Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GRAND CHEROKEE 3.0CRD OVERLAND 2007 ОБСЛУЖВАНЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: GRAND CHEROKEE 3.0CRD OVERLAND 2007 ОБСЛУЖВАНЕ НА ДИФЕРЕНЦИАЛИ И РАЗДАТКА

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
    В американския форум пише че ако сложиш американското масло на европейския ще бъде по осезаемо превключването .затова ако искаш да не чувстваш вкл. И си с 3.0црд слагаш МВ256.14 или което е там последното за тази мерцедесова кутия.
    Ти с такова ли си на твоята?

Коментар

Защо трябва да спорим за елементарни неща!?
      Чукаш в търсачката "jeep grand cherokee wk service manual" и излизат маса мануали, в книжен и не-книжен формат, сервизни и не-сервизни, и всякакви мануали!
      Общото е, че навсякъде пише едно и също по отнешение на тоя въпрос. Поне, аз не можах да намеря нещо по различно. Пробвай ти, може пък да успееш.
      А тоя бюлетин, хубаво, че си го постнал, само, че от него не става ясно какво масло трябва да се налива, щом АТФ +4 се изключва за тия кутии!?
      Съответно, трябва да има бюлетин и какво да се налива!?
      Аз снимки, извлечения и т.н. от книги не мога да пускам по разбираеми причини! Като не вярваш какво ти казвам, си добре дошъл на място и ще ти дам да видиш!
      После може да кажеш тук вярно ли е.
      И обърни внимание, че никой не спори с теб за маслото по спецификация на МБ. Никой категорично не казва, че не става.
      Ти обаче си категоричен, че АТФ+4 не става!
      Според мен не трябва да си толкова категоричен, след като най малкото официалния дилър за марката налива такова масло.
      Ако има някой да е най в час със мануали, бюлетини и т.н. това е той!
      Със здраве!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Защо трябва да спорим за елементарни неща!?
        Чукаш в търсачката "jeep grand cherokee wk service manual" и излизат маса мануали, в книжен и не-книжен формат, сервизни и не-сервизни, и всякакви мануали!
        Общото е, че навсякъде пише едно и също по отнешение на тоя въпрос. Поне, аз не можах да намеря нещо по различно. Пробвай ти, може пък да успееш.
        А тоя бюлетин, хубаво, че си го постнал, само, че от него не става ясно какво масло трябва да се налива, щом АТФ +4 се изключва за тия кутии!?
        Съответно, трябва да има бюлетин и какво да се налива!?
        Аз снимки, извлечения и т.н. от книги не мога да пускам по разбираеми причини! Като не вярваш какво ти казвам, си добре дошъл на място и ще ти дам да видиш!
        После може да кажеш тук вярно ли е.
        И обърни внимание, че никой не спори с теб за маслото по спецификация на МБ. Никой категорично не казва, че не става.
        Ти обаче си категоричен, че АТФ+4 не става!
        Според мен не трябва да си толкова категоричен, след като най малкото официалния дилър за марката налива такова масло.
        Ако има някой да е най в час със мануали, бюлетини и т.н. това е той!
        Със здраве!
        Не ми слагай думи в устата човек. Никъде не съм казвел, че АТФ+4 не става! Аз самият даже веднъж съм освежавал кутията с такова. Даже дадох отзиви от както я карам след смяната. Говорим за това, кое е официалното масло, което се сипва в тази кутия. Не кое става и не ставало.
        WG 2.7 CRD

Коментар

Побъркахте ме с тия бюлитини беее. Не въ е срам.
          Маслото в кутията на SRT8 е ATF+4. Със същата кутия като печките е.
          Направо като ви чета бюлетините и тръгнах да го сменям.
          Обаче. Обаче днес гледах едно дизелово на което преди 50 000км му сменяха цялото с такова мерцедесово. Пичове това не е масло. Прилича на ATF+4 на 200 000км. И кутията много мисли като превключва от паркинг на директна или задна. Иначе скоростите ги реди мазно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Обаче. Обаче днес гледах едно дизелово на което преди 50 000км му сменяха цялото с такова мерцедесово. Пичове това не е масло. Прилича на ATF+4 на 200 000км. И кутията много мисли като превключва от паркинг на директна или задна. Иначе скоростите ги реди мазно.
            Колега мерси за информацията, май ще налеем ATF+4. След като горе долу половината интервал за смяна е минал и маслото прилича на нищо, а и кутията мисли при превключване, значи не й харесва туй масалце мерцедесовото. Дали обаче, случая не е стриктно индивидуален и просто кутията не е тръгнала да си ходи е друг въпрос!

