Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех Wrangler TJ 2.5 и сега какво?! (разни въпроси)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Взех Wrangler TJ 2.5 и сега какво?! (разни въпроси)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150122_134034.jpg
Прегледи:1
Размер:111.8 КБ
ID:5636825Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150122_134011.jpg
Размер:152.2 КБ
ID:5636827

Стана доста прилично.
    Голямо ровене падне и чувството бе все едно сглобявам лего и съм загубил някоя част
    Jeep Wrangler TJ 2.5
    Rav4 2.0 VVt
    TLK J120 4.0

Коментар

Добре се е получило или поне не е много по-различно от оригинала.

Поздравления!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

За мен е доста различно, но и до там ще стигнем
        Благодаря за снимките
        Jeep Wrangler TJ 2.5
        Rav4 2.0 VVt
        TLK J120 4.0

Коментар

Намерих доста полезен линк за обслужване / поддръжка на TJ Вранглер / Wrangler (за търсачката) - http://www.stu-offroad.com/misc/maint.htm (има снимки, картинки и всякакви шукарийки)
          Може да е пускан някъде (аз поне не намерих), но така или иначе тази тема се надявам да стане полезна и за други лаици като мен, които искат да се ориентират какво и как да правят след такава покупка
          Jeep Wrangler TJ 2.5
          Rav4 2.0 VVt
          TLK J120 4.0

Коментар

Понеже доста хора обичат да си човъркат разни дреболии по колите, както аз, а смяната на свещи е едно от 1вите неща, давам кратки указания, чрез снимките на колегата по-горе: (смяна свещи TJ Wrangler Вранглер 2.5 )

Име:TJ_2_5_Engine1.jpg
Размер:225.8 КБ
ID:5637044

Име:TJ_2_5_Engine.jpg
Размер:267.0 КБ
ID:5637045

Като цяло няма нищо сложно и за 3 от свещите е фасулска работа, но за 4тата се налага да се помести компресора на климатика.
            Свещта съм я отбелязал с 1 ,а компресора е с 2
            За целта се откача пистовия ремък, като се отпуска обтяжната ролка номер 3и 4 - развива се болта на самата ролка - не напълно, само няколко оборота за да се отпусне. После се развива болта на обтегача, който се пада под помпата на хидравликата - номер 5 . Развива се достатъчно, че да се извади ремъка от самата ролка. Не е нужно да махате целия ремък! Това е достатъчно за да се освободи компресора.
            На самия компресор отгоре има четири болта, които се развиват и вече може да се помести достатъчно за да стигнете до тази свещ.

(Горното е валидно и за смяна пистов ремък TJ Wrangler Вранглер )

Надявам се да е полезно за някой
            Jeep Wrangler TJ 2.5
            Rav4 2.0 VVt
            TLK J120 4.0

Коментар

Видях, че има service manual за TJ за някои години, но ето за цялата генерация - http://www.jeep.on-line.no/documentation/TJ/Jeep_TJ.htm

Ето и едно филмче, което показва разни съвети как се борави с джипката, особено полезно може да е нагледното показване как се оперира с различните тавани мек / твърд etc. - https://www.youtube.com/watch?v=ofETsztmjZA
              Jeep Wrangler TJ 2.5
              Rav4 2.0 VVt
              TLK J120 4.0

Коментар

Извинявам се, но не виждам как да си редактирам мненията (дали нямам право, дали съм кьорав ..?! ), а постоянно попадам на информация за TJ (забелязах, че е малко постно за TJ в Систематизирана информация)

Този линк е със систематизирана информация за стоковата / заводска спецификация на Wrangler TJ . Много удобно за конкретни търсения - има стоковите джанти, скорости, раздатки, дифове и т.н. - http://www.jeepforum.com/forum/f9/st...cations-452871
                Jeep Wrangler TJ 2.5
                Rav4 2.0 VVt
                TLK J120 4.0

Коментар

Долу в дясно има "отговор", "отговори с цитат" а пред тях излиза "редактиране мнение" в твоя пост след като публикуваш......а колко минути след поста имаш право (кога изчезва) незнам.....
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не можеш мнения по стари от час да редактираш сам, ти си пиши, някога някой модератор на кеф може да събере и организира всичко
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Искам да попитам хората с такива машинки, какви са слабите места по тези TJ? Неща, на които да обърна специално внимание преди да тръгна на път и извън него?
                      За да се разбере въпросът ще трябва да уточня, че колата ще се ползва за градско 80% от времето и 20% за семейни излети из България, които обикновено са по около 1000км преход на шосета и завиране по разни горички и живописни места. Тежък офроуд няма да вижда и дори среден ще е много рядко (когато съм сам).
                      Въпросът е, че искам 100% да разчитам на надеждност, а не толкова на офроуд възможности, където винаги ще залагам на предпазлива преценка. Нямам никакви спортни амбиции.
                      В момента е обута с 31" дуратрак и не е правен лифт. Тази височина ме устройва напълно, но искам да знам дали и какво се отслабва с тези гуми, които доколкото прочетох са едни от най-леките възможни, което е добре. Попадам на различни твърдения из форумите за нуждата от доработки при 31" на TJ (явно е граничен размер), но се надявам на някой с опит тук да каже.
                      Jeep Wrangler TJ 2.5
                      Rav4 2.0 VVt
                      TLK J120 4.0

Коментар

Никакви доработки не трябват,не са и "граничен размер".Моят е с 33" и с агресивни гуми,за кал.Имам и блокаж отзад.Единствената "доработка" е смяна с по-бавен диференциал,но това няма голямо отношение към здравината,колкото към вървенето.Нямам проблеми досега.Ако ще чупиш диференциали,полуоски или карета можеш да гу счупиш и със стандартни гуми.За някакви обичайни слабости не знам да има.За парното вече казахме.

Коментар

Много готина джипка!Честито!Когато за първи път сменях на такава амбриаж ,се пулих и чудех как може да е толкова лесно.Добри машини са!Успех!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Верно е лесно ... само да е с лагер-помпа и да протече новата, и сваляш и качваш лесно скорости два пъти.

Коментар

И дa протече е лесно.Имaм опит от 5 кaчвaния и свaляния зa 2денa ,но нa друго зaрaди дефектен първичен вaл нa скорости,тa неквa помпa и то нa Ренглър.Джипкaтa си е перфектнa и зa кaрaне и зa прaвене,дaно по-мaлко я прaви колегaтa.
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Наистина уникално лесно и приятно се работи по тази машина. Особено предвид една от предишните ми коли - Пасат 2.8l с торсен, където за един алтернатор се разглабя половината кола.

Днес покрай смяната на масло и капака на клапаните, се заиграх и с пасажерската седалка, която скърцаше и се клатеше ужасно дразнещо, когато никой не седи в нея

Оказа се че болта (на снимката) е превъртял в резбата си и не затяга двата детайла.
                                Решението е по-дълъг болт с гайка (има място във вътрешната страна).

Сега и двете седалки се клатят нормално
                                Не съм виждал Вранглер да не му се клатят, но ако някой знае лечение, моля да сподели

Име:20150128_165718.jpg
Размер:96.1 КБ
ID:5637942
                                Jeep Wrangler TJ 2.5
                                Rav4 2.0 VVt
                                TLK J120 4.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X