Привет колеги! Автомобила Гранд Чероки 4,7 куадра драйв, предният диф е ДАНА 30 с касета Хида-лок. Семеринга на снимката е от предният диф на десната полуоска. Износването се получи за 6-7 км. Старият семеринг, който подмених беше износен по същият начин. Ще съм благодарен, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, да сподели как го е решил.

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със семеринг на Гранд Чероки WJ
Свий
X
-
От: Проблем със семеринг на Гранд Чероки WJ
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение...крив моста...0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Съгласен съм, че нещо не е както трябва, но кривината по моста отпада - ръкава е 51мм, полуоската 31мм, т.е. между полуоската и ръкава има 10 мм растояние и се сещате за да оказва врияние ръкава върху работата на полуоската колко грив трябво да е. Ръкава не оказва влияние на работата на полуоската, той у само кожух. Семеринга се набива в корпуса на дифа и е на около 10мм. от лагера на касетата. Там желязото е доста дебело за да се изкриви или ако има деформаций, то те ще са видими. Леглото на семеринга също е в добро състояние. Обаче за състоянието на касетата не мога да отговора, не знам какви са нормалните хлабини в планетарният механизъм, което е единственното място фиксиращо полуоската.Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"
Коментар
-
Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнениеСъгласен съм, че нещо не е както трябва, но кривината по моста отпада - ръкава е 51мм, полуоската 31мм, т.е. между полуоската и ръкава има 10 мм разстояние и се сещате за да оказва врияние ръкава върху работата на полуоската колко грив трябво да е. Ръкава не оказва влияние на работата на полуоската, той у само кожух. Семеринга се набива в корпуса на дифа и е на около 10мм. от лагера на касетата. Там желязото е доста дебело, за да се изкриви или ако има деформаций, то те ще са видими. Леглото на семеринга също е в добро състояние. Обаче за състоянието на касетата не мога да отговора, не знам какви са нормалните хлабини в планетарният механизъм, което е единственното място фиксиращо полуоската.Другия край на полуоската е хванат за кожуха, при крив ръкав тя се върти на дъга и притиска семеринга. Спомени от къде си.....
Последно редактирано от дядо владо; 05-10-14, 18:02.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Точно този мост в стандартния си вид има склонност към кривене.И тече.Решения има няколко.
В сервиза има един JK(Дедо го виде оня ден),който вчера приключих и утре сдавам.Беше с крив мост ,до степен да не могат да се извадят полуоските.Изправен е и е зверски усилен с една Йорщина...И сега Камбър-а му е в параметри.Утре вечер ще пусна снимки...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Много добро решение на проблема с кривенето на моста. Но при мен проблема не е в моста, колкото и да ми се щеше, тъй като решаването на проблема щеше да е по евтино! Установих го по следният начин: 4бр. втулки, които имат отвор около 3-4 мм в средата, двете се слагат на мястото на семерингите, а другите две на краят на ръкавите, до шенкела, пуска се лазер от единият край и ако всичко е наред лазера светва от другият край.
При мен проблема ще да е в касетата, а пък там става въпрос за цифра. За тази касета не се предлагат ремонтни комплекти, предлага се цяла.Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"
Коментар
-
Ми...не е точно така.Зависи какъв може да е проблема в касетата.Геороторната помпа не е точно в нея,а зад короната.Ти свали ли моста да светкаш с лазер в него?По принцип тази операция се извършва с дорник...
Между другото да е пипал някой шарнирите на шенкелите?
Абе дай една-две снимки отдолу...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Геороторната помпа е вътре в касетата. Днес я пръснах на съставните и части. Не съм свалял моста, правих го на място заедно с един познат. Открих тази къдравата пластинка счупена. Иначе всичко ми се вижда в норма. Относно шарнирите на шенкелите незнам дали някой ги е бараникал. Може ли от тая пластинка да ми идват проблемите?Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"
Коментар
-
Проучих подробно цялата касета. При проблем в помпата просо няма да се стяга пакета от дискове и дифа няма да блокира. Но това няма да е причина да яде семерингът.Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"
Коментар
-
И колко хора трябва да кажат къде да се гледа? Работата на тая пластина е да раздалечи леко пакета дискове ,ще си работи и без нея
просто ще се трият и ще се износят по бързо от необходимото.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар