Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand cherokee 3.0 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand cherokee 3.0 CRD

Теча отдолу на мотора си е "детска" болежка - ако не е отремонтирана - не мисля, че ще се намери нетечащ. Проблемът не е сериозен, но е пипкав (и съответно - не евтин, щото се разглобява доста). Абе някъде беше казано - след покупка - едни 2 к трябва да се дадат на шаманите :-) При мен бяха там някъде да стане всичко така, че да се харесва на разбирачите / майсторите :-)

Успех в търсенето - противно на логиката моя го взех от раз, по обява, от "джамбазин" и се оказва по думите на спецовете от форума, които посетих, че съм случил.
    Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
    Grand Cherokee 3.0

Коментар

Този мотор, не течеше ли от натрупано масло долу във V-то на двигателя? Има технологични отвори за отичане на насъбралите се "течности" там. Маслото идва в следствие на калпавия заводски маслоуловител и има лошия навик, да еб@в@ майката на моторчето за управление на клапите. Поне, при Chrysler 300C за това прокапваше, което не е болка за умиране
      Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
      Toyota RAV4 XA10 3S-FE
      Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Точно V-то :-) И доколкото разбрах си е някакво глупаво уплътнение, ама докато се стигне до V-то се разкоства всичко...
        Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
        Grand Cherokee 3.0

Коментар

Ами явно е така, но след проведена консултация с Еди Рангелов на място се оказва, че този ремонт е обичаен за тези двигатели. Нормално е да се случи след около 200000км пробег и струва около 1000лв с работата...
          От бебета сме тренирани да знаем, че щастието идва или от гърди, или от шишета!
          Jeep Grand Cherokee Limited 3.0 CRD

Коментар

точно там е проблема май... реалния пробег. Едно е да пише 130 000 км друго се реални 130 х... примерно...
            за Германия мога да кажа - че до 100 000 км (докато е в гаранция) стриктно се спазват всички сервизни предписания, смени, процедури, проверки и т.н....
            до 150 000 - повечето които съм гледал...
            след това вече, има 2-ри, 3-ти собственици -
            но и цените са други (пример - Overland - 2007 - 114 000 km - 1-ви собственик - цените започват от 11 000 Е) и няма, ако, ама, или...

след 200 000 км... ако са реални и са спазени повечето сервизни процедури... не би следвало да има серизозни проблеми...
            Последно редактирано от ivied; 11-11-14, 12:37.

Коментар

Абсолютно си прав, колега, просто споделих, че дори и пробег да е реален и поддръжката на автомобила да е била читава, това си е болест на всички двигатели от този тип.
              Без значение в какво са вградени, дали Мерцедес, Крайслер или Джип. Даже когато бях при Еди момчетата при него ми показаха един Е320ЦДИ - беше омаслен по същия начин.
              Мисълта ми е, че около тези километри се стига почти неминуемо до този ремонт явно.
              От бебета сме тренирани да знаем, че щастието идва или от гърди, или от шишета!
              Jeep Grand Cherokee Limited 3.0 CRD

Коментар

Здравейте. Извинявам се че пиша в темата след близо 3 години , Но ,мого Бих искал да попитам някой знае ли дали този производствен "недоглед" "дефект" или там каквото, е вече не е отстранен при Jeep Grand cherokee 3.0 CRD след 2008 , 2009 , 2010 . Дали след тези години са отстранени проблемите с липсата на маслообиращ филтър на картерните газове, и там дето маслото попадало в смукателния колектор и т.н. Дали са добавили този филтър утаител за които се говори тук във форума . Знам че след 2008 ма година двигателят все още е на мерцедес ,без никакво значение че Фиат купиха концерна който вече се казва Fiat Chrysler Automobiles

Коментар

Здрасти , този маслообиращ филтър си го е имало винаги
                  , просто от време на време се налага подмяната му и това е най-малкия проблем на този мотор 😉

Sent from my S50 using Tapatalk
                  Еди Рангелов : 0885 088 444
                  Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                    Здрасти , този маслообиращ филтър си го е имало винаги
                    , просто от време на време се налага подмяната му и това е най-малкия проблем на този мотор 😉

Sent from my S50 using Tapatalk
                    Разбирам. Значи която и година да е, все ще е проблемен. И ако все пак искам такава кола препоръчително е да е с бензинов двигател. Така ли

Коментар

Ами да , Hemi примерно ....... !

