Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ревизия на раздатъчна касета - Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ревизия на раздатъчна касета - Бургас

Здравейте.
    След като си направихме бивак близо до Крапец, се наложи да отида до офиса...
    Само че неуспешно. По пътя Варна-Бургас (минаваме по този път заради метан-станциите...) освен че скупахме гума и сега се търсят две гуми, джипа(Grand Cherokee I 1994 г. 5.2 V започна да се държи много странно.

Започва да подскача, не може да завива както преди и мирише навсякъде около и в него на масло, което един бензинжия категорично определи като масло от раздатъчна кутия. Освен това започна и да прегрява и се налагше на всеки 10-15 км. да спираме, докато успее да свали температурата. Check engine светна и гасна няколко пъти. Масло в двигателя, скоростната кутия и антифриза са проверени преди 700 км. и бяха в отлични граници, като са изминали около 5000 км. за 3 месеца.

Тъй като съм съвсем нов в тези термини, разбрах че другото наименование е виско муфа. Или по-скоро раздатъчна кутия е определението, а виско-муфа вида.

Въпросът ми е разумно и възможно ли е да се "откачи" предното предаване и да останем само със задно за следващите 30 дни море? Предполагаемият пробег ще е около 2000 км.
    Ако е възможно, кой и кога може да го направи в Бургас? Джипа е близо до входа за София (Техномаркет и Метро), но не може да се движи с повече от 30 км./ч., а и дори с тази скорост изглежда опасно.

п.с. 1: всякакви коментари и идей ще са ми полезни. Особенно градивна критика.
    п.с. 2: Забравих да спомена, че джипа е каран с две по две различни по шарка гуми, но еднакъв размер, а от друга страна и двете задни имат разлика във височината на грайфера 4 мм.
    п.с. 3: когато пътувахме към морето, джипа беше екстремно натоварен...
    Последно редактирано от ikristiqn; 29-07-14, 00:04. Причина: пс
    ;-)
    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

От: ревизия на раздатъчна касета - Бургас

Ъпдейт: Благодаря много на Светлин Ганчев, че ме свърза с Митко Джамбазов.
    Неговият съвет беше да се опитам да развия предния деференциал, но внимателно, без да превърта болта - превъртя.

Сега въпросът е дали някой има възможност да мине до Техномаркет Бургас, на първото кръгово, за да се опитаме да го развием?
    ;-)

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
      Ъпдейт: Благодаря много на Светлин Ганчев, че ме свърза с Митко Джамбазов.
      Неговият съвет беше да се опитам да развия предния деференциал, но внимателно, без да превърта болта - превъртя.

Сега въпросът е дали някой има възможност да мине до Техномаркет Бургас, на първото кръгово, за да се опитаме да го развием?
      Светослав Генчев се казвам, ама това са подробности. Ако автомобила е с различни гуми като марка модел или шарка или дори еднакви, но с различна степен на износване товари вискомуфата, а като блокира-вече Ви е ясно. Но без да разбирам много си мисля, че по-правилно и лесно е да се свали кардана, а не дифиринциала. Така временно "излекувах" WJ на мой приятел, за да стигне от Омуртаг до Бургас и после той си го кара така до началото на зимата.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Светослав Генчев се казвам, ама това са подробности. Ако автомобила е с различни гуми като марка модел или шарка или дори еднакви, но с различна степен на износване товари вискомуфата, а като блокира-вече Ви е ясно. Но без да разбирам много си мисля, че по-правилно и лесно е да се свали кардана, а не дифиринциала. Така временно "излекувах" WJ на мой приятел, за да стигне от Омуртаг до Бургас и после той си го кара така до началото на зимата.
        Да, извинявам се. Прощавай за грешката.
        ;-)

Коментар

Благодаря на отзовалите се.
          Тази тема приключва с отварянето на нова:
          Продавам:
          Grand Cherokee I 1994 5.2

;-)

Коментар

Чакай сега. Искаш да кажеш, че поради невъзможност да се свали в "полеви условия" предният кардан, продаваш на място колата и то при такива условия
            Първоначално публикуван от ikristiqn
            Какво трябва да се направи:
            Трябва да се оправи виско муфата. Не работи и джипа почти не се движи. Повече обяснение тук.
            Аз бих викнал пътна помощ (~ 50 лв. или двойно да бъде, на "цени курортни") да ме закара до първия елементарен "пенкилер" сервиз, където пак за около толкова пари да ми свалят кардана, ако трябва с оксижен да резнат превъртелите гайки, да си довърша почивката и да се прибера на задно до София. После го пускаш на спокойствие да се продава цял или на части или му търсиш по морги кардан и раздатка или вадиш спеклото виско и като Вертер в онази неговата тема, ползваш 4х4 само на бавни.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Да, така ще стане. Мерси много на бургаския затвор, който свали кардана и сега се движи идеално. Муфата си работи...
              ;-)

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
                Да, така ще стане. Мерси много на бургаския затвор, който свали кардана и сега се движи идеално. Муфата си работи...
                Какъв е този "бургаския затвор" и как разбра, че муфата работи идеално?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Re: От: ревизия на раздатъчна касета - Бургас

Не е разбрал и не е казал такова нещо.Просто свалих предния кардан на колегата да може да се движи. Между другото предното каре на предния кардан беше смачкано (карето а не чашките) и теча на масло е от предния диф.

Коментар

От: Re: От: ревизия на раздатъчна касета - Бургас

Първоначално публикуван от zatvorabs Преглед на мнение
                    предното каре на предния кардан беше смачкано
                    Това обяснява поведението на колата.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Това обяснява поведението на колата.
                      А обяснява ли защо е станало ? От спекло се виско заради различните гуми или друго ?
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        А обяснява ли защо е станало ?.....
                        Не, но най-вероятно ЕГН + юркане
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е, то бел кахър ще вземе да излезне - нерде каре, нерде раздатка.

Коментар

Мам*** каквато и част да съм взел от България е правила проблем!!!
                            Ако правилно съм разбрал, това което се е сдухало е ценриращото каре към предния диф - единствената част, освен спирачките, която е пазарена от тук. Ама и ти си и помогнал като чета за гумите...
                            Важното е, че се е намерило решение на гадната ситуация. Предупредил съм хората за гумите, когато решиш - отивай. Аз в понеделник ще бъда в Ямбол.
                            Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Здравейте отново. Мерси на всички, за всичко. От какво е станало ще разберем, когато колата се върне в София, а това ще стане само на задно предаване и то към началото на Септември. Прикачам снимка на карето, но не се знае какво друго е заминало.

Помогнахме с по-малката гума, голямото натоварване на отиване, издърпването на два кемпера затънали до уши с цялата газ и... егн-то може би ;-)
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kare.jpg
Прегледи:1
Размер:66.8 КБ
ID:5603962
                              ;-)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X