Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умна дюза 1 цилиндър jeep cherokee 2.5 vm

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Умна дюза 1 цилиндър jeep cherokee 2.5 vm

Първоначално публикуван от xzaqwe Преглед на мнение
    Днес си поиграх с умна дюза .Свалих си безплатна програма осцилоскоп за компютър .Знам че не е кои знае какво но в този случаи върши работа.И ето какво измерих. това е сигнала на дюзата.Въпроса и какво трябва да е нивото на сигнала .Да не би при работа да се износва иглата и да подава по малък сигнал .Нека се произнесат знаещите !!![ATTACH=CONFIG]784438[/ATTACH]
    Провери в autodatata по модел превозното средство. В раздела за пиновете на ECU би трябвало да има и осцилограма.

Коментар

Благодаря automax ще проверя в autodatata.
      jefferson не ми се пуска друга тема , нали тази е за умна дюза .Ще видя и някои с такава система и мога да я измеря при работещ двигател.Тя моята че работи, работи но не знам дали нивото на сигнала е достатъчен измервам 1.33 волта.ето какво намерих в нета .
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1a.jpg
Прегледи:1
Размер:95.3 КБ
ID:5648353

Име:Na prazen xod duzai kolian_val_senzor.jpg
Размер:50.1 КБ
ID:5648354

Коментар

Първоначално публикуван от xzaqwe Преглед на мнение
        Благодаря automax ще проверя в autodatata.
        jefferson не ми се пуска друга тема , нали тази е за умна дюза .Ще видя и някои с такава система и мога да я измеря при работещ двигател.Тя моята че работи, работи но не знам дали нивото на сигнала е достатъчен измервам 1.33 волта.ето какво намерих в нета .
        [ATTACH=CONFIG]785301[/ATTACH]
        [ATTACH=CONFIG]785302[/ATTACH]
        Успех, нищо чудно да има и механично износване и да влияе на сигнала, не знам колега как го тестваш (мойте ел познания стигат до там да си допра бузата или брадичката до отверка опряна на дюзата ), Най- вероятно ще ти отчете грешка ама трябва да се хване момента - когато ти губи мощност над 2000 об (това е най- гадната работа - един път го прави, друг път не - този симптом и аз го имам ). Аз съм на вилата и ще си я прибирам към София, мога да взема и инсталацията и pcm-то, за да сме си полезни, въпроса е дали сме с еднакви системи.

Коментар

Направих някаква профилактика по инсталацията и покарах джипката няколко километра и никакво подобрение- сервизен режим, над 2000 оборота губи мощност и затраква като атмосверен дизел, не работят оборотомера и скоростомера (колата има маси, пуснал съм и втори маси. Маса има и на буксата към таблото - Б2 и А3); поне покрай профилактиката по инсталацията се реши проблема с греенето на ключа за фаровете - хлабави накрайници на буксата към ключа и разхлабени и яко окислени връзки на буксата при фара, където се свързва инсталацията с кабелите на предната маска.

За 96г. XJ 2.5 TD VM , не намерих конкректна литература. Има за периода 97 - 2001г. и от 95 назад - ама там за горивната с-ма инфо открих само за бензинките и за френския дизел. Джипката е с волана с възглавница, но със старото табло, имала е и климатик (но демонтиран), много съм объркан, освен PCM - под капака, не открих ECM (engine control modul) - под таблото в купето, няма датчик на педала на газта, няма абс, няма имубилайзер ...

Вода открих, че е прониквала точно над сплитара от дупка направена за кабелите на не- заводските аларма и халогени и силно износеното гумено уплатнение над тях (уплътнението на капака на двигателя - в тази ниша е и релето за подгр. на свещи).

Коментар

Щом имаш умна дюза трябва да има и ECM (engine control modul) при мене е под задната седалка до усилвателя но съм чел че го слагат и над педала за газта . Аз имам това ако ръководство ако мога да съм полезен .

Име:a.jpg
Размер:235.9 КБ
ID:5649022

Коментар

Мерси, колега не съм се сетил да проверя как стоят нещата при гранда. Ще го намеря това ръководство, мисля, че в руския тракер го има.
              ECM със сигурност няма, днес му смених цялата инсталация и няма и кабели за такъв контролер. Освен това ЕСМ ползва втори температурен датчик в дясно от този чийто сигнал ползва PCM, а при мен на мястото му има фабрична тапа. PСМ, не е зад преливника, а пред него.
              Утре (то вече днеска) ще го събирам, ще го запаля и ще видя как стоят нещата след смяната на инсталацията.

Коментар

Проблема е решен. Почти разтопени кабели за светлини /разтопена пластмаса, зеленилки, хлабави връзки/вкл. и разхлабени връзки на буксата на ключа за светлините/, мигачи към предната маска. Късо, заварка при задния капак на багажника, точно при свивката. Вода е хрърляло на сплитъра и от три малки дупчици на подкалника/сплитъра почистен и от към двигателя уплътнена двойната букса със силикон/, също и от задната антена над багажника - направо тече.Ще пусна и снимки. Няма втори комп. 94-96 всичко се управлява от един комп. При смяната на инсталациятя ме затрудни най много операцията около казанчето с вода за чистачките навряна в калника. Джипката работи - няма чек енджин - пушка е, изчезна и код 11, според мен окъсяванията и утечките са влияели на коректната работа на сигналите от датчиците към компа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X