Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с мигач - WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с мигач - WJ

На реле с електроника може студена/лоша спойка може да докара всякакви проблеми, а щом се влияе от почукване, проблема със сигурност е в него, независимо дали спойка или друго.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щом реагира на почукване релето значи е от там работата..,но има възможност за лош контакт между самото реле и гнездото, можеш да пробваш с контактспрей някакво почистване доколкото е възможно да се бръкне. Иначе в мобилето излизат седем страници с WJ на части, предполагам , че ще е не повече от двайсетина лева..
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

През две улици до мен има морга с един 3.1 . Мограджията е Петко - 0899130533

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Симптоми: При включване на ляв мигач мигачите или светват постоянно, или мигат 1-2 пъти и пак преминават към постоянно светене. При връщане на лостчето в изходна позиция мигачите не се изключват всеки път, а често трябват по 2-3 опита за да угаснат. Десният мигач си работи нормално.

Предполагам, че проблемът е в т.нар. "умно" реле, което управлява мигачите и аварийките? Ако мигачите не щат да светят въпросното реле май може да се лекува (проблемът бил в лоши спойки на крачетата), ама в този случай ...
          Не съм чел цялата тема,но:

При Еди Рангелов имаше един резервен-втора ръка преди няколко месеца, но може да го е продал - всъщност беше за моята кола.
          При мен левия мигач не сработваше от време на време, докато накрая почти не включваше - след подсилване на спойките по релето се оправи, но при първото включване, на десен мигач не се получу примигване, а задържа само във включено положение, на втория път сработи без проблем и продължи да си работи нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
            ... При Еди Рангелов имаше един резервен-втора ръка ...
            Оказа се, че има и ново, така че въпросът е решен.

Що се отнася до самата смяна, релето е на неудобно място и, ако човек няма яки пръсти, ваденето му е малко тегаво упражнение. Затова в някои видеоклипчета се вижда, че работата се улеснява, ако таблото с бушоните и релетата се свали леко надолу, след като се развият два болта (жълтите стрелки)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rele.jpg
Прегледи:1
Размер:118.2 КБ
ID:5681483

В този случай Еди се оказа достатъчно як в ръцете за да свали старото реле, с което ми спести разръчкването на таблото и кабеляците около него.

Между другото, старото реле тази сутрин ме остави съвсем без ляв мигач. След като го отворих обаче, с моето зрение и наличната лупа не забелязвам проблеми със спойките на крачетата. На увеличените снимки аз също не мога да видя пукнатини.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ето ти го проблема:

Име:P1090625.jpg
Размер:125.5 КБ
ID:5681485
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Най - накрая намерих време да си оправя релето. Всичко е така, както го описват в клипчетата.
                Няма нищо сложно, отне ми около половин час, но като го направиш веднъж, е работа за 10 мин.

Име:20151031_143137.jpg
Размер:116.9 КБ
ID:5689575

Име:20151031_143238.jpg
Размер:71.6 КБ
ID:5689576
                WG Limited 2.7 CRD 02
                WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

+0,5
                  Еди Рангелов : 0885 088 444
                  Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                    +0,5
                    Хахаха, Еди...!

Ок, ползвах wj relay клипчета в YouTube (не мога да закача линк). Всичко е описано като за лаици.
                    Основното, свалят се 3 панела в този ред:
                    1. Под километража на щипки
                    2. Над педалите с 2 пластмасови щифта
                    3. При колената с 3 рапидки и два болта

След това релето е ясно видимо, но на ръка е трудно да се издърпа. Аз ползвах обикновени гарги. При мен кожуха му е син на цвят. Отваря се лесно и се гледа къде е студената спойка.

Име:2015-11-03 21.15.37.jpg
Размер:110.7 КБ
ID:5689744

Име:2015-11-03 21.17.02.jpg
Размер:72.7 КБ
ID:5689745
                    Естествено припоих още няколко съмнителни.
                    WG Limited 2.7 CRD 02
                    WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

При мен колегата който ми презапои спойките, каза че не е видял проблемни такива, но след интервенцията вече две седмици нямам проблеми с мигачите. Иначе релето се сваля лесно с пръсти.
                      WJ 4.7 V8 Limited LPG
                      0878323151

Коментар

Чичо ги вади с левачката ( релетата) , а спуканите спойки се виждат с лупа , може да е от VIN или ЕГН ...

P.S. На снимката виждам още една поне !
                        Еди Рангелов : 0885 088 444
                        Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Абе колегата с лупа ги гледал, а и ЕГН=то му е наред ( демек под 45 годишен). Важното е че проблема вече го няма
                          WJ 4.7 V8 Limited LPG
                          0878323151

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X