Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнително охлаждане на АСК

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Допълнително охлаждане на АСК

Този на снимката ми прилича на Хеви Дюти. И аз се ориентирах към него. Даже вече пътува!!!
    Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      Каква е логиката на тази последователност?
      Логиката се нарича противотоков топлообмен. Не е в чистия вид противоток но ако ги свържеш наопаки ефективността ще е по-ниска.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Логиката се нарича противотоков топлообмен. Не е в чистия вид противоток но ако ги свържеш наопаки ефективността ще е по-ниска.
        А защо въобще трябва АТФ-а да преминава през радиатора на двигателя? Там само ще се топли, а после ще я пращам в допълнителен радиатор да я охлаждам. На щеката на автомата пише HOT - 180, т.е.около 82 по Целзий, А охладителната течност в големият радиатор е около 97-98 градуса. След като искам нещо да го охлаждам не може ли направо в допълнителният радиатор!

Коментар

Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнение
          охладителната течност в големият радиатор е около 97-98 градуса.
          Ако беше така нямаше да ти е до температура на скоростите защото ще си прегрял двигателя.

В долната част на радиатора повечето коли докарват температура с поне 5 или 7 градуса по-ниска от тази на двигателя, за да може все пак да го охлажда. Прекарвайки маслото оттам му осигуряват същото - температура, с която могат да охлаждат скоростите. Като вкарат маслото и водата в един радиатор свършват двойна работа с един регулиращ механизъм - бил той вискомуфа или термодатчик на ел. вентилатор.

Ако искаш допълнително охлаждане на скоростите има смисъл да охладиш маслото по нормалния начин и чак после да смъкнеш още някакви градуси с допълнителния радиатор който е отпред и през него минава по-студен въздух. А дали ще е достатъчен САМО допълнителния радиатор не мога да преценя, толкова от автомати не разбирам. Ама сигурно няма да е достатъчен защото при нужда няма кой да задейства виското или термодатчика.

---
          и не знам откъде из Форума е плъзнало заблуждението че в някакъв момент водният радиатор загрява маслото на автомата, ама не е вярно.

Коментар

Има още една елементарна логика !! През водния винаги има някакво охлаждане а за този отпред трябва движение за да има въздушна струя за охлаждане.При ниска скорост охлаждане йок!!

Коментар

Има още една елементарна логика !! През водния винаги има някакво охлаждане а за този отпред трябва движение за да има въздушна струя за охлаждане.При ниска скорост охлаждане йок!!
              И още топлообмена в течност е много по-голям. Маслото може да на 90 градуса, но няма да се повиши така, че да прегрееш скоростите.

Коментар

Аз моя интеркулер съм го свързал директно, без да позввам оригиналния кръг в радиатора.
                Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                0888/00-55-37

Коментар

Аз пък си мисля, че идеята да се охлажда АТФ в комбиниран с водния радиатор е изоставена конкретно от "Jeep" Сигурно защото е по-евтино да нахакаш отделни радиатори, вместо да плащаш за един по-сложен. Всички пациенти и донори при дядо Владо напр., които съм виждал, са били с отделен радиатор за АТФ. За комбинирано охлаждане само съм чувал и чел из ФорумЪт.
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Дори при прегрял двигател АСК не прегрява, но при изкачване на наклони с прикачен товар загубите в АСК са много големи и може тогава да прегрее.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                      Аз моя интеркулер съм го свързал директно, без да позввам оригиналния кръг в радиатора.
                      Аз точно така смятам да направя!!! Така и антифриза няма да може да проникне в АТФ и да скапе автомата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X