Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таблото ми се побърка...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Таблото ми се побърка...

Вчера таблото (Чероки 1990 - дето беше на Пламен) се побърка. При изключване от контакт и изваждане на ключа стрелките на бензина, налягането на маслото и температурата на двигателя спряха да се връщат на нула и продължават да си показват каквото там си мерят. Едновременно с това осветлението на таблото и копчетата спря да свети, независимо дали са пуснати фаровете и независимо от връткането наляво-надясно на копчето за фаровете. Осветлението светва само ако копчето се врътне на най-ляво и прещрака, но тогава светват и всички лампички по купето. Някой може ли да даде акъл какво може да се е случило. Не мога да се сетя за връзка между стрелките по таблото и осветлението му, но всичко се случи едновременно...

До: Таблото ми се побърка...

да не бе да има слаба маса.и да взема маса през уредите.

Коментар

Димера дето регулира осветлението на таблото се ебава. Размърдай го ще се оправи най-вероятно. А стрелките така си работят, просто не си обърнал внимание.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Димера дето регулира осветлението на таблото се ебава. Размърдай го ще се оправи най-вероятно. А стрелките така си работят, просто не си обърнал внимание.
        Ами и аз това си помислих за димера, но съвсем се е прецакал явно, щото почти час го мърдах и няма и помен от светване.

А стрелките почти мога да се закълна, че си падаха а нулата при ваденето на ключа... може и да греша де. Искаш да кажеш, че те си показват температурата и количеството бензин нон-стоп винаги и при загасена кола?

Коментар

+1 за лош контакт
          Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
            +1 за лош контакт
            Къде точно бе бил този лош контакт? Къде да търся?

Коментар

трябва ти диаграма с точките на замасяване - аз не мога да намеря
              най-близкото е това: http://oljeep.com/gw/elec/cherokee/edge_cherokee.html
              Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Не. Стигат до нулата, ама бавно. Това не са ти руските логометри ми най-обикновенни ментета с биметални пластини. Като изстинат - падат.
                Някъде ти се е откачила масата. Но общата за таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Не. Стигат до нулата, ама бавно. Това не са ти руските логометри ми най-обикновенни ментета с биметални пластини. Като изстинат - падат.
                  Някъде ти се е откачила масата. Но общата за таблото.
                  Моите не стигат до нулата от вчера. За 24 часа на студ с минусови температури (живея в планината) стрелките не мърдат. По-точно мърдат, но отчитат - стрелката на температурата на двигателя си пада бавно до нула, но налягането на маслото си показва, и тази за бензина също си седи според колкото е пълен резервоара. Къде може да е масата на таблото?

Коментар

Според мен проблема е в пакета на контактния ключ. Да помислим реално. Уреда за горивото взима постоянен + от този пакет, а маса му идва от реостата в резервоара. Уреда за температурата е по същия начин. Масата му идва от датчик завит в блока на мотора. Другия вариант е някой от консуматорите взимащи + от същото място на пакета да е накъсил към + от друго място. Това явно не е правилния вариант. Няма как в този случай да се загуби осветлението на таблото освен ако не е ключа за фаровете. Значи вариантите са контактен ключ или ключ за фаровете.
                    Ако имам грешка в мисленето на глас (клавиатура), поправете ме. Приемам всякакви критики.
                    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Ами точно за това си мисля и аз че е прекъсната масата на таблото от масата на автомибила (корпуса), поради което има пад спрямо корпуса и този пад се оттича през датчиците. Ако имам ел схема може и да бъда по-категоричен. За сега само предполагам. Но пък може и да си прав за конт. ключ.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                        Според мен проблема е в пакета на контактния ключ. Да помислим реално. Уреда за горивото взима постоянен + от този пакет, а маса му идва от реостата в резервоара. Уреда за температурата е по същия начин. Масата му идва от датчик завит в блока на мотора. Другия вариант е някой от консуматорите взимащи + от същото място на пакета да е накъсил към + от друго място. Това явно не е правилния вариант. Няма как в този случай да се загуби осветлението на таблото освен ако не е ключа за фаровете. Значи вариантите са контактен ключ или ключ за фаровете.
                        Ако имам грешка в мисленето на глас (клавиатура), поправете ме. Приемам всякакви критики.
                        +1
                        Контактният ключ е над педалите ,прикрепен към основата на волана.Задвижва се посредством лостова система от самата ключалка.Обикновено проблемите идват от там.
                        ------------------------------------
                        тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

при мен е същото , гася (Чероки-94') и уредите отчитат последните показания , това не ми пречеше до преди няколко седмици , от тогава пали когато иска ...
                          Jeep Cherokee XJ 4.0l ,1994г.,3,5" ТМ,BFG All...31x10-15,NP-242
                          Jeep Cherokee XJ 4.0l. ,1994г.,NP-242
                          Jeep Wrangler Sahara , 2008г.,NP-231, 18x8

Коментар

... току що запалих , гласувам с две ръце че е маса ,при мен масата на ел. бензинова помпа беше хлабава и зацапана с кал,изчистих я и я намокрих и пали от раз....уредите са си по същият начин...отчитат последните данни....
                            Jeep Cherokee XJ 4.0l ,1994г.,3,5" ТМ,BFG All...31x10-15,NP-242
                            Jeep Cherokee XJ 4.0l. ,1994г.,NP-242
                            Jeep Wrangler Sahara , 2008г.,NP-231, 18x8

Коментар

Добре че не стигна до "сериозни" инвестиции......
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X