Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокиране на диференциали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокиране на диференциали

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
    Карай си спокойно.За другите писали -виско муфа не е героротор,лсд не е вари лок .Пишете за различни системи.
    Съгласен съм, системите са различни, но с едно и също предназначение - да блокират в някаква степен двата изходящи от тях вала /кардани или полуоси/. В случая, в остър завой и при разлика в оборотите героторната помпа /gerotor pump/ в раздатката или вари лока в диференциала няма ли да направят същото - да започнат да блокират в някаква степен и да доведат до подобно приплъзване на колелото?
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
      Съгласен съм, системите са различни, но с едно и също предназначение - да блокират в някаква степен двата изходящи от тях вала /кардани или полуоси/. В случая, в остър завой и при разлика в оборотите героторната помпа /gerotor pump/ в раздатката или вари лока в диференциала няма ли да направят същото - да започнат да блокират в някаква степен и да доведат до подобно приплъзване на колелото?
      Разликата е как стареят и как се повреждат различните системи. Като са нови и изправни е ясно как работят.

Вискомуфите традиционно "спичат" - т.е. започват да предават въртящ момент когато трябва и когато не трябва. Повечето фрикционни системи правят обратното - престават да зацепват или зацепват недостатъчно. А електронно-контролираните правят каквото си искат.

Коментар

Колеги не съм много Запознат но възможно ли е виското да запича кото трябва и когато не трябва и да си карам на дълъг път с постоянно 4x4
        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
        Toyota Hilux III

Коментар

Първоначално публикуван от Nikola Nikolo-v Преглед на мнение
          Колеги не съм много Запознат но възможно ли е виското да запича кото трябва и когато не трябва и да си карам на дълъг път с постоянно 4x4
          Да, затова говорим. И аз мисля че при нас е така.
          ;-)
          Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
          нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

При мен определено не е така. Нормално е задно и осезаемо се включва предното. През ден ходя на плажа и има един стръмен пасаж. Без да включи предното не мога да го кача, първо леко избуксува и после давай напред и нагоре..........
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

И при мен е спекла муфата на ZJ 5.2,симптомите са същите и съм ги "излекувал"със свалянето на предния кардан.
              Между другото,от къде може да се поръча силиконов гел за вискомуфата,и какво количество е нужно.
              897237999

Коментар

Добре де, при WJ има ли такава муфа въобще?
                Аз дадох пример с моята при ZJ, само защото описаните симптоми са абсолютно същите.

При ZJ муфата , ако е спекла, то значи маслото (силиконът) е изгорял и станал на грес. Може дори да са се заварили дисковете. Оригинално силиконовата течност е като желе, така че не е течна. За подмяна трябва да се отвори муфата, но мисля става с флекс (може и да бъркам), после да се извадят няколкото дузини съединители, да се почистят и тогава започва обратният процес. Първо се пълни с нова желеобразна течност, но не цялото количество, след това се редят двойка по двойка фрикционните дискове и се притискат, и се добавя течност, така че да е сигурно, че попада между тях.

Тук в България ремонтират тези муфи, но не знам каква течност използват. Аз имам идея каква слагат в щатите, но тук къде и как се намира не съм се интересувал.
                Последно редактирано от verter; 04-07-14, 22:53.
                Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                0888/00-55-37

Коментар

На NV 247 има пакет съединители и помпа !
                  Тего те

Еди Рангелов : 0885 088 444
                  Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

На снимката на Еди, при NV247, виското използва маслото от раздатката, нагнетено от героторната помпа. Там няма силикон, желеобразна течност или каквото и да било според мен!
                    Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                    O8867З7I78

Коментар

Преди всичко този възел не е никаква ВИСКОмуфа.

Коментар

Gerotor Pump Video Footage: http://youtu.be/34IAoKziydU

Ето го принципа на помпата и съединителя.

Коментар

Това е при Quadra Drive, a при Quadra Trac II пак ли има такава помпа?

И като няма такава муфа, какво задържа и провлачва гумите?
                          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                          0888/00-55-37

Коментар

Очевидно пак има муфа, само че тя не е вискомуфа, а хидравлично управляван многодисков съединител.

Коментар

http://jeep.co.id/4x4/how_systems_work/quadra_trac_2/
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X