Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със щеката за маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със щеката за маслото

при всяка сяна на масло ми прави впечатление, че при наливане на определеното от производителя количество,щеката не показва нищо.
    самата щека е снадена с нитчета,което не ми изглежда никак американско.измерих я -73см.Може ли някой да ми отговори,това ли е размера.Говоря за jeep3,1TD Grand Cheroki 2000г.

От: проблем със щеката за маслото

Коя щека бре........
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Коя щека бре........
      Щом говори за всяка смяна на масло, едва ли толкова често сменя течността в АСК. За двигателя ще да става въпрос.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А колко масло сипваш?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от angel60 Преглед на мнение
          при всяка сяна на масло ми прави впечатление, че при наливане на определеното от производителя количество,щеката не показва нищо.
          самата щека е снадена с нитчета,което не ми изглежда никак американско.измерих я -73см.Може ли някой да ми отговори,това ли е размера.Говоря за jeep3,1TD Grand Cheroki 2000г.
          Ми вземи си една щека от някоя морга за 5 лева и си ти.

Коментар

То двигателя не е Американски.Моята щека се счупи до горното нитче и аз я скъсих, сега показва на минимум като е нормално. Да не би и твоята да е скъсявана?
            ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

трябвали да обяснявам на корифеите,че при 730мм.,не може да е за АСК.Проблемане е в 5-те лева,а в дължината

Коментар

Нека някой с 3.1 двигател просто да снима неговата щека с рулетката до нея, пък той после ще си я сравнява, заменя, удължава и т.н. Имам снимки, но на 2.8 CRD. Едва ли ще е същата, но все пак ще сложа за пример:

Нещо такова би го ориентирало в това, дали неговата е по-къса, преправяна, дали измерва правилно количеството масло в картера.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Сипвай до горе!
                  Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

До тук се разбра,че щеката на 2,8CRD е със 100мм.по- дълга.Ако допуснем,че половината е вярно,това са около 1л.масло по-вече.Голям смях ще падне,ако послушам Toni Gr.

Коментар

Re: проблем със щеката за маслото

Колега, друг вариант е да се обадиш на няколко морги, където имат такива Грандове и да видиш кой размер се повтаря най-много Успех
                      Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                      0886/872-646

Коментар

Отиди с ролетка в джоба на някоя обява за продажба на кола със същия мотор и мери.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Добре де, 86 човека са с такъв двигател 3.1 в този форум! Толкова ли няма поне един, който да отдели няколко минути и да снима тая щека? Иначе, при най-малкия проблем ревем тук - "...помощ! Помагайте, че имам проблем с...." А сега?
                          "Сипвай догоре" - и после гледай сеира.
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                            Добре де, 86 човека са с такъв двигател 3.1 в този форум! Толкова ли няма поне един, който да отдели няколко минути и да снима тая щека? Иначе, при най-малкия проблем ревем тук - "...помощ! Помагайте, че имам проблем с...." А сега?
                            "Сипвай догоре" - и после гледай сеира.
                            Това ми хареса ! Браво Алекс !!!
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

За радост моя го продадох отдавна, иначе щях да съм я измерил отдавна. Но да, нитовете, мисля, че са фабрични на 3.1.
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X