Здравейте колеги, oтскоро съм собственик на джипката от заглавието. Това е първия ми 4х4 автомобил, както и първия ми с автоматична скоростна кутия. Като цяло съм много доволен от покупката. Возията извънградско (сравнявайки с предишната ми кола Нисан Алмера N16) много ми допада. За проходимоста да не говорим. Багажника привидно малък ми побира всички въдици,такъми,палатка,надуваема лодка и т.н. ...С 2 думи карам си я с голям кеф
Но след като имам вече навъртяни ~800км по всякакви терени, усетих и някои "странности": 1) При каране на 4х4 фултайм, когато пусна напълно и после натисна педала на газта, се чува леко чукване някъде отпред. 2) При каране на 4х4 бавни, когато се сменя предавката от 2-ра на 3-та, се усеща форсиране и после ритник(изстрелване). 3) При каране на задно предаване и влизане в остър завой, се усеща "потъване" на колата в предната част и убиване на скоростта (което може и да е нормално за задно предаване),както и някакъв звук като виене. При навлизане с ниска скорост или при пуснат 4х4 фултайм, това нещо не се наблюдава. Каква може да е причината за изброените проблеми ? Най-вече се притеснявам от това виене...

Коментар