Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех Wrangler TJ 2.5 и сега какво?! (разни въпроси)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Взех Wrangler TJ 2.5 и сега какво?! (разни въпроси)

Здравейте,
    От доста време чакам да пропиша тук като собственик на нещо смислено (за мен). Имам и една ежедневна Равка, но там няма какво да се дискутира
    Сдобих се (малко прибързано, но ситуацията го налага) с един съмнителен TJ и със сигурност ще имам доста въпроси и нужда от помощ. Чета доста из форуми и нета, но намирането на информация става все по-трудно в това изобилие Още повече, че доста от вас се познавате и си имате и специфичен език, непонятен за новаци
    Минавам по същество:
    За начало, можете ли да ми препоръчате сервиз в София, където да закарам жипето, като на този етап не ме интересува офф-роуд ъпгрейди и т.н., а да се въведе във възможно най-добро и надеждно техническо състояние близко до заводското? Иска ми се човек, който се е сблъсквал доста с тези машини да разгледа и направим един списък със всичко належащо, предстоящо и т.н.
    Благодаря!
    Галин
    Jeep Wrangler TJ 2.5
    Rav4 2.0 VVt
    TLK J120 4.0

От: Взех Wrangler TJ 2.5 и сега какво?! (разни въпроси)

Еди Рангелов или Дядо Владо , избираш си един от двамата без значение кои и отиваш .
    Еди е в София
    Дядо е в Костинброд

Коментар

Какво му е сега?Има ли някакви проблеми?Дай някоя друга снимка?
      Тоя двигател е неубиваем,ако си се обслужва нормално.

Коментар

FABARM - благодаря

4wheel - на прима виста:
        - има виещ шум - когато е студен е един, после се променя. Предполагам е някоя ролка или хидравличната помпа.
        - разни дреболии от сорта, работи само една степен на парното и не превключва различните позиции (стъкло, крака etc), а духа само на джама.
        - ръчната едва захваща (най вероятно накладки, но ми се иска да направим цялостна ревизия на спирачки)

Още е съвсем пресен и не съм установил всички проблеми, но затова и искам да се разгледа по-обстойно.

http://i.imgur.com/MBl8pKC.jpg
        http://i.imgur.com/FJzQN8F.jpg

Ще се радвам, ако някой знае нещо, което може да ми е полезно за Джипката, да ми пише на ЛС.
        Jeep Wrangler TJ 2.5
        Rav4 2.0 VVt
        TLK J120 4.0

Коментар

Ако са само тези неща, не е драма. Парното по-принцип им е слаба страна на тия джипки. В тая връзка погледни нивото на антифриза, може да има теч от радиаторчето на парното, често се случва. Малко откачено се сваля таблото на тия TJ-и, ако някой вече го е правил ще се справи, сигурно има счупени клапи. Хидравликата си вие, особено ако е с по-големи и тежки гуми. Най-добре смени всички течности.И спирачките са им малко тъпички по принцип, не очаквай да са като на нормална кола
          Иначе добре изглежда. Като цяло няма и какво толкова да им се счупи, та да не може да се оправи лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от group Преглед на мнение
            Здравейте,
            От доста време чакам да пропиша тук като собственик на нещо смислено (за мен). Имам и една ежедневна Равка, но там няма какво да се дискутира
            Сдобих се (малко прибързано, но ситуацията го налага) с един съмнителен TJ и със сигурност ще имам доста въпроси и нужда от помощ. Чета доста из форуми и нета, но намирането на информация става все по-трудно в това изобилие Още повече, че доста от вас се познавате и си имате и специфичен език, непонятен за новаци
            Минавам по същество:
            За начало, можете ли да ми препоръчате сервиз в София, където да закарам жипето, като на този етап не ме интересува офф-роуд ъпгрейди и т.н., а да се въведе във възможно най-добро и надеждно техническо състояние близко до заводското? Иска ми се човек, който се е сблъсквал доста с тези машини да разгледа и направим един списък със всичко належащо, предстоящо и т.н.
            Благодаря!
            Галин
            Еее, Колега, не си новак, гледам, че вече 6 години четеш като регистриран, та предполагам вече схващаш диалозите.

Относно въпроса ти, някоя събота или неделя взимаш нещо за скара и стигаш до тук:
            http://wikimapia.org/#lang=bg&lat=42...93555&z=18&m=b ,
            и освен Дядо Владо, се ше има и още некой кибик за раздувка.

P.S. Деди, що още не си погледнал темата ?!
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Смени масла и течности, спирачки провери. Това на първо време. С другото не бързай, освен ако няма сериозен проблем. Преди да решиш какво ще правиш като окачвне и гуми занапред, недей да сменяш амове, пружини и подобни неща по окачването, че аз вече настъпвах тая мотика - именно от желание за първоначлано стягане и после да му мисля какво и колко да правя. Само че веднага след като сложих новите амове реших че трябва да го повдигам, та имах едни амове на 1000км дето смених то не търпи да седи в стоков вид, веднъж като разгледаш морето от опции за донадграждане
              Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Коментар

Значи джипето го взех с нови гуми Вранглер Дуратрак (четох вече теми, колко ги хвалят и май има защо. На Равката съм с Грабер АТ2 само защото няма размер от дуратрака за нея), отделно окачването е сменяно съвсем скоро и е супер стегната. Има нов газов инжекцион БРЦ и така.
                Да се отчета: днес бях при Еди (супер готин човек) и я гледахме, карахме, вдигахме. Може да ме нахраните, но я взех без да я кача на крик даже Е оказа се, че шасито е супер. Като нова е отдолу - няма удари, ръжди ... Само купето си има кусури, но нито ме интересува, нито стряска - все пак преди имах бояджийски сервиз и все ще се оправя От обстойния преглед установихме само дреболии, като нищо спешно няма - разни малки течове на масло и антифриз, които се решават с гарнитурки и чат пат някой датчик. Има каренца на кардани, които са тръгнали, но не ме плаши предвид ниските цени на частите. В общи линии Вранглера си е перфектен за годините и сравнено с всички кротори, които видях ... наздраве!

