Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход масло на Гранд Чероки 4.7 V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход масло на Гранд Чероки 4.7 V8

Аве незнам , за мен не е проблем аз до сега на всяка кола която съм имал а те не са били една две съм доливал винаги по 700-800гр. на 10000км. така че мисля че е нормално за 15 г. кола при това V8 да е по 2 .

Коментар

за около 20 000 не съм доливал нищо и си седи над минимума. Двигателя е със престъргани глави и сменени всички гарнитури.
      Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
      Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

20000км. с едно масло

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
          20000км. с едно масло
          Нека експериментът да продължи СЕГА !
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

лонг лайв е маслото, до на 25000- 30000 го сменям

0885372997 - Дани

Коментар

Е после другия след тебе ще смени двигателя
              Така на едно БМВ М3 му правиха основен ремонт щото и тои като теб искал да кара25000-30000км. и троп троп лагер колянов вал и още куп неща

Коментар

Засега всичко е Ок. На другата си кола карам редовно по 30 000 с лонг найв и засега не съм сменял нищо по двигателя.Това са малко наши гаражни легенди.

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                  с лонг найв
                  Щото наЙвно си мислиш, че и двигателят е long-life. То има много форуми из нета, където се твърди, че смяната на масло е партенка на производителите на масла и ако не изтича и не го гори колата, може да се кара лайф-тайм. Като онези безсмъртни автоматици на БМВ ли бяха, дето не се предвиждала никаква смяна на АТФ-а, пък те се окотвали.
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

И на японските АСК на Волво и на Туарег не се предвижда да се сменя маслото, а направо АСК. Преди години във мото пфу като собственик на Волво S80 направо ме гръмнаха като ми казаха, че вместо масло трябвало да сменя АСК на стойност 1/2 от автомобила.

А относно лонг лайф маслата трябва да са такива и филтрите и така трябва да е проектиран двигателя.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

По принцип и двигателя трябва да търпи завишен пробег на маслото, не само то да е лонг лайф. На 2.0 TDI мотор му сменям маслото на 15 000- EDGE 5W- 30. Дават го до 30 000, но да не прекаляваме, предвид нафта, кратки разстояния, стил на каране... За тези километри, турбо мотора ми изхарчва точно 1 литър и не доливам, ми направо сменям. През цялото време работата му е тиха и спокойна.
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                        Засега всичко е Ок. На другата си кола карам редовно по 30 000 с лонг найв и засега не съм сменял нищо по двигателя.Това са малко наши гаражни легенди.
                        Какво е маслото?
                        Аз лично внаги гледам какъв инервал дава производителя на автомобила и за WJ при нормалан експлоатация дават 12к. Естествено в този интервал има резерв. В случая с лонг лайф може да се прави смяна над 1г., но аз лично не бих рискувал да го карам над 15к.

Коментар

Не забравяйте, че смяната дали е на 10, 15 и хх км е много относително за начина на употреба и състоянието на маслото...
                          Прост пример автомобил А се кара само/предимно извънградско на големи разстояния... Например моя ХС типично го карам петък 5км, събота 500, неделя 500 и в понеделник 4км . Автомобил Б се кара само градско понеделник-петък в задръстванията... Например баничарката от аватара... Сутрин 2-3км до работа, през деня 2-3 пъти по 1к-2км пренасяне на кашони/теглене на ремаркета... после в вечер 18.30 още 2-3км до вкъщи...
                          Маслото на А на 15 000км ще е много по-свежо от маслото на Б след 10 000км... Какво остава пък за автомобили, които всеки ден се карат по 300 или 500км извънградско?

За горенето на масло... Нормално е при турбинирани, високооборотни и т.н. двигатели... Според мен Жип-овите V6-ци и V8-ци, които нормално работят между 1000-2000оборота, не би трябвало да влизат в категорията на масло-харчещите.
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз, пък, имам един приятел англичанин, който кара Chrysler 300C 3.5 бензинка. Викам му - "На колко километра сменяш маслото?" Той - "Сегашното е на към 60к. Бистро е още." (!? WTF) Та, така карат някои 'ора из европата...
                            Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
                            Toyota RAV4 XA10 3S-FE
                            Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Днес погледнах моето, след 6000км едвам оцапва пръчката, а беше догоре. Утре ще има смяна!

Коментар

Имам 4,7 от 8'000км
                                Първоначално сипах пълна синтетика Мотул 5W40 че ми беше останало от мерцедеса, 5000км никакви харчове, колкото сипах, толкова източих. Сега съм с предписаното 5W30 Мобил, минал съм над 3000км и не е мръднало от максимума. Сервизния интервал съм го настроил на 10'000км, а първото нарочно го смених на 5'000км, ако е имало нещо сипано в двигателя (добавки и прочие) да го отмие и да се види реалното състояние. Слава богу двигателя пее и понася стоически както софийските задръствания, така и 180км/ч по магистралата
                                Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                                Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X