Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Защо бе колеги такива мнения.След като е имала обикновенна газова какво ще да и е станало на джипката.Какъв е проблема да се премине на ГИ.Какви газанализатори и тям подобни.Не съм дядо ви Владо,ама не виждам и не намирам причина след като е работил на обикновенна уредба ,да се мине на ГИ.Считам тъкмо с една смяна на ламбда сондите и преработка ,тоест монтаж на ГИ да се радвам на по добри резултати
    Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
    0886/872-646

Коментар

От: Re: Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Първоначално публикуван от Svetlozar Stankov Преглед на мнение
      Защо бе колеги такива мнения.След като е имала обикновенна газова какво ще да и е станало на джипката.Какъв е проблема да се премине на ГИ.Какви газанализатори и тям подобни.Не съм дядо ви Владо,ама не виждам и не намирам причина след като е работил на обикновенна уредба ,да се мине на ГИ.Считам тъкмо с една смяна на ламбда сондите и преработка ,тоест монтаж на ГИ да се радвам на по добри резултати
      Защото няма да стане толкова лесно, колкото си го мислиш
      Всякакви препрявяния по ел. инсталацията, релета за спиране на бенз. помпа, на инжектори и т.н. трябва да се отстранят и да се възстанови инсталацията до оригиналния и вид, да се премахнат всякакви плочки и т.н. приспособления за подаване на газ към двигателя. В по-голямата си част, колите работили дълго време на газ с обикновени АГУ имат доста влошена работа на бензин или изобщо не работят на бензин. Общо взето за да ложиш ГИ, работата на бензин трябва да е отлична.
      Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
      Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

От: Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Да, и на мен това са ми обяснявали няколко човека.
        Единият бе Димата, който ме посъветва да си търся гранд без газ и след това да му монтирам. Всъщност точно той премина от обикновена газ на газов инжекцион на Доджа си. Можеш да му звъннеш и разпиташ.
        В сервиза на BRC преди монтажа на системата също държаха всичко на бензин да е изправно и мериха доста неща по работата на бензин преди да ме вземат за монтаж.
        Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
        0888/00-55-37

Коментар

Да, за съжаление взех Гранд с газ.... като цяло търсих такъв без, за да мога направо като го взема и да карам на газаджиите, ама уви... Както и да е. На бензин си работи отлично в момента. А газаджията каза че такива преработки е правил и преди и не е имал проблеми. Не знам на какви коли ги е правил, но явно има опит човека. Но ще гледам и на Димата да званна и той да каже своето мнение и да разкаже за неговото преживяване. Пък и нарочно, ако ще слагам ГИ, ще я сложа при русенски майстор, че един приятел така си сложи ГИ в Търново и трябваше 4 пъти да ходи за дребни настройки и доработки до там.
          0886/872-646

Коментар

Да, за съжаление взех Гранд с газ.... като цяло търсих такъв без, за да мога направо като го взема и да карам на газаджиите, ама уви... Както и да е. На бензин си работи отлично в момента. А газаджията каза че такива преработки е правил и преди и не е имал проблеми. Не знам на какви коли ги е правил, но явно има опит човека. Но ще гледам и на Димата да званна и той да каже своето мнение и да разкаже за неговото преживяване. Пък и нарочно, ако ще слагам ГИ, ще я сложа при русенски майстор, че един приятел така си сложи ГИ в Търново и трябваше 4 пъти да ходи за дребни настройки и доработки до там.
            Шанса да се наложи да ходиш за някаква донастройка е около 100%. Дали веднъж или повече - според газаджията най-вече
            Колегата по-горе "намеква", че понякога при монтажа на първата уредба се правят преправяния, който следващия газаджия може и да не види от раз. Случва се.
            Случва се и да се сложи ГИ без изобщо да се пипа нищо по предишната газова - чупил съм си главата и с това, голямо лазене по кабелите настава.
            При всички случаи, кадърен майстор, който не бърза да те изтика от бокса, ще се справи със задачата. От там нататък решението си е твое, късмета също
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Слагай смело инжекцион, направо ще се родиш. Представям си колко е удушен тоя гранд за да харчи 16 газ на обикновенна уредба.

Коментар

Ще се роди, ако е бил само на бензин досега
                След няколкото години изкарани с обикновена АГУ, може малко да си покъса нервите, преди прераждането с газовия инжекцион.
                пп Горкия за да гори 16 си представям и как върви

Коментар

Последната ми кола с обикновенна газова беше пасат 2.0л. 115к.с. като разход даваше 12/14 газ.

Коментар

Ама вие извънградско, какъв разход очаквате? Колата си върви нормално, да речем на 70 % от възможностите си.....Доста съм го сравнявал с други коли по пътищатата и доста добре се е справял.
                    Последно редактирано от Svetlozar Stankov; 29-07-14, 01:49.
                    0886/872-646

Коментар

Ама вие извънградско, какъв разход очаквате? Колата си върви нормално, да речем на 70 % от възможностите си.....Доста съм го сравнявал с други коли по пътищатата и доста добре се е справял.
                      Наскоро един познат ми обясняваше, как Х5, нещо около 3-те литра двигател, със 160 му харчело 4/100 нафта. И си вярва. Така, че колко му е да се иска 6/100 от Гранда при тая скорост?
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Бих искал да попитам в темата американските двигатели безпроблемно ли минават на газова диета и държеливи ли са в това отношение, възникват ли някакви проблеми с износването, защото със сигурност при конструирането им надали се е допускало, че някога ще опитат таквоз гориво?
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Моето мнение е ,че посоката ВИ е правилна.
                          Спазете съвета, преди престъпване към монтаж,да се диагностицира двигателя за да няма изненади от скрити "лимонки". Ако мотора е в добро здраве-монтирайте,ако е "тръгнал" и иска сериозни вложения-сменяйте...

Коментар

Абсолютно съм за! Аз си минах от обикновена на ГИ и още ми е кеф вече 3та година
                            Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                              Бих искал да попитам в темата американските двигатели безпроблемно ли минават на газова диета и държеливи ли са в това отношение, възникват ли някакви проблеми с износването, защото със сигурност при конструирането им надали се е допускало, че някога ще опитат таквоз гориво?
                              Личен опит имам точно 5000км от началото на май месец до сега, тогава сложих газовия инжекцион, колата е в подписа. Не съм забелязал някаква непоносимост към новото гориво, напротив, даже му се услажда. Разлика в работата на мотора не намирам. Относно дълговечността- имам познати с американски автомобили, карани на газ от 5-6 години и ядове от газта никой не е брал.

Коментар

Е колеги,каквото трябваше да се случи се случи.Монтиран е вече дискутирания инжекцион и няма никакви проблеми поне на първо четене.благодаря за подкрепата.Ето малко снимки :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:imgo (1).jpg
Прегледи:1
Размер:183.4 КБ
ID:5605944Натиснете снимката за да я уголемите

Име:imgo (2).jpg
Размер:70.4 КБ
ID:5605945Натиснете снимката за да я уголемите

Име:imgo (3).jpg
Размер:79.6 КБ
ID:5605946Натиснете снимката за да я уголемите

Име:imgo (4).jpg
Размер:89.6 КБ
ID:5605947Натиснете снимката за да я уголемите

Име:imgo (1).jpg
Размер:183.4 КБ
ID:5605944
                                Jeepa върви много добре и няма нищо общо със спънатата обикновена газова.
                                0886/872-646

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X