Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загряване по баир

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Загряване по баир

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    И какво точно съм те заплашил.., че ако не обърнеш внимание на охладителната си система ще се строшиш ...по-полезно от това не виждам ! А ако искаш карай смело и не гледай стрелката изобщо ! И следващия път не се хаби да задаваш въпрос, на който като ти се даде отговор и съвет, подскачаш и се репчиш, че видиш ли всичко си е нормално..
    Абе човек, ако не ми дремеше нямаше изобщо да питам тук а щях да си карам. А от твоето "карай и ще видиш какво ще стане" никаква полза нямам. Може да не съм много техн. вещ но знам какво става като прегрее един двигател.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

До първа малка след 100-те няма ядове, хидравличен вентилатор може и да не чуеш. Ако системно загрява над 100 при изкачване със скорости до 50км/ч. може и да не работи коректно управлението на хиравличния вентилатор, т.е. гледай стелката......
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        До първа малка след 100-те няма ядове, хидравличен вентилатор може и да не чуеш. Ако системно загрява над 100 при изкачване със скорости до 50км/ч. може и да не работи коректно управлението на хиравличния вентилатор, т.е. гледай стелката......
        Благодаря дядо владо. Ще трябва да направя по задълбочени наблюдения.

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
          Еди, може и това да го има, но преди два месеца сменях водната помпа, оказа се че е заводската, и тогава смених и антифриза. Сложих червен, но предния беше син. Така че може и да има нещо по системата. Май ще трябва да се свали и да се прочисти цялата. Аз исках да разбера и принципа на действие на това виско.
          Христос Воскресе !
          Този модел не е с визкосъединител , перката за охлаждане се задвижва от хидро мотор управляван чрез пропорционален вентил може да се върти със скорост от 1 n|min до 2000 n|min или по-вече , вентила се управлява от ел.блока на мотора , но това ще е първия такъв Jeep с проблем в управлението
          на вентилатора !!!
          Провери дали не са задръстени радиаторите с насекоми и след миене ако загрява пак просто смени водния радиатор .
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
            ...
            Та въпроса е следния: Преди две седмици почнах да качвам едни баири, като скоростта не бе висока защото завоите са доста на често и доста остри, та по едно време забелязах, че стрелката на температурата взе да се доближава до 100 градуса...
            Вероятно има проблем с охладителната система, но все пак да напомня, че в такива случаи и воденето на автомобила е от значение - едно от нещата които трябва да направите е да свалите една предавка надолу за да разтоварите ДВГ и да вдигнете оборотите на водната помпа. При АСК се избира 3-та, или 2-ра, които не позволяват включване на по висока предавка.
            Честит Великден!

Коментар

няма как при едно кратко изкачване по баир с нам си колко човека и нам си колко багаж да загрее видимо... едно време моя XJ с 600кг товар и двама яки пасажера на първа бавна 3,2км трасе не загряваше деба... трасето го има из снимките на профила ми ако на някой му е интересно дори... за мен има проблем и сега е момента да се хване... а япончетата са си ясни... то толкова си може сега сте вие

Коментар

Здравейте.
                Да споделя наблюдения от последните дни по въпроса за загряването. За два дни минах около 200 км. по пътищата на Рила планина като имаше изкачвания с дължина над 15 км. и забелязах, че Еди е прав. Когато температурата достигне една стрелка след 100 градуса вентилатора се включва на по висока скорост и охлажда до 98-100 гр. и така нещата се повтарят докато не свърши баира и температурата не стане 90-92 гр. Така, че явно така е направена системата.

Коментар

И моята се мести по баира. Щом не минава малката черта по баира, не я мисля!
                  Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X