Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand 3.1td радиатор от къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand 3.1td радиатор от къде?

Здравейте колеги,
    както добре сме чели всички темите - абе хайванчето си загрява като го настъпя натоварено на дълъг път.
    В града като го ръчкам, проблем няма.

Кажете според вас, добра идея ли е да сменям радиатора и ако да с какъв. Гледах разни Нисенс-и за 2500 лв, ама при все че на БМВ-то сменях с НИСЕНС за 400-500лв, някакси 2500 ми идват множко
    Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

От: Grand 3.1td радиатор от къде?

Някъде четох за смяна от Рено еспейс.Има два вентилатора.Потърси темата.
    Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

На първо четене в един от сайтовете за авточасти намирам радиатор NRF за 1154.59 лв...
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

Здравей колега,
        това е интересно, но бих искал да повдигна темата отново.
        Загряването сигурно ли е от какво е за някой колега от тук? От това, че вероятно старите радиатори по някаква причина се запушват или, "заводски" е така автомобила?
        Това ще отговори и на въпроса ми дали е необходима смяната на радиатора.
        Ако е само до перките, това не е проблем, ще ги сложа и на сегашния радиатор, но от това ли е?

Коментар

Може да загравя от доста работи. Не съм Ви чел темите за хайванчето, но термостата сменян ли е? Водната помпа също. Губи ли антифриз?
          СПАМ : На моята Панда след като й сипах добавка за прочистване на радиатора и налях нов антифриз се оправи проблема с загряването....
          First Man, then Machine!
          Lada Niva
          Honda XR 400

Коментар

До каква степен загрява , ако е до 105-8 градуса на изкачване на нагорнище , примерно на магистралата на Вакарел и след това се върне на 100 не е проблем не пипаи радиатора .
            Можеш да промиеш и да сложищ нов антифрис и да знаещ ,че ако концентрата е повече и ли си само с концентрат загрява повече , водата охлажда по добре .
            Тоест си направи правилното съотношение някаде към -25.

Коментар

И аз карам в момента същият Гранд. Загряване до около 100 гр.се получава точно в града при задръстванията ,стига за кратко до 105 при продължително нанагорнище ,на извънградско никакъв проблем, а при теб е обратното...

Колегите са описали какво да се види преди изобщо да се занимаваш с радиатора, аз ще добавя и капачката на разширителният съд-държи ли изобщо налягане и колко е ако го държи.

Моят радиатор не е сменян- промиван е , пукнатина имаше и се завари, но същинските проблеми не бяха в него.

Коментар

Ако е с климатик в града в задръстванията идва на делението преди 100 и може би до 100.
                Ако е извън града ако карам над 110-120 или е по нанагорнище пак идва на 100-100 и малко.

Коментар

Това за мен си е нормален температурен режим на този двигател лятото и не е необходимо да се сменя радиатора. Остава да не се забравя да поработи малко ДВГ след спиране до сваляне на t до 90 гр. ориентировъчно.

Коментар

И при моя ,е същото . На големият баир на слънчев бряг посока Варна ,сега в жегата качва до 105 и после бързо ги връща до 90-95.Антифриза ми е сменян преди година и половина.В града в задръстванията качва до 100.
                    Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Nissens - офиса им беше в пряка с/у Сточна гара и... не са по 2500... сменял съм преди 4-5 години(на бензинов), беше към 300-400 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от peter3d Преглед на мнение
                        Ако е с климатик в града в задръстванията идва на делението преди 100 и може би до 100.
                        Ако е извън града ако карам над 110-120 или е по нанагорнище пак идва на 100-100 и малко.
                        Напълно нормално, нищо не пипай .
                        Провери си и клапанчето на капачката на радиатора.

Коментар

Колеги, сигурни ли сте че е нормално? До сега съм имал все немски марки и на нито една не играе така стрелката?
                          Сменени са термостат и водна помпа. Честно казано, като наближи 100 и спирам да и двам жега, та не знам до къде ще стигне )

Друго което ми направи впечатление, е че няма перка пред радиатора тая пущина. БМВ-то ми също е с виско, но има перки?

Коментар

Как така няма перка .

Коментар

Че ,тя трябва да седи малко преди 100 или направо на 100 и да не мърда , мърда само при натоварване на байри и прочие и ако види зор тоест ако стигне 106 градуса и се включва спомагателната перка на климатика.

Друго което ми направи впечатление, е че няма перка пред радиатора тая пущина. БМВ-то ми също е с виско, но има перки?[/QUOTE]
                              Перката с виското се намира зад радиатора, а тази за климатика пред нея.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X