Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Roll Cage за WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Roll Cage за WJ

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
    ... Чавдаре, като съм гледал подготовката на твоя Нисан, мисля, че расъждаваш като за много хард изпълнения. Колегата може да е по-софт ...
    Няма хард, няма софт. За да работи клетката, както трябва, ако колата се метне по покрив в някое дере (пък нека да е било и с 10 км/ч) или се изтъркаля по някой баирче, тя трябва да отговаря на определени изисквания. Колата, на която се планира клетка, има своите дадености. По стечение на обстоятелствата карам точно този модел и имам представа къде ми се намира седалката и колко разстояние има около главата ми. Също така са ми правили клетка, макар и на друга кола, и имам представа какви бяха проблемите при монтажа й. Така че ми е ясно горе-долу какво ще се получи и му казвам да си знае с какво се захваща.

Въпреки спортната седалка и 4-точковия колан, горната лява страна на каската ми беше изпъстрена с множество следи от удари в тръбата на клетката, щото и на Патрола не му е особено високо купето. А ако бях в щатна седалка със стандартния инерционен колан?

Първоначално публикуван от MagnetiC Преглед на мнение
    Супер! От тези снимки идеално се вижда колко добре може да изглежда една клетка (дори по-добре отколкото си я представях) без да загрозява или да прави неизползваеми места от джипа. Дори тези 2 тръби на предното стъкло доста ми допадат
    Ти хубаво се възторгваш, обаче май не обръщаш внимание, че Ивайло е показал снимки на клетка в пикап, чиято кабина изглежда доста по-просторна от купето на WJ-я. Я погледни колко усилващи тръби има над главите им, па после седни в WJ-я и се огледай колко място имаш над главата си за тръби!
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-01-15, 18:40.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Я и тук станало интересно.
      Към колегата MagnetiC разгледай темата на групата от Бяла Слатина от миналата година,да видиш какво причинява едно обръщане с не добре направена клетка,слава богу с щастлив край.
      Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
      Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
      0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Няма хард, няма софт. За да работи клетката, както трябва, ако колата се метне по покрив в някое дере (пък нека да е било и с 10 км/ч) или се изтъркаля по някой баирче, тя трябва да отговаря на определени изисквания. Колата, на която се планира клетка, има своите дадености. По стечение на обстоятелствата карам точно този модел и имам представа къде ми се намира седалката и колко разстояние има около главата ми. Също така са ми правили клетка, макар и на друга кола, и имам представа какви бяха проблемите при монтажа й. Така че ми е ясно горе-долу какво ще се получи и му казвам да си знае с какво се захваща.

Въпреки спортната седалка и 4-точковия колан, горната лява страна на каската ми беше изпъстрена с множество следи от удари в тръбата на клетката, щото и на Патрола не му е особено високо купето. А ако бях в щатна седалка със стандартния инерционен колан?

Ти хубаво се възторгваш, обаче май не обръщаш внимание, че Ивайло е показал снимки на клетка в пикап, чиято кабина изглежда доста по-просторна от купето на WJ-я. Я погледни колко усилващи тръби има над главите им, па после седни в WJ-я и се огледай колко място имаш над главата си за тръби!
        Няма никакво значение колко и какво е мястото.Вече всичко започва от офиса.Такова е купето толкова е тръбата а останалото го върши 3D програма.
        Стига да знаеш как да свалиш правилните размери.Не е като едно време Бай Митко железарчето в кварталният гажаж в едната ръка с бирата а в другата с арматурна тел и тебешир.
        Ето няколко клетки.Едната е на Дъстер а другата влиза във Витара.Спри с твоят джип до някой Дъстер и виж колко е голям и какъв е наклона на предната колонка.
        По твоята логика при леките автомобили ще караш легнал ако се сложи ролкейдж.
        На другите снимки се вижда как е в програмата и какво излиза в готов вид.Каквото заложиш това излиза.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4867.jpg
Прегледи:2
Размер:136.8 КБ
ID:5633663

Име:IMG_4870.jpg
Прегледи:1
Размер:131.1 КБ
ID:5633664

Име:IMG_4784.jpg
Размер:100.9 КБ
ID:5633667
        Ето това е стоковата клетка на UTV проектирана за хора с големи глави.

