Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 2.7 CRD или Jeep Grand cherokee 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ 2.7 CRD или Jeep Grand cherokee 3.1

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
    И колега това че ти не си случил на кола не значи че е правило.Аз моя го карам три години и не се оплаквам.Разбирам ,че си разочарован след като съм изчел неволите ти,но с същият успех някой с побеляла глава от 2.7 може да се изкаже по същия начин.
    По същата логика явно ти си попаднал на някой нормален екземпляр, стегнал си го и го караш леко. Дано да продължава да те слуша. Аз попаднах на 3.1 не защото го исках, а по стечение на обстоятелствата. Просто не е случайно, че тези екземпляри се продават като топъл хляб вече за по 5- 6к. Не съм единствения вдигнал ръце от тях а и Дедо най- добре го каза- 3.1 е наистина за хора с кинти без да им пука особено дали тоя месец ще хвърлят 1к а другия 2к за нещо си...

По темата, смятам че 4.7 е достатъчно доказал се мотор, няма проблем с газта и проблемите са нищо в сравнение с 3.1. Тука Дедо може да разкаже с какви оплаквания му ходят на гости най- често.
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

От двата дизела 2,7 е по-добър , но както казаха колегите и двата са скъпи за поддръжка , по-ниския разход на гориво е примамлив но винаги за сметка на други разходи !!!
      Еди Рангелов : 0885 088 444
      Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Дa ви кажа 4.7 на газ харчи в пари колкото ми харчеше старото чероки 2.1 дизел,как да не съм доволен
        (20 газ= 24лв 10 нафта =26лв )
        Относно дилемата на колегата: и 2.7 и 3.1 могат да ти съдерат джоба, едното пати от прегряване и в последствие глави, другото пати от скъпи дюзи и от турбина, като цяло обаче 2.7 го дават да е по-читавия мотор.
        Моето мнение: Дизел си купувам само дънки
        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Аз да се изкажа, като собственик на 3.1
          До този момент колата ми е излезнала точно 8800лв. (стойност на закупуване и ремонт + смяна на консумативите) като не броя гумите които съм и купил.
          Когато я купих, покарах я месец и започна да надува и да губи вода. Поразпитах тук и отиде за глави.
          Всичко се оправи, смени и стегна по начина по който трябва и сега всичко е на ред.

Ето например вчера перках по магистралата със 140 (може още малко сигурно ) и климатик, стрелката не мърда "отвъд" 100-те. Хипохондрията, ми че ми загрява колата отмина.. )

От ремонта са минали около 1 година и такива "тоя месец 1000, другия 2000"... някак си не съм видял да изтичат от джоба ми
          Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
            Дa ви кажа 4.7 на газ харчи в пари колкото ми харчеше старото чероки 2.1 дизел,как да не съм доволен
            (20 газ= 24лв 10 нафта =26лв ) ...
            Само дето си забравил да сложиш в сметката бензина, който ти гори, докато ГИ превключи на газ. Иначе - да. Общо взето като пари голям мотор с бензин и ГИ излиза горе-долу колкото малък дизел.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Не мога да споделя мнението , че 3.1 са калпави коли. Обикновенно се говори за екземпляри на по 500-600К км., ако не и повече, и съвсем естественно е те да са в незавидно положение. А като се прибави и употребата им не по предназначение/ демек като съзтезателна кола/, перспективата е съвсм ясна. Кара ли се уравновесено , и разхода отива на 10-11л/км.- все пак много железа се въртят/ само той тежи около 2тона/

P.S. Baha е виждал моят джип и едва ли би потвърдил изказването си за него.

Коментар

Само да допълня колегата, говорейки за уравновесено каране, особено градско не е нещо по-слабо от нормалните нови пежа, вв, ситроени и т.н.
                Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                  (20 газ= 24лв 10 нафта =26лв )
                  Относно дилемата на колегата: и 2.7 и 3.1 могат да ти съдерат джоба, едното пати от прегряване и в последствие глави, другото пати от скъпи дюзи и от турбина, като цяло обаче 2.7 го дават да е по-читавия мотор.
                  Моето мнение: Дизел си купувам само дънки
                  Я кажи тези 20 на извънградско ли ги отчиташ, че на мен ми гори от 18-30газ извънгр./гр. и отделно бензин, като зимата докато превключи харчи бая. Оплакване от вървенето нямам, 180 ги прави за норматив, това само за проба, също така превключва бързо от газ на бензина, ама ламята си е ламя!
                  За градска кола зимата ич не става! Обаче ме интересува при премахнати катализатори какво става с разхода, защото имам опита със старата ми кола и разликата беше от литър нагоре в града, да не говорим за повишената мощност, извънградско осезаема разлика нямаше!
                  Та да се върнем пак на въпроса, без катализатор, някакви впречатления?

Коментар

грaдско хaрчи между 20 и 24 гaз
                    извън повече от 18 не е похaрчил никогa, 15-16 в мaсовия случaй.
                    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X