Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Кадърно монтирана и регулирана конвенционална АГУ по нищо не отстъпва на ГИ. По-скоро бих сменил колата.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Re: Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Не съм казал че смяната я правя за да смъкна разхода... В момента ми гори 16/100 и съм доволен от този разход. Вярно ще се смъкне с 1-2 литра, но не го правя зареди това. За избиване на на парите също не може да се говори в близките 5години. Правя го защото си харесвам джипа и скоро не мисля да го продавам. Уви не мога да си позволя да го карам само на бензин, та от части го правя за да мога да се възползвам от всичката мощ и при нормално каране. А, както казах и преди, ми писна от дребните проблеми които ми прави обикновената газ в момента. Но също така, все още нищо не е решено, та моля давайте съвети и мнения
      Последно редактирано от Svetlozar Stankov; 25-07-14, 03:05.
      Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
      0886/872-646

Коментар

При добре настроен Ги не би трябвало да има разлика в разход бензин-газ,дори да има,то тя се компенсира от времето за подгряване когато работи на бензин.Нямам опит с тежки мпс на газ.

Едит.Да се разбира че към газта да се добавя и разхода на бензин за подгряване
        Последно редактирано от Roninn; 25-07-14, 07:48.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Абе хора,аз ли не се изразявам правилно или вие не ме разбирате.Дядо Владо знам , че е знаещ,ма се съмнявам и с газта де е в час.Имам си проблеми с обикновенната газова които се състоят в колебания на обороти,ниска мощност,гаснене в следствие на падащите обороти,гърмене в посока филтър въздушен,проблеми със въпросните обороти при смяна на сезоните и т.н.,и т.н.Питам ви още един път като по знаещи-Колко сонди има Гранда и под какво име или термин да ги търся?Със слагането на въпросния ГИ целя да си спестя тия главоболия.Относно разхода на газ е 16 ама извън града.В гората и в града нещата стоят по друг начин.Ако някой има инфо по основния въпрос ще съм благодарен.Поздрави
          0886/872-646

Коментар

Oxygen Sensor е сондата на английски . Zj мисля имат 2 сонди , WJ в зависимост за къде е правен достигат до 4
            Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Благодаря Жоре.Ма и аз съм един завеяняк.Имах ти тел. и си мислих да ти звънна ама съм го запилял,но сега го видях в поста ти.Благодаря и на другите колеги за изказаните мнения и препоръки.
              0886/872-646

Коментар

От: Re: Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Първоначално публикуван от Svetlozar Stankov Преглед на мнение
                ...Дядо Владо знам , че е знаещ,ма се съмнявам и с газта де е в час.Имам си проблеми с обикновенната газова ...
                Дядо Владо с газта е в час повече от доста газаджии. Проблемите с обикновената газова уредба идват от нечии ръце, оставени вътре при монтажа и настройката. А не че не е инжекционна - всъщност ако я монтира същия човек нищо чудно да имаш същите проблеми.

Коментар

Re: От: Re: Преминаване от обикновена газова уредба на газов инжекцион.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Проблемите с обикновената газова уредба идват от нечии ръце, оставени вътре при монтажа и настройката.
                  Всъщност проблемите почнаха преди около година, 1 година след като го взех и 3 години след като е монтирана. Не се и съмнявам, че и майсторлъка ще е на велико ниво. Инжекциона няма да се слага при същия майстор.
                  0886/872-646

Коментар

Значи просто трябва да се профилактира с нови мембрани и свещи

Коментар

Всъщност и аз съм пред същата дилема за преминаване към ГИ, защото основният проблем на обикновената газова, освен гърменето е тази плочка, която стиска за гърлото дифузьора и от там тотално спънат кон. А още по-големия проблем е, че този въпросен стеснен отвор си е там дори да караш и на бензин..

Коментар

Веднъж монтирана и работила обикновена газова според мен по-добре да си стои на колата, както каза дядо Владо- "не го пипай"
                        Ако ще сменяш нещо, няправо сменяй колата за такава с ГИ или без.
                        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Стига сте плашили човека де. нищо лошо няма в ГИ. Освен да случи на кьопав газаджия, което не е много трудно. Или ако не направи фаталнаъа грешка да си сложи полски
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз пък се отказах да слагам ГИ...исках и я закарах на приятел със сервиз и той ми вика споко няма да я слагаме ГИ след като я пипна ще видиш и ще прецениш защо да даваш излишни пари и така и стори и съм доволен ...и се разминах с едни 1000 лв.... карам Фероза пълна ижекция а и преди и сега гърмежите за тези 3 години от както я имам са били само 2-3 и то в сняг в гората на байри ...а джипката я ползвам за лов и така я експлоатирам, че циганските кучета направо вият от жалост за джипката като ме видят
                            А по отношение на това дали да си смени сондата човека ако си работи ..кво и е ...на старата кола 6 години не съм ги сменял..след това смених цялата кола, но ми стана интересно ...как така има 2-3 и повече такива сонди ..извинете за лайшкия въпрос , но все пак съм си такъв ...аз ако сложа 2 сонди на ферозката какво ще се промени ?
                            Последно редактирано от p_dzatara; 27-07-14, 07:43.

Коментар

Първоначално публикуван от p_dzatara Преглед на мнение
                              ... но ми стана интересно ...как така има 2-3 и повече такива сонди ..извинете за лайшкия въпрос , но все пак съм си такъв ...аз ако сложа 2 сонди на ферозката какво ще се промени ?
                              Щото става въпрос за V-образен осмак Тоест, нищо общо.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                Стига сте плашили човека де. нищо лошо няма в ГИ. Освен да случи на кьопав газаджия, което не е много трудно. Или ако не направи фаталнаъа грешка да си сложи полски
                                Няма нищо лошо да си сложи ГИ, да си купи джип на бензин, без да е имал каквито и да е уредби преди това, да го закара и да му сложи един ГИ, после живота е песен.
                                Относно марката- има всякакви варианти, виждал съм отлично работещи евтини турски, че и сигурно китайски неизвестни марки, както съм виждал и трагично работещи маркови и скъпи БРЦ-та и Ландита. Полските са някъде по средата, даже специално за STAG мога да кажа само добри думи от личен 50-хил километров опит

При вече монтирана обикновена газ и някои препрявяния по колата от страна на газаджиите, за които дори и собственика не знае, ще трябва първо да се отстрани уредбата, да се приведе колата в оригиналния вид, след това да се монтира ГИ.
                                По-добре да се настрои перфектно на газанализатор съществуващата газова уредба и да си кара. Гърмежите идват от бедна смес, от там идва и спънатия вървеж. Настройте я както трябва тая джипка, сменете и свещите с предписаните от производителя и може да се изненадате какво всъщност може осмака
                                Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                                Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X