Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand cherokee 3.0 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand cherokee 3.0 CRD

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
    От скоро се заглеждам по този модел. Въпроса ми е дали гуми 265/65/17 ще влязат без повдигане, джанти/фланци?
    Бъдете здрави.
    Не няма максимума е 255/70/17 поне доколкото си спомням, иначе аз сложих 265/60/18 но си трябват фланци 3см
    Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Благодаря !
      Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Сега проверих, че 255/70/17 е по-висока с 1,4 см. от 265/65/17. Широчината ли е проблема? Решава ли се само с фланци или трябва и някакво повдигане?
        Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Първоначално публикуван от Firecoma Roberto Преглед на мнение
          ... Знам че след 2008 ма година двигателят все още е на мерцедес ,без никакво значение че Фиат купиха концерна който вече се казва Fiat Chrysler Automobiles
          Двигателя е мерцедески до 2011г... Oт 2011г 3.0CRD е италиански - VM A630...
          Съответно размера на гумите също е различен на WK2... При мен стоковите са 265/50/20, а разрешена опция - 265/60/18...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
            Сега проверих, че 255/70/17 е по-висока с 1,4 см. от 265/65/17. Широчината ли е проблема? Решава ли се само с фланци или трябва и някакво повдигане?
            Да до 255 няма проблем на 70/17 след това трябва рязане на пластмасата в калника и на болта на горния шарнир.
            Моето мнение е, че265 са прекалено широки за този автомобил защото се наблюдава промяна в геометрията и трябва здраво да държиш волана. Нещо от сорта 255 60 17 би било добре, най добре пусни един калкулатор Гуми като горната граница трябва да е 255/70/17 о ще добиеш представа.
            Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Здравейте, първо се извинявам ако не съм уцелил правилното място където да си задам въпроса.. Hо имам следния проблем, на моя Grand Cherokee 2006 CRD, светна жълтата лампа на таблото за проблем с изгорелите газове, след диагностиката се установи че алармата е P0408 (Exhaust Gas Recirculation Sensor 'B' Circuit High) само да уточня че въпросния сензор не е на самата EGR клапа е навътре по системата е се намира на throttle body-то и следи за позициата на клпата вътре в него. Ще съм много благодарен ако някой знае дали грешката ще изчезне ако се смени самия сензор, защото от сервиза ми препоръчват смяна на цялото throttle body което ми се струва доста солено. Благодаря предварително на отзовалите се!

Коментар

Някакви идеи?

Коментар

http://jeepdex.com/2007XK/en_US/y200...l/7c038893.xml

Смени си ЕГР клапана.
                  Ако нямаш проблеми с кабелите.
                  Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

На самата аларма от линка който си дал става ясно че сензора е на throttle body-то не на ЕГР клапана P0408-EGR AIRFLOW THROTTLE POSITION SENSOR CIRCUIT HIGH

F
                    )

Коментар

Да, за това ти пуснах линка.
                      Все пак не вярвам да има проблеми с дросела...не правят проблеми, за разлика от клапаните. С какво го четеш, да не те подведе.
                      Пък и сензора на дросела е съпротивление, което може да се измери. Движиш клапата и гледаш дали съпротивлението се сменя плавно. При добро желание някой тук, от форума може да ти каже какви са стойностите на неговия.
                      Не се сменя отделно. Цял дросел.

Софтуерно махаш системата и се отърваваш от клапани, дросели, дебитомери, нагар в смукателен колектор...

Коментар

Благодаря за ценната иноформация, за съжаление май проблема точно в дросела. Днес махнах тръбата преди дросела и видях че клапата е в отворено състояние, до колкото знам същата би трябвало при изгасен двигател да е в затворено положение, опитах да я раздвижа с ръка и не помръдна при неработещ двигател. Последното което опитах беше да извадя буксата от сензора на дросела, но жълтата лампа за двигателя на таблото остана да свети. Явно грешката в компютъра е постоянна, утре ще отида до сервиза да обучат ЕКУто да игнорира грешката от сензора за позицията на дросел-клапата щом е възможна подобна интервенция, че за смяна на целия дросел не ми се и мисли.

И по-между другото реших да проверя какво е състоянието на ЕГР клапата.. ето го и резултата след 145 хил. км. (реални)
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170330_131446-1.jpg
Прегледи:1
Размер:79.0 КБ
ID:5747942Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170330_1315011.jpg
Размер:67.9 КБ
ID:5747944Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170330_131524.jpg
Размер:86.0 КБ
ID:5747943

И след почистването изглежда така

Име:а20170330_133719.jpg
Размер:80.9 КБ
ID:5747946Натиснете снимката за да я уголемите

Име:с20170330_135559.jpg
Размер:77.8 КБ
ID:5747948Натиснете снимката за да я уголемите

Име:х20170330_135541.jpg
Размер:55.6 КБ
ID:5747949
                        Прикачени файлове

Коментар

Дросела като дадеш на контакт, си отива в крайни положения, с характерен звук. Пробвай!

А за "изключване" на системата ще ти трябва по "специалезиран" сервиз...

Коментар

Днес пробвах как се държи клапата на дросела когато дам на контакт, ето и какво е положението на клапата..

Име:d20170331_103906.jpg
Размер:43.0 КБ
ID:5747960

Това е положението при изгасен двигател, когато дам на контакт и със запален двигател, пробвах и трите варианта клапата не помръдва от тази позиция при нито един. Накрая реших да сваля и самия дросел и ето какво прави клапата когато я преместя ръчно..

Автоматично винаги се връща в полу отворената позиция, същото движение прави и закачена на джипа с ключа на контакт!
                            Как и къде да се ориентирам с търсенето на "специализиран" сервиз по изключване на дросела, благодаря?

Коментар

Много по лесно ще е, ако се знае от кой регион си.

Коментар

255/55 r18 Влизат без проблеми,и като гледам има още място.Мога да сложа снимки ако искаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X