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              Ами това е. Ако всеки репортува след смяна и съберем достатъчно статистика това ще се окаже доста полезна тема за избор на подходящо масло.
              Даже незнам дали няма да е добре модератор да смени името на темата или да я разцепи, защото след първия пост няма нищо за диф и раздатка.

Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS Преглед на мнение
              Колега мерси за информацията, май ще налеем ATF+4. След като горе долу половината интервал за смяна е минал и маслото прилича на нищо, а и кутията мисли при превключване, значи не й харесва туй масалце мерцедесовото. Дали обаче, случая не е стриктно индивидуален и просто кутията не е тръгнала да си ходи е друг въпрос!
              След смяната да се отчеташ как работи кутията!
              WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                Ами това е. Ако всеки репортува след смяна и съберем достатъчно статистика това ще се окаже доста полезна тема за избор на подходящо масло.
                Даже незнам дали няма да е добре модератор да смени името на темата или да я разцепи, защото след първия пост няма нищо за диф и раздатка.

След смяната да се отчеташ как работи кутията!
                Да, явно за маслото на раздатката и дифовете всички сме еднодушни какви масла се ползват.

Коментар

От: GRAND CHEROKEE 3.0CRD OVERLAND 2007 ОБСЛУЖВАНЕ

Здравейте , днес имах малко време и погледнах в Autodata 3.38 и видях че дават ATF+4 за автоматика на 3.0 CRD , но имаше забележка че се отнася за 545 RFE която не е на Мерцедес !!!
                  Еди Рангелов : 0885 088 444
                  Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Еди, ето какво пише в мойта книга. Уточнявам, че нямам претенции за категоричност, тоест не отричам маслото по спецификация на МБ.
                    Само отбелязах по назад, че не трябва да се отрича АТФ+4.
                    Поздрави!
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                      Здравейте , днес имах малко време и погледнах в Autodata 3.38 и видях че дават ATF+4 за автоматика на 3.0 CRD , но имаше забележка че се отнася за 545 RFE която не е на Мерцедес !!!
                      3.0 CRD няма с 545
                      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                        3.0 CRD няма с 545
                        Ти да видиш?! Те ти булка Спасов ден!
                        WG 2.7 CRD

Коментар

Автодата-та е един универсален справочник, с всички недостатъци на универсалните неща, така, че не е учудващо, че понякога пише парадокси.
                          Иначе, не отричам, че ми е в голяма помощ.

Коментар

Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS Преглед на мнение
                            Някакво развитие, отзиви?
                            WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                              Някакво развитие, отзиви?
                              Маслото е сменено с АТF+4, преди около 1200 км. Никакви проблеми до момента. Кутията си превключва както преди. Даже бях при Еди, да го замерим и доляхме още, имаше нужда. При смяна на филтъра, кутията събира около 4.2 литра. Поне при мен толкова събра. Междувременно, проверих в книижката на джипа, която дойде с него и е на няколко езика. Там изрично пише, че за 3.0CRD кутията, маслото е АТF+4. Проверено. Мога да й направя снимка, да се уверят и колегите. Проблем да се ползва това масло, поне засега няма и дано да няма. Поздрави.
                              "По-лошо от това да не знаеш, е глупостта да си мислиш че знаеш"

Коментар

Здравейте! От една седмица съм собственик на гранд чероки 2007г. Много ми е важен въпроса за маслата в скоростната кутия, деференциалите и раздатката. Проверих в Балканстар. Там ми предложина Тотела. Явно новия собственик на джип е решил да си продава маслата си. В инструкцията за експлоатация пише мопар. Какво ще ме посъветвате? Друг проблем е от къде мога да си взема истински масла мопар?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X