Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при палене Jeep Cherokee 2.8CRD 2003г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем при палене Jeep Cherokee 2.8CRD 2003г.

дядо Владо и Еди Рангелов са уважавани членове на форума и специалисти по Jeep, a мисля, че Владо имаше сервиз и Cherokee KJ (като нашите).
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Така. Диагностиката мина. Оказаха се дюзите, колкото и да не ми се искаше. Особено тази на 2ри цилиндър била тотално заминала и изпуска налягане.
      Очаквано, на компютъра не даде никаква грешка. Замериха дюзите с някакви "колбички" и се оказаха те проблемните. Интересното е, че нито придърпва, нито губи мощност, а работи нормално след запалване. Посъветваха ме да се ремонтират и четирите, тъй като имат още около 30000км от предвидените им за живот 200000км.
      Тъй като бюджетът ми не е за нови дюзи, сега въпроса ми е има ли свестен сервиз/майстор в София, който да рециклира читаво дюзите.
      Цените на Бош (Супер Дизел на южната дъга) вече ги знам.

Коментар

НН Бош сервиз на летището.

Коментар

За да нямате проблеми се обърнете с този въпрос към Vladi333, например.
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Здравейте колеги.
            Малко обновление на темата. Проблемът се оказа изцяло дюзите. Пълно рециклиране на 2ра дюза и частично на 3та - смяна на някакви уплътнения в нея.
            В момента пали от 1/4 завъртане на стартера и е като нов.
            Смени ги един познат, като ремонта по тях излезе 250лв (пълно рециклиране на едната) + 50лв (уплътненията в другата) + малко и за ремонта.
            В случай, че не е някой от проблемите, които коментираха колегите по-горе, най-вероятно са дюзите.
            Благодаря на всички за съветите. Винаги са полезни.
            Ани

Коментар

Първоначално публикуван от anniepomakova Преглед на мнение
              Здравейте колеги,
              .......................................Успях чак след като малко качих дизел с помпата при горивния филтър. Не знам дали беше случайност, че запали след това.
              Правена му е диагностика на 2 компютъра на 2 различни софтуера - Бош и друг, и дава грешки 0.
              Диагностиката на Бош със сигурност го открива, .........................
              ....................Сега ме съветва, че трябвало да започва да тества дюзите, ако не били те - помпата. Ами ако не са и те?!
              ............................
              Важното е, че сте решили проблема. Странно е това, че повечето проблеми при дюзите се виждат още при диагностиката, а при вас не са го установили, както и това, че след напомпването с ръчната помпа на филтъра е запалил, въпреки проблемите с дюзите. Но, както казват - важен е крайният резултат.
              Поздрави!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Само едно нещо не разбрах от всички проверки, диагностики и др. Има ли номер на грешка, която се изписва при диагностика? Т.е. софтуерът отчита ли грешка, че е някоя по ред и номер дюза? А това за паленето с помпата беше чиста случайност, според мен. Съвпадение с поредния опит при въртене на стартера.
                Ани

Коментар

Не записва грешка Затова не всички проверки се правят на компютър.Има тестове с едни колбички които показват състоянието на дюзите.Възможно е да се видят параметрите и на компютъра , но от опит съм установил ,че се разминават с колбите.

Коментар

Здравейте колеги ,да споделя и аз своя опит с моето Libery 2.8 CRD 2004 .Преди време започна да пали по трудно ,но не на 6-7-8 път на второто по дълго въртене ,
                    което за мен беше дразнещо.Отидох в Балкнстар Варна, казах им болката си и срещу 45 лв. и измиване на колата /макар че беше чиста/ ми дадоха един лист
                    на който пишеше че дюзата на трти цилиндър не работи добре.Отидох в оторизиран сервиз на Бош.Майстора каза ,че диагностиката на Балканстар не го интересувала
                    защото той си имал по -добър софтуер.Както и да е след рециклирането на дюзата до сега да чукна на дърво всичко си е ок със запалителната система.Искам
                    да кажа ,че явно има софтуери които улавят тези проблеми .

Успех !

Jeep Liberty 2.8 CRD Automat 2004.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X