Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Взех Wrangler TJ 2.5 и сега какво?! (разни въпроси)
Свий
X
-
От: Взех Wrangler TJ 2.5 и сега какво?! (разни въпроси)
Намерих доста полезен линк за обслужване / поддръжка на TJ Вранглер / Wrangler (за търсачката) - http://www.stu-offroad.com/misc/maint.htm (има снимки, картинки и всякакви шукарийки)
Може да е пускан някъде (аз поне не намерих), но така или иначе тази тема се надявам да стане полезна и за други лаици като мен, които искат да се ориентират какво и как да правят след такава покупка
Jeep Wrangler TJ 2.5
Rav4 2.0 VVt
TLK J120 4.0
Коментар
-
Понеже доста хора обичат да си човъркат разни дреболии по колите, както аз, а смяната на свещи е едно от 1вите неща, давам кратки указания, чрез снимките на колегата по-горе: (смяна свещи TJ Wrangler Вранглер 2.5 )
Като цяло няма нищо сложно и за 3 от свещите е фасулска работа, но за 4тата се налага да се помести компресора на климатика.
Свещта съм я отбелязал с 1 ,а компресора е с 2
За целта се откача пистовия ремък, като се отпуска обтяжната ролка номер 3и 4 - развива се болта на самата ролка - не напълно, само няколко оборота за да се отпусне. После се развива болта на обтегача, който се пада под помпата на хидравликата - номер 5 . Развива се достатъчно, че да се извади ремъка от самата ролка. Не е нужно да махате целия ремък! Това е достатъчно за да се освободи компресора.
На самия компресор отгоре има четири болта, които се развиват и вече може да се помести достатъчно за да стигнете до тази свещ.
(Горното е валидно и за смяна пистов ремък TJ Wrangler Вранглер )
Надявам се да е полезно за някой
Jeep Wrangler TJ 2.5
Rav4 2.0 VVt
TLK J120 4.0
Коментар
-
Видях, че има service manual за TJ за някои години, но ето за цялата генерация - http://www.jeep.on-line.no/documentation/TJ/Jeep_TJ.htm
Ето и едно филмче, което показва разни съвети как се борави с джипката, особено полезно може да е нагледното показване как се оперира с различните тавани мек / твърд etc. - https://www.youtube.com/watch?v=ofETsztmjZAJeep Wrangler TJ 2.5
Rav4 2.0 VVt
TLK J120 4.0
Коментар
-
Извинявам се, но не виждам как да си редактирам мненията (дали нямам право, дали съм кьорав ..?!
), а постоянно попадам на информация за TJ (забелязах, че е малко постно за TJ в Систематизирана информация)
Този линк е със систематизирана информация за стоковата / заводска спецификация на Wrangler TJ . Много удобно за конкретни търсения - има стоковите джанти, скорости, раздатки, дифове и т.н. - http://www.jeepforum.com/forum/f9/st...cations-452871Jeep Wrangler TJ 2.5
Rav4 2.0 VVt
TLK J120 4.0
Коментар
-
Искам да попитам хората с такива машинки, какви са слабите места по тези TJ? Неща, на които да обърна специално внимание преди да тръгна на път и извън него?
За да се разбере въпросът ще трябва да уточня, че колата ще се ползва за градско 80% от времето и 20% за семейни излети из България, които обикновено са по около 1000км преход на шосета и завиране по разни горички и живописни места. Тежък офроуд няма да вижда и дори среден ще е много рядко (когато съм сам).
Въпросът е, че искам 100% да разчитам на надеждност, а не толкова на офроуд възможности, където винаги ще залагам на предпазлива преценка. Нямам никакви спортни амбиции.
В момента е обута с 31" дуратрак и не е правен лифт. Тази височина ме устройва напълно, но искам да знам дали и какво се отслабва с тези гуми, които доколкото прочетох са едни от най-леките възможни, което е добре. Попадам на различни твърдения из форумите за нуждата от доработки при 31" на TJ (явно е граничен размер), но се надявам на някой с опит тук да каже.Jeep Wrangler TJ 2.5
Rav4 2.0 VVt
TLK J120 4.0
Коментар
-
Никакви доработки не трябват,не са и "граничен размер".Моят е с 33" и с агресивни гуми,за кал.Имам и блокаж отзад.Единствената "доработка" е смяна с по-бавен диференциал,но това няма голямо отношение към здравината,колкото към вървенето.Нямам проблеми досега.Ако ще чупиш диференциали,полуоски или карета можеш да гу счупиш и със стандартни гуми.За някакви обичайни слабости не знам да има.За парното вече казахме.
Коментар
-
Много готина джипка!Честито!Когато за първи път сменях на такава амбриаж ,се пулих и чудех как може да е толкова лесно.Добри машини са!Успех!Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
И дa протече е лесно.Имaм опит от 5 кaчвaния и свaляния зa 2денa ,но нa друго зaрaди дефектен първичен вaл нa скорости,тa неквa помпa и то нa Ренглър.Джипкaтa си е перфектнa и зa кaрaне и зa прaвене,дaно по-мaлко я прaви колегaтa.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Наистина уникално лесно и приятно се работи по тази машина. Особено предвид една от предишните ми коли - Пасат 2.8l с торсен, където за един алтернатор се разглабя половината кола.
Днес покрай смяната на масло и капака на клапаните, се заиграх и с пасажерската седалка, която скърцаше и се клатеше ужасно дразнещо, когато никой не седи в нея
Оказа се че болта (на снимката) е превъртял в резбата си и не затяга двата детайла.
Решението е по-дълъг болт с гайка (има място във вътрешната страна).
Сега и двете седалки се клатят нормално
Не съм виждал Вранглер да не му се клатят, но ако някой знае лечение, моля да сподели
Jeep Wrangler TJ 2.5
Rav4 2.0 VVt
TLK J120 4.0
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар