Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от двата Гранда !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой от двата Гранда !?

Здравейте, предстои ми покупка на автомобил 4х4 и съм се спрял на тези 2 обяви:

Jeep Grand cherokee 4.7i v8 Газ.Инж. (*** без линкове към обяви ***)

Дата на производство октомври 1999 г.
    Тип двигател Бензинов
    Мощност 230 к.с.
    Скоростна кутия Автоматична
    Категория Дълга база
    Пробег 260000 км
    Цвят Черен

или

Jeep Grand cherokee 3.1 LAREDO
    (*** без линкове към обяви ***)

производство септември 2001 г.
    Тип двигател Дизелов
    Мощност 140 к.с.
    Скоростна кутия Автоматична
    Категория Дълга база
    Пробег 177000 км

Почетох тези дни по темите и разбрах, че 3.1 е най-мудния и проблемен двигател, но пък видях и мнения на доволни хора. Това което ме кара да се чудя в този случай е това, че дизеловият е по-нов с 2 години (2001) и по-евтин с 2500лв. Бензиновият е по-мощен и сигурно и по-икономичен заради ГИ. Заслужават ли си тези пари отгоре при покупката за автомобил по-стар с 2 г. за да си спестя евентуални проблеми по двигателя и дали има някаква съществена разлика в парите за гориво ? Вие кой от двата бихте ми препоръчали ?

От: Кой от двата Гранда !?

Верния отговор е кратък-Бензин(ти сам си достигнал до него)

Коментар

здравеи колега,от седмица съм с 4,7 и мога да ти кажа че си заслужава осмака голям звяр е

Коментар

Ако искаш приключения които да сринат семеиния ви бюджет казано до 0 си вземи 3.1 , ако искаш да си доволен от покупката и да и се кефиш възможно с
        най-малко средства по ремонти си вземи 4.7

Коментар

+1 за бензиновия мотор.Малко хора ще пишат,защото си карат бензиновите грандове и не влизат много във форума.(а специално за 3.1,по добре си хвани любовница,по хубаво е и по евтино)

Коментар

Твърдо за 4.7, разхода в левове на газ е по-малък от разхода на дизела, вървенето е двойно по-голямо от на дизела, шумът в купето е наполовина от на дизела, а риска от повреди по двигателя е в пъти по-малък.
            Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
            Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

+1 за бензиновия.Спестените пари от покупката на по евтиния ,после ще ги дадеш в пъти за ремонти и нафта

Коментар

Не си написал какъв цвят е втория.
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Да ти напиша и моите впечатления ,тъй като не виждам някой с 3.1 да е казал нещо от първа ръка.Аз го карам от 3 години и 50000 км. страшните ремонти които съм правил по двигателя струваха 1000лв и бяха шлайф на главите нова гарнитура ,ремонт дюзи ,смяна на маркучета на обратната нафта .Това беше веднага след като го взех и от тогава никакъв проблем по двигател ,скорости или други страшни неща.Тази година смених радияторче на парно и клапи за 640лв.,но това няма общо с двигателя.Що се отнася за мудност да сравнително бавно се развърта и разхода на мен средно ми е около 11.5 на 100 ,но все пак не го карам много градско. Сега мисля да го пусна в продажба ,само защото имам мерак да взема по нов wk 3.0. и 80 коня отгоре
                  Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Благодаря за отговорите дотук ! Определено ми повлияхте да се насоча към бензиновия с газ. Жалко само, че не показва обявите за да се видят повече подробности. Бензиновият е черен от Велико Търново 1999 година. Някой случайно не се ли е интересувал от него за да ми каже и евентуално да ми спести пътя дотам защото аз съм от Бургас. Има ли въобще по-добра обява от тази от Велико Търново за Гранд бензинов 4.7 или да почакам още малко ?

Коментар

+1 бензиновият
                      Христо Георгиев-0889022988
                      Jeep Wrangler YJ 4.0l 1995г

Коментар

Първоначално публикуван от MagnetiC Преглед на мнение
                        Благодаря за отговорите дотук ! Определено ми повлияхте да се насоча към бензиновия с газ. Жалко само, че не показва обявите за да се видят повече подробности. Бензиновият е черен от Велико Търново 1999 година. Някой случайно не се ли е интересувал от него за да ми каже и евентуално да ми спести пътя дотам защото аз съм от Бургас. Има ли въобще по-добра обява от тази от Велико Търново за Гранд бензинов 4.7 или да почакам още малко ?
                        Ще има, ама напролет, или поне към края на февруари
                        Замислил съм смяна на концепцията, минават ми едни мисли за джипоподобни, ама няма да споделям, да не ме оплюят.
                        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

4,7
                          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Разбира се че бензинов + газ! 4.7!
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

С гласуване на няколко колеги ако става такъв избор...,поне да са имали читави джипове от двата предложени. По горната причина не бих могъл да агитирам , освен да споделя за пореден път че след оправянето на наследени и изкуствено създадени проблеми от некомпетентна намеса на някои форумни "специалисти", си карам дизела ежедневно и целогодишно с удоволствие , макар вече да е истинска зима.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X