Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли дебитомер Чероки 99г.2,5тд?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли дебитомер Чероки 99г.2,5тд?

Здравейте,джипа е Чероки 2,5тд 99г.,интересува ме има ли дебитомер?Ако има кое е?Ако няма, от къде компа черпи информация за входящия въздух за да подава информация на помпата за дозиране на горивото?До сега на колите ми дебитомера е бил между въздушния филтър и турбината,тук такова нещо няма.Причината за въпросите са ми,че ще се пробвам да му намаля разхода.На извън градско 10/100л.градско 14/100л.при нормално каране(около 100-110км/ч).Идеята ми е ако има дебитомер и е прецакан да си намеря нов.

От: Има ли дебитомер Чероки 99г.2,5тд?

има дебитомер. виждал съм на две места: 1 след горният капак на въздушният филтър, на тръбата за въздуха./моят е там/ 2. горе на входа на въздушният поток преди да влезне в турботона по стар ВМ, от преди 1997г... 10/100 извън градско е нормален разход за колата при движение 100-120-130км/ч. за градско над 12/100 не съм стигал...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

Възможно ли е да е без дебитомер?

Коментар

Може да е с МАП.Дай снимка на коша...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А може и да няма нищо. На Марто ГНП беше с механични регулатори ....

Коментар

Помпата ми е с електроника,нямам жило за газта.Снимки имам,но нещо не се справям с качването,ще помоля един колега да разгледа как се качват и ако може да качи.Ако МАПа е с четири кабела такова имам.
            Последно редактирано от titko; 22-10-15, 20:45. Причина: допълних отговорът

Коментар

Мап, сап - няма да намалиш разхода!
              Слагай една щипка за пране на тръбичката с нафтата...
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Разхода ти е от тежестта на крака върху педала на газта. Дебитомера и да е скапан, ефекта в общия случай е по-малък вървеж, точно все едно го настъпваш по-малко.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от titko Преглед на мнение
                  Здравейте,джипа е Чероки 2,5тд 99г.,интересува ме има ли дебитомер?Ако има кое е?Ако няма, от къде компа черпи информация за входящия въздух за да подава информация на помпата за дозиране на горивото...
                  Щом го няма след въздушния филтър значи няма. Не е учудващо, има и други с такава схема.
                  Соти знае за старата Кия, дизел - там даже и мап, и умна дюза няма, само един датчик КВ. Па си върши работата.

Коментар

В КИЯ-та има и датчик обороти ГНП .........А Черока да не би случайно да е по стара година.Има без дебиЛОмер ама са по стари около 95-97 год.
                    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Без дебитомер, е има мап.А крака е доста тежък,просто за тоя разход и конски сили очаквах повече вървеж.Имах Дайхацу Роки и Исузу Тропър с турбини и сходен вървеж.Тук си мислех,че като има електроника ще е по пъргав Черока,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20151023_002.jpg
Прегледи:1
Размер:126.0 КБ
ID:5688004Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20151023_004.jpg
Прегледи:1
Размер:118.9 КБ
ID:5688005 или нещо се е прецакал та не е много бърз.

Коментар

За първи път качвам снимки та за това са една върху друга,извинявам се.На едната вероятно това е МАПа,на другата е ГНПто.

Коментар

Ахам.На първата снимка е МАП-чето...
                          П.П.Андро и тубодизеловия Спортидж си има...
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А този MAP сензор свалян и чистен ли е, защото и той може да е доста зацапан от маслени пари и сажди във въздуховода?

При Jeep Liberty KJ - CRD дори с Common Rail двигател, в първото поколение /2001 - 2004/ също няма дебитомер, а има MAP сензор. Ето как изглежда:

А така е когато не е чистен дълго време:
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Горе долу и моят бе същият но разхода не се промени като го почистих.Ще се пробвам с местене на помпата насам-натам,тия дни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X