Здравейте, имам следния проблем с wj 2000 година. Колата е с ел огледала с подгрев и прибиране, но ме мога да ги настроя. Ляво дясно нито едно, когато обаче чукна позиция две на паметта се местят. Къде следва да търся проблема? Благодарско предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
неработещи огледала
Свий
X
-
От: неработещи огледала
Първоначално публикуван от ostoichkov Преглед на мнениеЗдравейте, имам следния проблем с wj 2000 година. Колата е с ел огледала с подгрев и прибиране, но ме мога да ги настроя. Ляво дясно нито едно, когато обаче чукна позиция две на паметта се местят. Къде следва да търся проблема? Благодарско предварително.
Коментар
-
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение... включи настроиката, настрои си седалката и огледалата ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеЕ той нали точно от това се оплаква, че не може да си настрои огледалата.) и ми вика :
-местят ми се огледалата като седна и си натисна копчето за моита седалка
-ти настрои ли си ги
-ми да
-а как ги настрои
-ами с копчето за огледала
-а запамити ли ги
-не
Първоначално публикуван от ostoichkov Преглед на мнениеКолата е с ел огледала с подгрев и прибиране
А може и наистина модула да е изгорял, нищо чудно.Последно редактирано от Чавдар (V93); 01-02-15, 09:54.
Коментар
-
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнениеОбикновено когато някои познат си вземе WJ (агитиран от мен) и ми вика :
-местят ми се огледалата като седна и си натисна копчето за моита седалка
-ти настрои ли си ги
-ми да
-а как ги настрои
-ами с копчето за огледала
-а запамити ли ги
-не
...
Жиците във вратата уж са изправни, отоплението му си работи, но по никакъв начин не реагира на бутоните за настройка. Последно подозренията падат върху превключвателя за ляво-дясно огледало.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Не могат да се настройват от стрелкичките, давам лявото, дясното, не става, работи само прибирането на огледалата. Модула предполагам е в самата бутониера, той поправим ли е, и ако не е колко $ да очаквам и от къде..... извинявам се предварително, но съм ламер в Джиповете и в американските като цяло.
Тоест само копчетата за огледалата не работят, прибирането работи.... да няма някакъв пиниз, дето аз не го знам, или бутониерата си е банго.Последно редактирано от Чавдар (V93); 01-02-15, 12:22.
Коментар
-
Имах подобен проблем при WK. Дясното не реагираше на никакви команди освен на предварително зададените настройки. След като го обърнах наопаки на задна в едно дърво и му изпадаха половината части, рязко поумня и всичко заработи. Проблема може и да не е в бутоните за управлениеО, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение... Проблема може и да не е в бутоните за управлениеНие не сме неутрални!
Коментар
-
Не могат да се настройват от стрелкичките, давам лявото, дясното, не става, работи само прибирането на огледалата.
Има общ бушон, на който са и ел. огледалата, но там са и ел. стъкла и центр. заключване, така че ако е изгорял бушон номер 12 /50 Aмперов, в кутията под предния капак също може да не работят огледалата. Но този проблем би се забелязал и по други неработещи неща - заключване, ел. стъкла.
Последно редактирано от Алекс Маринов; 01-02-15, 14:21.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
отворих бутониерата, но там има две платки с лентов кабел, като двете платки са занитени с пласмасови спойки, което значи, че няма как да ги разглобя и да установя проблема, ако е от там, аз подозирам, че идва от копчето за избиране на ляво-дясно огледало, тъй като не може всички 4 посоки на огледалата да спрат изведнъж, за жалост нямам схема за да видя в това копче кое какво е и ще трябва в ден с повече време да разпробивам, разтопявам и тн. за да установя проблема. Другото което е, на огледалото с подгрев, кога работи подгрева, с този за задното стъкло ли и дали трябва да свети индикацията на самото огледало или не. ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от ostoichkov Преглед на мнение... Другото което е, на огледалото с подгрев, кога работи подгрева, с този за задното стъкло ли и дали трябва да свети индикацията на самото огледало или не. ?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
най-често се случва да не работят ключетата за крайни позиции, бих тръгнал първо оттам, ако не друго е добра профилактика - http://www.wjjeeps.com/mirrors2.htm / Cleaning the power mirror memory contactsZJ 5.9 (x3.5)
Коментар
-
Колега, тук става въпрос за потенциометрите на огледалата и моторчетата им, според мен проблема се корени в бутониерата на вратата и главно в контакторите на избор за ляво-дясно огледало, тъй като не виждам друго логично обяснение, при положение, че кабелите са здрави, моторчетата на огледалата са здрави, всички други бутони и функции работят, то остава само това копченце със съмнително качество. Остава да ми остане време да разглобя мегасложната бутониера и да погледна дали прави контакт, тъй като в събота взех колата и сега всичко ми е необятно, включително някакво тропане отпред...
Коментар
-
Първоначално публикуван от ostoichkov Преглед на мнениеКолега, тук става въпрос за потенциометрите на огледалата и моторчетата им, според мен проблема се корени в бутониерата на вратата и главно в контакторите на избор за ляво-дясно огледало, тъй като не виждам друго логично обяснение, при положение, че кабелите са здрави, моторчетата на огледалата са здрави, всички други бутони и функции работят, то остава само това копченце със съмнително качество. Остава да ми остане време да разглобя мегасложната бутониера и да погледна дали прави контакт, тъй като в събота взех колата и сега всичко ми е необятно, включително някакво тропане отпред...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар