Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загряване по баир

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загряване по баир

Привет колеги.
    Имам едно питане и понеже не видях някъде отговор на въпроса, а може и да съм пропуснал, моля да предварително извинение.
    Та въпроса е следния: Преди две седмици почнах да качвам едни баири, като скоростта не бе висока защото завоите са доста на често и доста остри, та по едно време забелязах, че стрелката на температурата взе да се доближава до 100 градуса. До момента сякаш не съм чувал да се вкл. перката на радиатора. Някъде бях чел, че тя се включва около 98 градуса и при вкл. климатик. Не успях да видя дали щеше да мине сто, защото почна спускането и нещата си дойдоха на място. Искам да уточня, че на равно няма проблем, залепва си на 92 и не мръдва.
    Та ако някой ми даде някой по подробни разяснения или къде може да се прочете ще почерпя.
    Джипа е Гранд Чероки 2.7 CRD - 2002г. Весели празници.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

От: Загряване по баир

Напълно нормално ти се държи джипа,не се шашкай! Няма да я чуеш перката,щото не е електрическа за да включи на 98.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Сигурно е от маслата : ))))
      Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

аха значи добре, че е прехвърлил баира, че да почне да му се охлажда мотора... яко!
        как ли се държат всички други джипки с този мотор по баир... а и всички останали автомобили с този мотор...
        според мен не е нормално и трябва да се види от кадърен майстор.

Коментар

Колегата Y.Stoqnov е прав никак не е нормално !!!
          При този модел 2,7 има проблем с радиатора като не сменят антифриза , слагат какъвто има или добавка против теч от охладителната система !
          Ето и нагледно

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-03-26 10.02.40.jpg
Прегледи:1
Размер:126.8 КБ
ID:5580839
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
            Напълно нормално ти се държи джипа,не се шашкай!
            А ако баира не беше свършил ?
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Еди, може и това да го има, но преди два месеца сменях водната помпа, оказа се че е заводската, и тогава смених и антифриза. Сложих червен, но предния беше син. Така че може и да има нещо по системата. Май ще трябва да се свали и да се прочисти цялата. Аз исках да разбера и принципа на действие на това виско.

Коментар

Е аз не знам баир дето не свършва. И на Еверест да се качиш, после следва спускане.
                Аз нали това написах, че баира свърши и не можах да разбера дали щеше да продължи да качва температурата, да се задържи на тази или да почне да охлажда.

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
                  Е аз не знам баир дето не свършва. И на Еверест да се качиш, после следва спускане.
                  Брейй, верно ли така...? Вземи си огледай охлаждането, ако не искаш следващия път да видиш какво значи да не свърши баира....
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                    А ако баира не беше свършил ?
                    Ми 7-ма година карам така и винаги на байр,по-сериозен, стигам до 95 гр.
                    Нищо де, накарайте колегата да си направи основен ремонт на охладителната система,пък може да почне и да охлажда в байра.Поне аз не съм имал такъв автомобил до сега,по байр да охлажда.
                    Пп. А и казанчето на антифриза ми е кристално чисто.

Коментар

Ми 7-ма година карам така и винаги на байр,по-сериозен, стигам до 95 гр.
                      Нищо де, накарайте колегата да си направи основен ремонт на охладителната система,пък може да почне и да охлажда в байра.Поне аз не съм имал такъв автомобил до сега,по байр да охлажда.
                      Пп. А и казанчето на антифриза ми е кристално чисто.
                      Ако не се направи " основен ремонт на охладителната система " , както ти го дефинираш, се стига до същото това положение в кавичките, но без частта "охладителна система" А сега...друг въпрос е , ако карате все специални коли, на които в ръководството за експлоатация пише, че е нормално стрелката на температурата да се разхожда по целия диапазон на скалата....
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

на които в ръководството за експлоатация пише, че е нормално стрелката на температурата да се разхожда по целия диапазон на скалата....
                        Преувеличаваш.От 90 до 95 гр не е целия диапазон.
                        Но ще следя темата,може и моя да не е в ред,пък аз да съм се заблудил,и да си карам така 100-на хиляди км вече.

Коментар

От 90 до 95 гр не е целия диапазон.
                          Как го измери ? Мушни му едно OBD и гледай там..стрелката далеч не е акуратно-информативна, реагира със закъснение !
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Как го измери ? Мушни му едно OBD и гледай там..стрелката далеч не е акуратно-информативна, реагира със закъснение !
                            Прав си! Преди години го качвах на пълна диагностика и да,имаше някакво отклонение на стрелката, спрямо показанието.
                            Но,не си спомням точно колко беше,нещо минимално бе.
                            Миналата седмица също бях на диагностика,но нищо не показа ОВD-то.Всичко е на шест-само цилиндрите 5.

Коментар

Става въпрос за следене на данните в реално време, при движение и натоварване, да речем с един elm 327 obd II тогава ясно се вижда разминаването между интерпретация на показанията на стрелката и реалната моментна температура ! Тръгването на стрелката към червеното е сигнал "внимание", съобщение за недостатъчност и неефективност на охладителната система, на което трябва да се обърне внимание, особено пък при машини, от които се очаква да бъдат поставени в екстрени условия ! Една профилактика на охладителната система и оглед на компонентите ѝ спестява доста главоболия .
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X