Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със щеката за маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем със щеката за маслото

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
    Добре де, 86 човека са с такъв двигател 3.1 в този форум! Толкова ли няма поне един, който да отдели няколко минути и да снима тая щека? Иначе, при най-малкия проблем ревем тук - "...помощ! Помагайте, че имам проблем с...." А сега?
    "Сипвай догоре" - и после гледай сеира.
    Мислех и аз да го напиша същото, но си викам -все някой ще се сети и ще го направи, обаче уви.

п.п. Когато навремето купих Хондата, щеката за маслото беше усукана точно в средата, толкова терикатски, все едно така е фабрично. Въпреки всичко се усъмних и попитах във форума на Хонда. За десет минути 5 човека провериха и ми отговориха, а една колежка даже снима нейната и я качи.
    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
      Добре де, 86 човека са с такъв двигател 3.1 в този форум! Толкова ли няма поне един.....
      В американския форум питаш.....в руския...., а в българския те хранят.
      Никой не е длъжен да отговаря на абстрактни въпроси по подразбиране. Може да е сложена друга щека, може да е сложена друга тръба за щеката, може да е преработван картера на мотора......
      Алексе, темата хем започва с малка буква, хем стила е "....бах'го курника", хем така и продължава, та сигурно за това малко се дърпат да помагат.....
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ами аз успях да я снимам днес,че не спря да вали няколко дена и не ми се мърдаше много.Щеката е 71см- пластината.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-000t.jpg
Прегледи:1
Размер:118.1 КБ
ID:5568259Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-000.jpg
Прегледи:1
Размер:103.8 КБ
ID:5568260
        Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Благодаря Алекс!!Такива хора ме карат да продължа да влизам във форума.
          Благодаря и на Красен!!!Размера е същия и от тук започват моите проблеми.
          p.p.към "дедето"-
          ако въпроса е над ТВОЕТО ниво-много се извинявам.когато писах-не знаех къде са главните букви/вече знам/.в "курника съм налял поне 4-5 бона.

Коментар

Всъщност не видях колко масло сипваш,да не би да е малко.На моят му слагам 8x940ml. Kastrol и е точно между минимум и максимум.
            Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

По сервизна книжка е 7.2л.и отчита на връхчето на щеката.За да достигне max.събира още1.5л.Точно това ме притеснява и затова държа нивото около min.
              Определено има нещо гнило.

Коментар

Дядо Владо, вярно angel60 е пропуснал главната и още една буква в началото, но после поне има точки, запетаи, а даже и главни букви, макар и без интервали. Чели сме тук къде, къде по-неграмотни постове, пък пак сме отговаряли, макар и с посочване на правилата, които трябва да се спазват тук при писане. А иначе, кое чак толкова не е ясно във въпроса:
                при всяка сяна на масло ми прави впечатление, че при наливане на определеното от производителя количество,щеката не показва нищо.
                самата щека е снадена с нитчета,което не ми изглежда никак американско.измерих я -73см.Може ли някой да ми отговори,това ли е размера.Говоря за jeep3,1TD Grand Cheroki 2000г.
                Аз поне го разбрах от първото прочитане. За други ми е трябвало доста време, за да разбера "какво е искал да каже авторът". Единствено не е посочил какво точно се подразбира под "при наливане на определеното от производителя количество", но това може да му е казано от майстора, който е наливал. Остава само това да уточни.
                Успех!
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Естествено, че ако не е пръчката, майстора е виновен.

Коментар

Ако караме "по традиция" - да, най-често него обвиняват. Но в случая имах предвид това, че той може дори да не знае колко точно масло му е сипано в двигателя. Просто човекът, на който се доверяваме, когато отидем в сервиза да му е казал "... на този двигател по каталог съм му сипал точното количество, каквото му дават.." Не всеки се интересува в подробности за всички Т.Т. данни на колата си.
                    P.S. До колкото разбирам, човекът се опитва да установи какъв е проблема - дали щеката или тръбичката е сменяна, извадена навън и т.н. Наясно съм, че като нищо при някоя интервенция може да е правено нещо, без това да е коригирано в дължината на пръчката.

Коментар

Не съм маниак и не робувам на ламарини,но обичам всичко по колите ми,да е точно.Повдигнах темата,защото не можах да си обясня проблема. Само от 2-3 месеца се занимавам с интернет.Много неща още не са ми ясни.Уча се в движение,за което се извинявам.
                      Нещо ми се губи и неща,които написах,се загубиха някъде.Това с модератора,също не ми е ясно,но ще се науча.
                      Благодаря за разбирането!
                      Никой не се е родил научен.

Коментар

7.5л Провери захващането на тръбата http://www.neoriginal.ru/cat/jeep/pa...7qp_i37041за смукателния колектор.
                        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                        Grand 3.1TD
                        0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от angel60 Преглед на мнение
                          Не съм маниак и не робувам на ламарини,но обичам всичко по колите ми,да е точно.Повдигнах темата,защото не можах да си обясня проблема. Само от 2-3 месеца се занимавам с интернет.Много неща още не са ми ясни.Уча се в движение,за което се извинявам.
                          Нещо ми се губи и неща,които написах,се загубиха някъде.Това с модератора,също не ми е ясно,но ще се науча.
                          Благодаря за разбирането!
                          Никой не се е родил научен.
                          Нищо не се губи, но съгласно правилата, като младши участник във форума мненията Ви подлежат на одобрение от модератор, затова и има известно забавяне в публикациите Ви. Така ще е до достигане на поне 20 мнения или ниво на репутация, след което ще преминете в групата "Активни потребители", където ще се ползвате от пълните права за публикации, лични съобщения и т.н. Просто е нужно малко търпение. Заслужава си!
                          P.S. Подробности в раздел "Правила, работа с форумите,...."
                          Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X