здравейте колеги. от известно време съм член на форума, но за първи път пиша! предстои ми покупка на джип чероки либерти, но инфото за различните двигатели е много оскъдно! спрял съм се на дизелов, 163 конски сили. джипката е 2006г. фейслифта. интересува ме и двата мотора: 150к.с. и 163 к.с. ли са с ангренажен ремък и ролки? няколко от продавачите твърдят че този от 163к. с. е с верига! от Стара Загора съм и ако има колеги от нашият град във форума могат да помогнат със съвет в кой сервиз да закарам джипката след покупката за преглед и смяна на консумативи! благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ЧЕРОКИ Либерти 2,8 2006г.
Свий
X
-
От: ЧЕРОКИ Либерти 2,8 2006г.
От дизелите /2.5 и 2.8 CRD/, които се монтират на Liberty 2002-2007г, а и на този от 2008г няма двигател, който да е с верига.
По принцип двата двигателя 2.8CRD /до 2004 и след 2005г./ са почти еднакви. Разликата е в турбокомпресора /по-новият е с променлива геометрия/, в EGR клапана и начина на управление, в подгревните свещи и в картите за управление на двигателя - EKU. Този от фейслифта не е 163 к.с, а 160
Мощност - 160 к.с. при 3800 об/мин
Въртящ Момент - 400 Nm при 1800-2400 об/мин
163 к.с. е 2.7CRD при Grand Cherokee WJ, който също е на Mercedes (OM647) и е петцилиндров. От него идва и объркването.
3.0 V6 двигателите на Mercedes /OM642/, които се монтират на Jeep Grand Cherokee WK/WH за Европа/ и Jeep Commander XK са с верига на газоразпределителния механизъм.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
-
Всеки път напълно изчерпателен!
Как имаш нерви не знам...
Само едно уточнение - мотора на гранда е мерцедесовия ОМ612, от него с някой изменения се е получил OM665 921.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
благодаря за изчерпателната информация! значи трябва да си приготвя хилядарка за обслужването, което така или иначе ще направя веднага след покупката! дано да намеря автосервиз в града, които да свърши качествено тази процедура. не ми се ходи в ,,марковите,, сервизи в които вземат по 500лв само за труд за това обслужване
Коментар
-
Ами не зная, дават го да е OM647, който е наследник и е почти еднакъв с неговия предшественик OM612, с основни разлики във всмукателния колектор.
A very distinguishable aspect of the OM647 from the very similar OM612 predecessor is its intake manifold.
Five cylinder Non-Chrysler engines:
- Mercedes-Benz
- OM647 - 2.7 L (160 cu in) diesel
Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
- Mercedes-Benz
-
значи е все едно дали ще взема 150к.с.- старият фейс, или 160к.с. от 2006г. ! Все пак ще ви бъда благодарен ако ме насочите какво предимно да гледам по джипката , преди да наброя сумата...ако изобщо може да се види някакъв скрит дефект, предимно по ходовата част, раздатките и т.н.
Коментар
-
Задължително оглед от специалист с опит и пътна проба ! При липса , стартиране без много въртене , никакви пушеци на място и на ход , никакви шумове при подаване и отнемане на газ и за автоматик без удари при превключване !!!
Успех !Еди Рангелов : 0885 088 444
Няма незаменими има незабравими хора !!!
Коментар
-
greia123, вземи се обади на Еди Рангелов и му закарай колата да я види преди да я вземеш. Има и други спецове във форума.
Без да му правя реклама на Еди - Ако не си разбрал във форума има хора които са с авторитет и държат на името си - особено ако това им е работата. Ще ти кажат всичко за колата - това което искаш и това което не искаш да чуеш. Така ще си наясно какво е положението. А парите за прегледа така и така ще ги дадеш - поне ще имаш гаранция за това което ще ти кажат.
Успех в избора и после да се похвалиш.Последно редактирано от Slick; 20-03-15, 19:52.
Коментар
-
лошото е че Еди или някой друг, не могат да бъдат навсякъде! колата към която съм се насочил е в пловдив...има една и в пазарджик! и общо взето деня ще мине.има коли нов внос без номера, и тях дори от автокъщата не можеш да ги изкараш! огледа трябва да е на място!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение...OM647, който е наследник и е почти еднакъв с неговия предшественик OM612, с основни разлики във всмукателния колектор.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
за автомата е добре да изреди всички скорости, но в двора на автокъщата ще е задача с повишена трудност. почти всички от модела са внос от италия, и техническото състояние ще е под въпросителна! а и винаги остават прикрити дефекти които се забелязват чак след покупката!
Коментар
-
Първоначално публикуван от greia123 Преглед на мнениеблагодаря за изчерпателната информация! значи трябва да си приготвя хилядарка за обслужването, което така или иначе ще направя веднага след покупката! дано да намеря автосервиз в града, които да свърши качествено тази процедура. не ми се ходи в ,,марковите,, сервизи в които вземат по 500лв само за труд за това обслужване
В темата от линка има доста информация,която ще ти бъде полезна:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=195074Последно редактирано от Валери Недялков; 21-03-15, 19:17.Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.
Коментар
-
благодаря, изчетох инфото от линка! значи хилядарката ще бъде в евро! ако ще има много последващи разходи, ще се наложи да направя компромис с годината на производство! трябва да се вместя в крайна цена със всичко около 9-9500лв. но както казват...кефа цена няма!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар