Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОМОЩ Jeep WJ P Codes P1391 P0351 P0352 P0353 !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПОМОЩ Jeep WJ P Codes P1391 P0351 P0352 P0353 !!!

Jeep Grand Cherokee WJ 99 година 4.0
    Изписва следните грешки на таблото,прекъсва и понякога гасне да директна,след като рестартирам компютъра работи добре докато не запише отново същите грешки.Къде и в какво да търся проблема.Моля за помощ и благодаря предварително.

От: ПОМОЩ Jeep WJ P Codes P1391 P0351 P0352 P0353 !!!

Как гасне когато е в движение или когато си на директна и държиш спирачката , примерно на светофар .

Коментар

Когато тръгна да спирам,преди да съм спрял напълно гасне

Коментар

Грешките ме притесняват най-много защото докато ги запише няма проблеми

Коментар

P1391 CAM/CRANK SENSOR LOSS - Пропадане на сигнала от датчика за въртене колянов вал
          P0351 IGN COIL A PRI/SEC CIRCUIT MALFUNCTION - Первичная/вторичная цепи катушки зажигания «А» неисправны
          P0352 IGN COIL B PRI/SEC CIRCUIT MALFUNCTION - Первичная/вторичная цепи катушки зажигания «B» неисправны
          P0353 IGN COIL C PRI/SEC CIRCUIT MALFUNCTION - Первичная/вторичная цепи катушки зажигания «C» неисправны

Най-вероятно, според мен, проблемът идва от даващ фира датчик на коляновия вал (първата грешка), което води и до другите три грешки. Като ресетнеш компа, първоначално работейки на усреднени стойности, всичко е ОК, до в момента в който почне да се "калибрира" по показанията от датчиците.
          Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
          Toyota RAV4 XA10 3S-FE
          Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Грешката р1391 е "датчик РВ, или датчик КВ", но в практиката почти винаги проблема е в датчик КВ. Ако искаш 100% да е сигурно трябва някой да го види на живи данни.
            Другите грешки са в следствие на първата.

Коментар

Първоначално публикуван от philips771 Преглед на мнение
              Когато тръгна да спирам,преди да съм спрял напълно гасне
              Изчисти си стъпковото моторче ( моторчето за празния ход )

Коментар

Re: От: ПОМОЩ Jeep WJ P Codes P1391 P0351 P0352 P0353 !!!

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                +1
                Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                0886/872-646

Коментар

Да не отварям нова тема, тъй като заговорихте за моторчето за празния ход, а аз ще питам за същото.
                  Разкажете повече за това моторче. При мен грешки няма, НО (за щастие рядко се случва) при сутрешното студено палене да се изфорсира до 1500-1800об/мин и да ги задържи за 20-30-секунди високи оборотите. На студено винаги е зацепило виското и звукът е като от излитащ хеликоптер, гузно ми е, че ще събудя околните два-три блока. Още лятото ми го направи този номер, тогава чистих дросела и моторчето, но пак се слува, понякога веднъж в месеца понякога два три дни поред да ми го прави този номер. След минута всичко е ОК оборотите са около 700, а на напълно загрял мотор държи около 550об/мин. След 200-300м каране и виското отцепва и колата става безшумна.
                  Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                  Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Благодаря за мненията и обясненото тези дни ще намеря датчика на КВ да видя с нов как ще е и благодаря за реакцията отново.
                    Стъпковото моторче го изчистих първо него за всеки случай но без ефект.

Попринцип датчика за КВ го сменях преди година и половина,купих го тогава от ebay но не помня каква марка беше
                    Последно редактирано от CarTest™; 23-11-14, 20:38.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                      По-долу от твоя пост са писали, не е това.

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                      Да не отварям нова тема,
                      Бе кога ще дойдеш на по кафе....

Към пусналия темата - датчик синхронизатор ( това дет'се води "делко" ) и/или кабели към цЕлата тая работа.
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ще дойда и на по вино, че тазгодишното стана уникално, ама времето ми е кът.
                        Имаш ли някакви предположения защо понякога съм все едно с хеликоптер?

Коментар

Ще дойда и на по вино, че тазгодишното стана уникално, ама времето ми е кът.
                          Имаш ли някакви предположения защо понякога съм все едно с хеликоптер?
                          Вино не или в изключително малки количества, понякога бялото ми предиззилва алергии, а червеното киселни, така че само "твърдо" само вечер и с мярка. Какво да разбирам "с хеликоптер"?
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да не отварям нова тема, тъй като заговорихте за моторчето за празния ход, а аз ще питам за същото.
                            Разкажете повече за това моторче. При мен грешки няма, НО (за щастие рядко се случва) при сутрешното студено палене да се изфорсира до 1500-1800об/мин и да ги задържи за 20-30-секунди високи оборотите. На студено винаги е зацепило виското и звукът е като от излитащ хеликоптер, гузно ми е, че ще събудя околните два-три блока. Още лятото ми го направи този номер, тогава чистих дросела и моторчето, но пак се слува, понякога веднъж в месеца понякога два три дни поред да ми го прави този номер. След минута всичко е ОК оборотите са около 700, а на напълно загрял мотор държи около 550об/мин. След 200-300м каране и виското отцепва и колата става безшумна.
                            Виското е нормално да го прави това, още повече ако е HD
                            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Виското знам че е нормално да се държи така, но не е нормално да се самофорсира до 1500-1700об/мин
                              пп Скоро джипката не ми го е правила този номер.
                              пп2 Дядо Владо, звука на студен V8 при зацепено виско и 1700об/мин наподобява хеликоптер
                              пп3 Имаме обаче ново 20 След 10- часов престой на открито, разбирай работния ден от 8 и нещо до 6 и нещо не е работила колата, та след този престой не запали от раз, а след малко въртене, нетипично за бензинова кола?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X