Здравейте, предстои ми покупка на автомобил 4х4 и съм се спрял на тези 2 обяви:
Jeep Grand cherokee 4.7i v8 Газ.Инж. (*** без линкове към обяви ***)
Дата на производство октомври 1999 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 230 к.с.
Скоростна кутия Автоматична
Категория Дълга база
Пробег 260000 км
Цвят Черен
или
Jeep Grand cherokee 3.1 LAREDO (*** без линкове към обяви ***)
производство септември 2001 г.
Тип двигател Дизелов
Мощност 140 к.с.
Категория Дълга база
Пробег 177000 км
Почетох тези дни по темите и разбрах, че 3.1 е най-мудния и проблемен двигател, но пък видях и мнения на доволни хора. Това което ме кара да се чудя в този случай е това, че дизеловият е по-нов с 2 години (2001) и по-евтин с 2500лв. Бензиновият е по-мощен и сигурно и по-икономичен заради ГИ. Заслужават ли си тези пари отгоре при покупката за автомобил по-стар с 2 г. за да си спестя евентуални проблеми по двигателя и дали има някаква съществена разлика в парите за гориво ? Вие кой от двата бихте ми препоръчали ?
Jeep Grand cherokee 4.7i v8 Газ.Инж. (*** без линкове към обяви ***)
Дата на производство октомври 1999 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 230 к.с.
Категория Дълга база
Пробег 260000 км
Цвят Черен
или
Jeep Grand cherokee 3.1 LAREDO (*** без линкове към обяви ***)
производство септември 2001 г.
Тип двигател Дизелов
Мощност 140 к.с.
Категория Дълга база
Пробег 177000 км
Почетох тези дни по темите и разбрах, че 3.1 е най-мудния и проблемен двигател, но пък видях и мнения на доволни хора. Това което ме кара да се чудя в този случай е това, че дизеловият е по-нов с 2 години (2001) и по-евтин с 2500лв. Бензиновият е по-мощен и сигурно и по-икономичен заради ГИ. Заслужават ли си тези пари отгоре при покупката за автомобил по-стар с 2 г. за да си спестя евентуални проблеми по двигателя и дали има някаква съществена разлика в парите за гориво ? Вие кой от двата бихте ми препоръчали ?
Коментар