Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем при бавните Гранд чероки 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем при бавните Гранд чероки 4.7

Здравейте колеги имам следния проблем: харесал съм си джип 4.7 при първия оглед светеше чека и джипа не вървеше и нямаше кикдаун едвам вдигаше 100 като при намаляне сменяше скоростите надолу с блъскане в кутията... На бавни си включва нормално от лоста но държи само на 1ва скорост и не сменя нагоре..държах го до 4000 оборота но така и не смени на друга скорост. угасихме чека и колата тръгна да върви както си трябва както и кутията спря да блъска и кикдауна си заработи, но на бавни пак не сменя скоростите - стои си на 1ва и това е...
    Въпроса ми е от какво може да е това и струва ли си да се рискува с този джип тъй като състояние е перфектен.
    Благодаря предварително

От: проблем при бавните Гранд чероки 4.7

Колега - преди нова година гледах един тъмно син джип 2003 година в София на ботевградско със същите симптоми.Беше обявен 6800 и наистина светеше.Имаше и хубава мултимедиина система.Ако е същият - водихме го на диагностика и се оказа че нарочно е изключена 1 скорост на бързите и има проблем в бавните.Джипа тръгваше от 2 и набираше само благодарение на мощният двигател.Аз не го купих щото не съм мазохист.
    BMW X6

Коментар

Как така струва ли си да рискува, при положение че ще те остави на пътя очевидно преди да стигнеш до вас? Ти не разбираш ли, че явно има фатален проблем със скоростите? А това за бавните дс не би да си го ограничил на втора от лоста?

Коментар

Не колега не е същия този е друг. Този си върви яко ама само на бързите на бавни няма скорости освен 1ва ...
        Нищо не е ограничавано спирам от директна пускам го на неутрална от там на бавни и после пак си го връщам на директна и джипа си тръгва на бавните, но просто не сменя на друга скорост ...

Коментар

Че аз, като се замисля на моя гранд не знам на бавни да е минавал на някаква друга скорост освен на тази от която тръгва. Бавните ги ползвам само когато трябва да мина през някоя каша в гората, аз не съм тръгнал на рали и не съм вдигал повече от 20 в мочурищата, в калта из полята съм го карал километър -два без да спирам, но пак не повече от 20 километра съм вдигал.

Коментар

Че то на бавни има ли смяна на скорости?

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
              Че то на бавни има ли смяна на скорости?
              Има.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от manolsss Преглед на мнение
                ...... угасихме чека и колата тръгна ......
                Какви грешки даде?
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Има.
                  Откак съм го взел само един път ми се е налагало да включвам бавни ,та от любопитство на бавни и на Д до коя скорост си сменя?

Коментар

Откак съм го взел само един път ми се е налагало да включвам бавни ,та от любопитство на бавни и на Д до коя скорост си сменя?
                    Всички си сменя и много по-отчетливо се усеща смяната. Имаше подобна тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=179755
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

На бавни сменя скорости понеже братовчед ми има същия Гранд само че 4.0 и днес го пробвахме за 20м разстояние смени до 4та скорост така че по него съдя че трябва да си сменя скоростите на бавни като е.
                      Грешката не знам точно каква е понеже джипа не е в моя град и като го гледах светеше чека и не вървеше, но собственика на другия ден я угасил и каза че тръгнал да върви както трябва .. предполагам от газовото тъй като има и Газов инжекцион но леко прекъсваше на газ и може от там да светва и чека ..

Коментар

Силно избягвай бавни и D при спускане
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                          Колега - преди нова година гледах един тъмно син джип 2003 година в София на ботевградско със същите симптоми.Беше обявен 6800 и наистина светеше.Имаше и хубава мултимедиина система.Ако е същият - водихме го на диагностика и се оказа че нарочно е изключена 1 скорост на бързите и има проблем в бавните.Джипа тръгваше от 2 и набираше само благодарение на мощният двигател.Аз не го купих щото не съм мазохист.
                          Този го гледах и аз, че и още няколко. Не знам дали си заслужава да се такава кола с явен проблем, но всеки сам си решава.
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                            Силно избягвай бавни и D при спускане
                            карам само на "бързи"

Коментар

При бавни максимално разрешената скорост е 40км/ч!
                              http://www.jeep.avtograd.ru/grand_ch...ing/page_6.htm
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                              0888854582
                              Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                              Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X