Име:IMG_4455.jpg
Размер:144.9 КБ
ID:5633668
        Виж как са огънати тръбите.

Име:IMG_4456.jpg
Размер:121.7 КБ
ID:5633669
        А тук е след

Име:10566496_766227113420843_1508494728_n.jpg
Размер:46.1 КБ
ID:5633673

Име:IMG_4470.jpg
Размер:158.5 КБ
ID:5633674

Име:IMG_2851.jpg
Размер:128.3 КБ
ID:5633682

Име:IMG_2860.jpg
Размер:137.0 КБ
ID:5633683

Име:IMG_4489.jpg
Размер:137.4 КБ
ID:5633681
        Ето тази клетка влиза в Сузуки Витара и е правена за 190 см. човек

Име:IMG_4001.jpg
Размер:215.3 КБ
ID:5633685
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 08-01-15, 20:32.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Няма хард, няма софт. За да работи клетката, както трябва, ако колата се метне по покрив в някое дере (пък нека да е било и с 10 км/ч) или се изтъркаля по някой баирче, тя трябва да отговаря на определени изисквания.
          Преди няколко години в шампионата се подвизаваше една синьо-жълта Витара - първо на Коко, после на Десо. Че тя на един метър пред мен направи троен аксел с двоен тулуп на затвореното трасе в Шумен и ролбара не мръдна. А е най-глупаво и неправилно направен - заобикаля таблото и няма никакви "Х"-ове. Явно качеството на тръбата си казва думата.

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
            Няма никакво значение колко и какво е мястото.Вече всичко започва от офиса.Такова е купето толкова е тръбата а останалото го върши 3D програма.
            Стига да знаеш как да свалиш правилните размери.Не е като едно време Бай Митко железарчето в кварталният гажаж в едната ръка с бирата а в другата с арматурна тел и тебешир.
            Ето няколко клетки.Едната е на Дъстер а другата влиза във Витара.Спри с твоят джип до някой Дъстер и виж колко е голям и какъв е наклона на предната колонка.По твоята логика при леките автомобили ще караш легнал ако се сложи ролкейдж.
            На другите снимки се вижда как е в програмата и какво излиза в готов вид.Каквото заложиш това излиза.
            Кой знае защо си мисля, че е по-вероятно клетката да я прави някой бай Митко с бирата срещу 200 лв.

А, като гледам примерите, които си ми дал на картинка, и на трите коли виждам спортни седалки, каквито авторът на темата не мисля, че ще иска да сложи. Също така виждам и това, което му съм казал по-горе - задните седалки стават или неизползваеми, или безкрайно неудобни.

Не казвам, че в WJ не може да се сложи клетка, а че ще е много трудно да се направи читава клетка, при положение, че иска да запази стандартното оборудване на купето.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
              Колега, да не си пропуснал някоя нула в цената, или пък да взема 200лв. човека, само за огъване на тръбите ?
              От Военна болница караш по околовръстното към Вятърна мелница и след кръстовището на "Подвис", има няма 100 метра виждаш голям гараж за заварки. Влизаш, носиш тръбите и срещу 200 кинта имаш ФИА ролбар. Мазно и професионално заварен.
              Последно гледах едно Митцу и майстора гледаше по едно макетче на дакарско Ево (скъпо и подробно макетче оставено от клиента). Вярвай, вътре го правеше както трябва.

Коментар

От Военна болница караш по околовръстното към Вятърна мелница и след кръстовището на "Подвис", има няма 100 метра виждаш голям гараж за заварки. Влизаш, носиш тръбите и срещу 200 кинта имаш ФИА ролбар. Мазно и професионално заварен.
                Последно гледах едно Митцу и майстора гледаше по едно макетче на дакарско Ево (скъпо и подробно макетче оставено от клиента). Вярвай, вътре го правеше както трябва.

Е щом дава и сертификат за хомологация по FIA затова е такава цената. А планките и болтовете от него ли са или от клиента? Че ние като балъци се набутахме по Дачията само за болтове шайби гайки планки и водоструй близо 150лв. С какво нарязва ночовете на тръбите?

