Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WK 3.7 бензин + QuadraTrac NV140

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WK 3.7 бензин + QuadraTrac NV140

Зачудих се аз относно въпросната комбинация и ми възникнаха няколко въпроса. Та ми е интересно мнението на собственици и ползватели.

1. Този двигател достатъчен ли му е на Гранда за шофиране в град и на магистрала до ограниченията. (например в сравнение с 2.7CRD при WJ)?
    2. Как е с разходът на газ/бензин (масло) ?
    3. Спесифични проблеми и детски болести с този двигател?
    4. До колкото разбирам раздатката е фултайм (48/52) и чрез абс-а се опитва да подава тяга на небоксуващото колело. С две думи - паркетник. Знам, че не може да се сравнява с QuadraDrive, ама на мен не ми и трябва. (бавни съм включвал веднъж след като купих джипката, да видя дали работят). Та как се справя по полянки за пикник, зимата в снегът и по някой лек черен път?
    WG 2.7 CRD

От: WK 3.7 бензин + QuadraTrac NV140

НаЙвно си мислех, че бих могъл да отговоря на тези въпроси:
    Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
    1. Този двигател достатъчен ли му е на Гранда за шофиране в град и на магистрала до ограниченията. (например в сравнение с 2.7CRD при WJ)?
    с отговори от типа: 1. - защо не ? Около 210 к.с. + петстепенна скоростна кутия.
    2. На мойто "Либи" с 4-степенната кутия, разход на бензин - ужасТ (твърдо 20 на сто градско до най-оптимистично 14 на сто при шосейно каране 90-100 км/ч). Разход на масло - 0 (нульа) при смяна на 8000 км. по предписание.
    3. - никакви (поне при мен за 5 години експлоатация и още толкова четене по щатски форуми)
    Ама, тука при дядо Владо пребивава едно много засукано "Либи" (кожи-можи) със същия двигател... изтропал биелен лагер от... липса на масло
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Зачудих се аз относно въпросната комбинация и ми възникнаха няколко въпроса.?
      Питай Калин той има като твоя, а брат му като този за който питаш
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        2. На мойто "Либи" с 4-степенната кутия, разход на бензин - ужасТ (твърдо 20 на сто градско до най-оптимистично 14 на сто при шосейно каране 90-100 км/ч). Разход на масло - 0 (нульа) при смяна на 8000 км. по предписание.
        Ок де. Това тук не е ли вярно, защото от данните за Мондео 2.0 бензин автомат и за WJ 2.7 CRD съдя, че са абсолютно реални в действителност?

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Питай Калин той има като твоя, а брат му като този за който питаш
        Калине? Съпоставка с 2.7 CRD?
        WG 2.7 CRD

Коментар

Ок де. Това тук не е ли вярно, защото от данните за Мондео 2.0 бензин автомат и за WJ 2.7 CRD съдя, че са абсолютно реални в действителност?
          За петстепенната и електронно-управляема скоростна кутия на "Гранд Чероки" може и да е вярно. При мен на "Либърти" с този двигател върви конвенционална хидравлична АСК от три скорости + овърдрайв. Тук само един е посочил достоверни цифри - третият Най-откровен е този: http://www.spritmonitor.de/en/detail/168508.html
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Зачудих се аз относно въпросната комбинация и ми възникнаха няколко въпроса. Та ми е интересно мнението на собственици и ползватели.

4. До колкото разбирам раздатката е фултайм (48/52) и чрез абс-а се опитва да подава тяга на небоксуващото колело. С две думи - паркетник. Знам, че не може да се сравнява с QuadraDrive, ама на мен не ми и трябва. (бавни съм включвал веднъж след като купих джипката, да видя дали работят). Та как се справя по полянки за пикник, зимата в снегът и по някой лек черен път?
            Ще се опитам на кратко да ти отговоря по точките.
            1.Да достатачен е,но ми се струва малко слабичък.Тоез не се усещат тези 210 коня,да дигал съм 220км с него на магистралата,но при изпреварване в градско е много муден.Като натиснеш здраво газта и свали предавка на долу, Црд-то 2,7 реагира много по-бързо,докато 3,7 много мисли компа какво точно да направи.Имам чувството,че изпреварвам с жигула.

2.Масло не гори.Разхода на газ е повече от приличен 17 градско и 14 дълго.

3.Нямам наблюдения,двигателя скоро стана на 60 000 км.

4.Да точно така е,АВС-а много пречи в преспи.Ти се засилваш да минеш,а той ти бие спирачки.Бавни няма.
            JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
              Ще се опитам на кратко да ти отговоря по точките.
              1.Да достатачен е,но ми се струва малко слабичък.Тоез не се усещат тези 210 коня,да дигал съм 220км с него на магистралата,но при изпреварване в градско е много муден.Като натиснеш здраво газта и свали предавка на долу, Црд-то 2,7 реагира много по-бързо,докато 3,7 много мисли компа какво точно да направи.Имам чувството,че изпреварвам с жигула.

2.Масло не гори.Разхода на газ е повече от приличен 17 градско и 14 дълго.

3.Нямам наблюдения,двигателя скоро стана на 60 000 км.

4.Да точно така е,АВС-а много пречи в преспи.Ти се засилваш да минеш,а той ти бие спирачки.Бавни няма.
              Голям да пораснеш. Сега сме на риба (по-скоро детето и жената ловят само) и нарочно се окантарвах диагонално на 1-2 места, та се замислих как ли би било с NV147. Излиза, че дизелът+NV245 е по-правилният избор, особенно ако трябва да се елиминира газта. Ама ми се беше дощяло да подуша бензинец отново. Та разходът, който споменаваш е горе-долу приемлив за 10-15к км на година. А и виждам сравнително евтини окомплектовки от коментираната.
              WG 2.7 CRD

Коментар

Странно. Тук прочетох, че 3,7 литровия бензинов е с five-speed Mercedes automatic transmission (W5A580)

Коментар

Имам чувството, че купето на WK е по-тежко и с по-малък багажник от това на Wj. Преди доста години баща ми тества WK с такъв двигател. Каза, че изобщо не върви, много е муден и месец - два след това си купи ново Волво ХС 90 дизел 185 к.с.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Странно. Тук прочетох, че 3,7 литровия бензинов е с five-speed Mercedes automatic transmission (W5A580)
                    WJ 2.7 ЦРД е с W5J400
                    WK 3.0 ЦРД и 3.7 бензин са с W5A580
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X