Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Останах без преден кардан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Останах без преден кардан

ММмммм да, писали сте заедно и написаното е еднакво....полезно
    Дали ще извършат дейност, или всичко ще се случва само на хартия е друг въпрос.

Сега се замислям, че поне две от жалбите, които съм пускал в РПУ са били задължително с входящ номер, защото тези жалби и този номер ми го искаха застрахователите. Случаите са почти същите, състава на престъплението е същия- посегателство върху движимо имущество- МПС

Ето, поразрових се в архива и откривам следното:

"ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА СПИРАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО"
    Чрез което постановление, прокуратурата най-учтиво и крайно неясно ми обяснява, че след като са се запознали с материалите по досъдебното производство номер ХХХХ по жалба номер ХХХ от РПУ номер ХХ , производството е образувано и водено срещу неизвестен извършител.
    Цитирам:
    "Въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, извършителят на деянието не е разкрит....." сиреч да гоня "михаля".

Явно искането на входящ номер на жалбата е довело до размърдването на МВР и извършването на тъй сложните :"оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия"

Та накратко, пускането на жалба и взимането на входящ номер, ти гарантират единствено получаване на едно такова писъмце от прокуратурата.
    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Защо не обиколиш скрападжийте наоколо? Може и да си го намериш. Иначе провери моргата в Царева Ливада-там имат всичко...
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Можеш спокойно да си напишеш заявление с подробно описание на случката, като посочиш и стойността на откраднатото и да го пратиш по мейл на СРП, така ще си сигурен, че ще имаш номер, а след това ще бъде заведено и в съответното РПУ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Първо, без тоя номер твоята жалба отива в коша веднага щом излезеш.
          Второ и да намерят нещо те няма да тръгнат да го връщат на някой който не им е казал че му е откраднато.
          Трето тия хвърчащи номерца образуват на поделенията на МВР статистиката за престъпността и оттам влияят на разни фактори като разпределение на премии и разпределение на силите по райони. Теоретично де.

Иначе на тебе в общия случай не ти трябва.
          По първо и трето -глупости.
          По второ -да.
          Ако не си местил колата обяви кражбата .

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
            Защо не обиколиш скрападжийте наоколо? Може и да си го намериш. Иначе провери моргата в Царева Ливада-там имат всичко...
            Никой не краде части, за да ги предава на автоморга. Поръчка, мили другари и то от притежател на същия модел или такъв, на който карданът също ще му върши работа.
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
              Това е телефона, ако е необходим на автора на темата :
              0676 72434
              Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

От: Re: Останах без преден кардан

Първоначално публикуван от zatvorabs Преглед на мнение
                И задължително стойността на кардана я пишеш по-голяма от минималната работна заплата.В противен случай не се образува нищо и след 20-30 дни получаваш известие че щетата е малоценна.Успех.

Sent from my HUAWEI-U8850 using Tapatalk 2
                Пък ако е по-скъпа след 20-30 дни получаваш известие, че въпреки процесуално-следствените действия, авторът на деянието не е открит и затова пак прекратяват 'операцията'....... Но разбира се е добре да се подава информация - най-малкото с цел полицията да има обратна връзка за проблемните зони...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Никой не краде части, за да ги предава на автоморга. Поръчка, мили другари и то от притежател на същия модел или такъв, на който карданът също ще му върши работа.
                  Естествено, имах предвид вторични суровини. Моргата предложих като вариант.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                    ММмммм да, писали сте заедно и написаното е еднакво....полезно
                    Дали ще извършат дейност, или всичко ще се случва само на хартия е друг въпрос.

Сега се замислям, че поне две от жалбите, които съм пускал в РПУ са били задължително с входящ номер, защото тези жалби и този номер ми го искаха застрахователите. Случаите са почти същите, състава на престъплението е същия- посегателство върху движимо имущество- МПС

Ето, поразрових се в архива и откривам следното:

"ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА СПИРАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО"
                    Чрез което постановление, прокуратурата най-учтиво и крайно неясно ми обяснява, че след като са се запознали с материалите по досъдебното производство номер ХХХХ по жалба номер ХХХ от РПУ номер ХХ , производството е образувано и водено срещу неизвестен извършител.
                    Цитирам:
                    "Въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, извършителят на деянието не е разкрит....." сиреч да гоня "михаля".

Явно искането на входящ номер на жалбата е довело до размърдването на МВР и извършването на тъй сложните :"оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия"

Та накратко, пускането на жалба и взимането на входящ номер, ти гарантират единствено получаване на едно такова писъмце от прокуратурата.
                    Абсолютно вярно!
                    Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Бях писал отговор, ама нещо не е излязъл. Кражба разбира се няма да обявявам, иначе да, на тия от РПУ-то им е гадно, че им отварям още едно неразкрито престъпление. Благодаря на хората, дали телефони на морги. То е ясно, че кражбата е по поръчка, хората са го свалили съвсем културно, с всички части, болтчета и т.н.

Някой е взел прекалено сериозно предупреждението на КАТ "да си подготвим автомобилите за зимния период"и се е престарал...
                      Последно редактирано от ivorus; 08-12-14, 12:17.
                      Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Това и според мен е причината за кражбата. От своя страна кажбата "поставя" въпроса за снабдяването с части и възли от някой "колеги"!?
                        -Предлагам "тихичко" да се ослушаме, кой от познатите ни е имал нужда от преден кардан и от къде е закупил?!?. Нищо материално не изчезва съвсем без "следи"!
                        Този "подход" може да даде резултат и да играе роля на "морална спирачка".
                        (На кардана проблема е не само в шлицовото съединение (каретата се сменят лесно), но и "ябълкобидната връзка" между задните двв карета ,затова не е евтин).

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                          На кардана проблема е не само в шлицовото съединение (каретата се сменят лесно), но и "ябълкобидната връзка" между задните двв карета ,затова не е евтин.
                          На практика кардани не се продават, ако не си намериш от морга. Щатските сайтове искат да им изпратиш стар такъв за рециклиране, за да ти пратят нов / рециклиран.
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Аз пък за друго се замислих. Как точно усети, че кардана (предния) липсва????

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                              Аз пък за друго се замислих. Как точно усети, че кардана (предния) липсва????
                              Лесно, погледнах под колата, че преди капеше нещо, да видя дали пак капе, и усетих, че кардана липсва
                              Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Явно всеки ден поглеждaш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X