Коментар

Близнак, темата ще стане като с мостовете. Недей да учиш патицата как да плува. Хората са направили много клетки...
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Само да спомена, че срещу 200лв. даже няма да стоя, да гледам как се прави рол-кейдж Сега се замислих, ще стоя, но не повече от ден, и то ако нямам друга работа
                    Eвгени Филчев
                    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Вижте Колеги, ако си искате и за незнам колко хиляди си ги правете клетките... Аз не съм заварчик, не ми е бизнес, просто си предлагам помоща към питащия.
                      Относно "сертификата" за БФАС, правилата са ясни - фактура за материала и паспорт на заварчика. Не го изкарвайте толкова извънземно.
                      А за планки , болтове или кутийки - както си го поръчаш и каквото донесеш.
                      За ФИА е малко по-сложно, ама човека не е казал, че ще ходи на Дакар.

П.П. Там където го пращам, машината за огъване на тръби е колкото средно голям струг. Кой друг има такава ?

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                        Близнак, темата ще стане като с мостовете. Недей да учиш патицата как да плува. Хората са направили много клетки...

Aз съм си виновен...На първи се напих и нещо е станало..На втори явно съм се събудил на друга планета. Отварям форума и чета..

Мостове здрави с блокажи 5000лв. Окачване за трофи 1000лв. Ролкейдж по FIA-200лв. Бензина 2лв. Депутат подарява RANGE ROVER на чистачка..

Абе какво става да не са ни превзели американците за един ден. Влязох в обявите за гуми да си намеря едни нови 40" Богъри за 50лв. и до 10.000лв. да си направя мечтаната тунингована джипка. А гуми няма изкупили са ги докато съм спал.

После видях цените в Пачи на час.BG Вкиснах се... и в един момент разбрах че не аз съм още пиян и с главоболие.

Правенето на джипове в България стана като футбола...Всеки взе да разбира много и да обеснява как се рита. Но когато питаш КАК точно ??? се оказва че никой не е тичал с топка на стадиона.

Айде че отивам да давам акъл на един детцки кардио хирург как се реже...цял ден съм чел в Гугъл.
                        Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 09-01-15, 00:29.

Коментар

Забавно го пишеш.
                          Забавно ми е също, как в точно определени теми, точно едни и същи хора се опитват да докажат на някой, че това което е видял с очите си не е вярно. И точно за определени дейности.
                          Ама не ми е работа и не ме интересува, кажете на човка къде да иде за ролбара.

Коментар

Забавно го пишеш.
                            Забавно ми е също, как в точно определени теми, точно едни и същи хора се опитват да докажат на някой, че това което е видял с очите си не е вярно. И точно за определени дейности.
                            Ами иди утре направи някоя снимка покажи ни нещо направено от човека. Сам ли си държи тръбите дакато ги заварява? За колко дни я прави и яде ли през това време? Може и снимка на подробния макет на ЕВОто да покажеш В тази цена той ли маха и слага салона таблото кабелите стъклата и тн.???

Кой издава паспорта на джипа в БФАС и важи ли той за международни състезания с регламент по FIA ???

Моля те за разяснения.

Иначе и аз мога да напиша всичко.

Може този майстор наистина да е добър и да спонсорира клиентите си. Няма лошо...Утре почваме един външен кейдж на Дифендер и знам точно колко излизат материалите сгъването и тн. Може и аз да съм объркан и да се набутвам с дискове тел ток изхабяване на машини заплати и отопление.

При нас имаме две тръбогъвачки и двете са доста по-големи от струга.

Можеш ли да напишеш как се калкулира подробно цена на рол кейдж без тръбите примерно за Г-класа? Щото за всяка джипка излиза различно.

Не се заяждам в нито една тема но покажете нещо най накрая реално стига само на думи празни.
                            Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 09-01-15, 00:46.

Коментар

Забавно го пишеш.
                              Ами може би точно едни и същи хора са правили едни работи, дето все някой го интересуват и пита тук във форума.
                              Видял си с очите си. Добре, но правил ли клетка?
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Нищо подобно няма да направя. Дал съм адрес с точност до десетина метра, с цел да помогна. Ако някой го интересува да иде. Ако толкова не може да се ориентира, да пусне едно ЛС и ще го заведа.

А на човека даже името не му знам, трудно помня имена. Само ми направи впечатление, че е много любезен.

Ама хайде да не се напрягаме

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X