Джоу - научен съм мълчаливо да чета преди да се обаждам, все пак съм VWclub школата и дълги години бях модератор там, а и като пиша нещо винаги мисля за този, който след време ще чете и гледам да му е полезно. Този форум и офроуда ми допадат много, но чак сега успях да стигна до нещо не толкова паркетно и да има за какво да пиша Иначе Вранглер съм карал няколко месеца в щатите, преди години, но доста по-стар и редови шестак с карбуратори, на който само поглеждах отдолу, защото си мислех, че е спукан резервоара и изтича бензина При Дядо Владо ще отида възможно най-скоро, както и при Близнаците и други доайени с които ще се радвам да се запозная и да черпя от знанията им (плащам си винаги - къде с пиене, къде с кеш )

alex_r - Точно това смятам да направя! Искам да го реставрирам първо, да го направя един надежден и технически изряден джип, после да оправя интериор и екстериор и едва след това доработки, тунинг и ъпрейди - да сме живи и здрави. Все пак още не съм разбрал докъде ще искам да стигна с него. За сега идеята е градска кола и за излети сред природата, евентуално една таванна палатка и така

Така и 1вата ми дилема след днешния оглед е свързана с въздушния филтър. Значи отдавна съм се убедил в човешката глупост, но все се изненадвам. Значи някой умник е сложил спортен конусен филтър почти веднага преди дросела. Както знаете това се пада точно над двигателя и предвид свойството на топлия въздух да се издига нагоре и задушено с капака си става фурна ... та резултата е входящ въздух с температура от 53 градуса, но не по фаренхайт, а целзий! Та двигателя е тотално задушен. Сега ще търся оригиналната кутия за филтър. А дилемата е дали да не взема шнорхел и оттам да мисля някаква система за вкарване на студен/нормален въздух и пригаждане на някаква друга кутия с филтър. Някой, ако е правил системи за въздухоподаване (яка дума ), може да сподели опит.

Благодаря на всички за отговорите (тази емотиконка ми стана любима)
                Jeep Wrangler TJ 2.5
                Rav4 2.0 VVt
                TLK J120 4.0

Коментар

Колега джипа добре изглежда, без твърд таван ли го взе ? Според мен малко висока му беше цената за 2.5, но щом те радва не е болка за умиране. Ако искаш докарай го да ти го погледна и да нахвърляме проблемите за отстраняване, а след това го води на майстор.
                  Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                  http://www.facebook.com/JeepBG
                  LZ1GGC

Коментар

gogosi - без твърд таван е за съжаление. Ще търся ... Както таванна палатка. Ако някой има идея, ще ме зарадва Относно цената - при това предлагане, което има е трудно да се ориентира човек. Както казах - наложи се бързо да действам, защото ми трябваше още една кола. А и предвид дръгелите които видях YJ-и в покъртително състояние за по 5-6к лв. без гуми, окачване, газ инжекцион т.н. ... Все си мисля, че бързо щяха да ми стъпят на цената на този. А и все пак не го взех на онази цена
                    Jeep Wrangler TJ 2.5
                    Rav4 2.0 VVt
                    TLK J120 4.0

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      P.S. Деди, що още не си погледнал темата ?!
                      Чета ремонт на по-съвременни джипски автоматици

Първоначално публикуван от group Преглед на мнение
                      ...без твърд таван е за съжаление. Ще търся ...
                      Таван, филтър, и т.н. - Близнаците.....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здрасти Галине, с теб се познаваме. Идвал съм да пастирам едно ауди при теб.
                        Занимаваш ли се още с тази дейност?

Честита покупка. Джипката изглежда доста добре. Колкото до това, че не си я гледал на крик, няма и нужда, тези джипки се купуват след едно кръгче.
                        Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                        0888/00-55-37

Коментар

Привет,

дядо владо - Днес имах тази чест да се запозная с Близнаците. Страхотни ... Истински маниаци. Само това мога да кажа. Помогнаха за филтъра и други чарколя, таван нямат сега, но ще почакам. Добре че има хора като тях да подклаждат ентусиазма!
                          Сега остава и с теб да се запознаем - вече имам и задачки за теб (поставени от Близнаците)

verter - Здравей, ако не ме лъже паметта, май така и не го направихме Аудито (може и да се бъркам нещо) От около 3 години не се занимавам, но започват да ми минават някакви еретични мисли, защото ми липсва. Ако реша нещо, ще се чуе

Остана да намеря тръбата между кутията на дросела и тази с филтъра и ще реша това недоразумение т.нар. спортен филтър
                          Jeep Wrangler TJ 2.5
                          Rav4 2.0 VVt
                          TLK J120 4.0

Коментар

Като се замисля можеш да си направиш със силиконови съединения тръбата. Една кривка, метална тръба и още едно съединение и си готов. Аз вчера като се прибрах от близнаците и погледнах и моя, но и моето е скъсано пък е и по късо и няма да стане при теб.
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

Това е идея. Даже няма нужда от кривки, всичко стана право. Само редуктор трябва, иначе щеше да е съвсем просто.
                              Ще отида първо обаче, до моргата на един приятел да потърсим нещо подходящо, защото трудно ще превъзмогна този син цвят на силиконовите тръби
                              А и така или иначе ще продължа да търся оригиналната тръба, защото си искам оригиналдЪ.
                              Jeep Wrangler TJ 2.5
                              Rav4 2.0 VVt
                              TLK J120 4.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X