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                        Ами да , Hemi примерно ....... !
                        Предварително се извинявам че част от абзаца ми може да засяга теми за други марки автомобили. Но честно казано не пожелах да отворя нова тема за нещо което се разисква вече и предполагам че няма и смисъл .

Да.. HEMI 5.7 V8 И аз така мислих и знаех преди да попитам.. Определено съм наясно че е по доброто решение що се отнася до избор на двигател от моделите на Jeep Grand Cherokее . Просто истината е че бюджетът за Покупката на високопроходимата машина е максимум 20 хиляди лева. А Hemi 5.7 (2006-2009) ако се намери читаво, разбирай читаво пазено да речем и експлоатирано поне с препоръчителните консумативи на всеки цикъл определен пробег ,то цената далеч ще надхвърли тия 20 че и 25 хиляди. А правя сметка че като се вземе автомобил от около този клас. след това трябват задължително най-малко 5 хиляди за регистрация,еко такса, данък, каско, първоначално обслужване с точните и безкомпромиси консумативи и така.
                        Мисля че Вероятно има и по удачен избор предполагам за мен и това са Toyota Land Cruiser 100 (1998-2002) 4.2 TD или
                        Nissan Patrol Y61 (2005-2006) 3.0 Di (170 Hp)

Целта на покупката е да имам сигурен и надежден автомобил . Достатъчно удобен и комфортен за дълги часове преход с него .Достатъчно място за палатки, къмпинг оборудване и т.н. Като Умишлено и целенасочено съвсем няма да се влиза в тиня и кал и да се прекосяват реки с камънаци разбира се , и да троша машината само защото има такива клипчета в ютубе. Но ходя често с група катерачи и пещерняци из цяла България , и при всички положения Ако сме някъде където няма инфраструктура и се влоши времето ,да знам че имам все пак някакъв шанс да отида от точка А до точка Б примерно ако е наложително или необходимо.
                        Това което ме подтикна да пиша обаче в тази тема бе че не знам почти нищо за дизеловия мотор на този джип и се уповавах на информацията че 510 Нм/1600 об/мин. е достатъчно мощно за да бъде карано извън пътя при наличие на доста лица с багаж ,и карането дори да не е тежък офф роуд все пак ще е частичен средно планински преход.

Коментар

Аз не бих нарекъл, проблемен този двигател ,напротив даже се държа много добре. Ако го поддържаме с точните консумативи няма да има грижи.
                          Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Екзактно , въпросът е да се попадне на добър екземпляр , което не е трудно ако не се бърза
                            Бих препоръчал Jeep Commander има по-вече обем иначе няма друга разлика с Grand Cherokee
                            Успех !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Firecoma Roberto Преглед на мнение
                              Да.. HEMI 5.7 V8 И аз така мислих и знаех преди да попитам.. Определено съм наясно че е по доброто решение що се отнася до избор на двигател от моделите на Jeep Grand Cherokее . Просто истината е че бюджетът за Покупката на високопроходимата машина е максимум 20 хиляди лева. А Hemi 5.7 (2006-2009) ако се намери читаво, разбирай читаво пазено да речем и експлоатирано поне с препоръчителните консумативи на всеки цикъл определен пробег ,то цената далеч ще надхвърли тия 20 че и 25 хиляди.
                              Не е така. В Клета майка България всичко, което бензиново, че и с над 2 литра двигател, е непродаваемо А разните дизели "държат цена", щото, нали са "Мееееерцедес, баце!" или пък могат да вървят на олио и горено масло. Ако някой джамбазин се е прекарал случайно да внесе такова, е мно-о-о-о-о-ого отстъпчив в обявената цена. А в немското мобиле и италиЕнския аутоскаут са по 6-7000 евро. Иначе в БГ частно лице ако продава такова, знае за какво иде реч (той затова го е купил) и не иска да сваля цена.
                              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

От скоро се заглеждам по този модел. Въпроса ми е дали гуми 265/65/17 ще влязат без повдигане, джанти/фланци?
                                Бъдете здрави.
                                Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X