Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли дебитомер Чероки 99г.2,5тд?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Има ли дебитомер Чероки 99г.2,5тд?

    Не се занимавай с глупости, двигателя е прекалено слаб (неефективен) за толкова тежка кола. Вероятно нямаш представа в колко много форуми по колко много пъти е написано. Проектиран е през 70-те години на миналия век (колко ретро звучи ) и не е кой знае колко усъвършенстван 20г. по-късно. В алфа и форд е "резачка", но черокито е с поне 700 кг. по-тежко.
    Реално има начини за сваляне на разхода, но се допитай до голф форума как се свалят седалки и тапицерия, катализатори, и други подобни фокуси.
    Над 110-120 км/ч започва да се усеща и колко е нестабилен джипа.. както някой го беше определил "с аеродинамика на тухла". Опитва и аз да намеря крейсерската скорост, но открих че има само крайслерска. Над 80 км/ч се налива обилно с нафта... До 80 и пенсионерско каране разхода пада до 8.5л/100км.
    Ако искаш да разбереш защо толкова хора харесват това "нещо" - заведи го на разходка в гората. Или го смени с бензинов, за да разбереш защо дизеловия го наричат икономичен .

    Коментар


    • #17
      От: Има ли дебитомер Чероки 99г.2,5тд?

      Не съм много сигурен ,че двигателят е слаб и неефективен.За няколко джипки се сещам в момента с подобна или близка кубатура и конски сили и килограми(Паджеро 2,5тд,Тойота 2,4тд,Ланд Ровър 2,5тд,Исузу тропър 2,3тд)но не ми се спори.Поговорката е че,"Всеки мечкар си хвали мечката".

      Коментар


      • #18
        От: Има ли дебитомер Чероки 99г.2,5тд?

        Двигателят е толкова неефективен, колкото всеки друг предкамерен дизел. И като всеки друг предкамерен дизел върху това купе - забрави да му свалиш разхода. Единствения начин е да сложиш трупче под педала на газта. Ако е и full-time(постоянно 4x4) - още повече. Разхода е съвсем нормален за начина на каране, който посочваш, и ще ти го дадат всички изброени. Градския разход е по-нисък ако се кара на по-дълги участъци, и тоя или по-висок, ако се кара предимно незагрял на къси участъци.

        Електрониката не значи винаги пъргавост. С тия коне-толкова.

        От горния списък може да извадиш Land Rover - двигателя му е с директно впръскване, което пряко значи около литър надолу среден разход при еднакви други условия. Но пък собственици са ми казвали че е доста муден върху Discovery (в което май няма много за чудене - 2 тона тежи, а двигателя е 111 коня).

        Та, никакво хвалене и плюене няма. Ако искаш това чероки (или коя да е джипка с това тегло и аеродинамика) да върви повече, трябват коне, и около 130 е границата, от която нагоре имат някаква динамика. Още повече че в твоя случай, компира си смята влязлото количество въздух от налягането и температурата на въздуха и оборотите на двигателя. Никога не може да се направи толкова прецизно, колкото с дебитомер, съответно за да влиза в някакви еко норми, намалява се динамиката и се омекотяват преходните режими. Нищо чудно ако се качиш на такъв с дебитомер, да ти се строи че върви повече, въпреки еднаквите конски сили - те сами по себе си не могат да оценят динамиката на един мотор.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • #19
          От: Има ли дебитомер Чероки 99г.2,5тд?

          Явно от там идва разликата(този който карах е бил с дебитомер) и вървеше прилично.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X