Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WK2 има ли междуосев диференциал ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WK2 има ли междуосев диференциал ?

Опс sorry, сега се загледах в подписа ти и то в търсене на причината за "благодарността" Както и да е... Явно в моделите заменили NV245 няма диференциал.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Понеже си си допълнил поста... Гледам Wrangler-ите хептен нещо не ги купуват и карат много-много
    Гледай тренда, а не абсолютните стойности. Вранглер винаги е бил кола за фън и поне 3-тата кола в домакинството и няма как да гони стойностите на продажбите на масовото семейно комби. Обърни внимание за Grand Cherokee за периода 2005-2008, а това е периода на яко пазаруване, предшестващ финансовата криза. Стабилния спад по време на пазарен подем е много показателен. Минимума е през 2009, но е ясно, че причината е в инерцията на пазара. А Гранд Чероки е набрал сериозна скорост надолу в предшестващия новия модел период. Спада в продажбите на Вранглер е само в пика на финансовата криза, а огромния скок е през 2007 г и е във връзка с пускането на JK. В последните няколко години обаче Вранглер достига продажбите на Grand Cherokee и по абсолютна стойност. Като имаш предвид, че едното е първа кола, а другото кола за развлечение и не всеки може да си я позволи можеш да си направиш изводите. Също така да напомня и за отношението на афтърмаркет производителите към този модел (WK и т.н.). Изключително показателен е. За мен лично Grand Cherokee приключва с WJ и дано Wrangler не приключи с JK
    Последно редактирано от elbgt; 17-02-14, 12:20.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      ...И какъв е проблема да е MP с верига и part-time? ...
      С верига е, и съединители, но интересно, че не я водят парт тайм, а фул тайм....
      Някъде пишеше 48/52% при 'спокойно' състояние заради частично зацепилите съединители...

П.С. другаде си пише on demand.....
      Неслучайно Боголюб повдигна въпроса - информацията е с известни конфликти между изложените мнения..
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        С верига е, и съединители, но интересно, че не я водят парт тайм, а фул тайм....
        Някъде пишеше 48/52% при 'спокойно' състояние...
        Сигурно оная врътка за режимите - "пясък", "сняг" и т.н. едно от нещата, които прави е да подава сигнал за зацепване в различна степен на въпросните фрикциони. Шашава работа, със сигурност насочена към спестяване на някой $ и тия фрикциони ще са супер-ликвиден консуматив
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Сигурно оная врътка за режимите - "пясък", "сняг" и т.н. едно от нещата, които прави е да подава сигнал за зацепване в различна степен на въпросните фрикциони. Шашава работа, със сигурност насочена към спестяване на някой $ и тия фрикциони ще са супер-ликвиден консуматив
          Точно така... Заедно с променени настройки на ABS, TC, ESP, ДВГ и скоростна кутия...
          Ще е интересно колко издържат. Факт е, че до момента като че ли няма масови проблеми с тази система... И доколкото ги има, са повече в програмното обезпечаване.
          На Хонда SH-AWD не е ли нещо такова - многодискови съединители, прехвърлящи момент насам натам?
          Пък май никой не реве засега и от тях..
          (абе самоуспокоявам се
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

шашава не шашава - ама копчето е хубаво, и как един път не го врътнах нацяло, все на сняг и на auto си седеше...
            като не обичам да връткам и то на асфалт...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
              шашава не шашава - ама копчето е хубаво, и как един път не го врътнах нацяло, все на сняг и на auto си седеше...
              като не обичам да връткам и то на асфалт...
              И фрикционите изпушили.... след известно време. Тия от едната крайност - кола на която ни-и-и-и-ищо да не пипа водачът освен двата педала и евентуално "Park - Drive", до другата - десет режима, които да връткаш с копче, джойстик, тъч-скрийн и ако забравиш, че си излязъл от пясъка... копчето връща ли се на позиция "хасФалт" самО ? Щото в зората на моите първи опити с "Либертито" - спускам някакъв стръмен черен път, слагам АСК на първа, излизам на шосето и бързам да се включа в движението - га-а-а-аззз и ... гледам нещо оборотомерът отива в червеното... а то - забравил съм да сложа на "D"...
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Боголюбе, няма как автомобила да мисли вместо теб.
                Но е направено доста дуракоустойчиво...
                Ако си на бързи и ускориш - само си преминава в други режими, смъква окачване и т.н....
                Но ако си преминал на ръчен режим - седи и те чака - откъде да знае каква ти е идеята?

П.С. изчисти си пощенската кутия
                Последно редактирано от slowtraveler; 17-02-14, 14:33.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  На Хонда SH-AWD не е ли нещо такова - многодискови съединители, прехвърлящи момент насам натам?
                  Пък май никой не реве засега и от тях..
                  (абе самоуспокоявам се
                  Почти същото е. При SH-AWD ги има в раздатката и в диференциалите. От 2008 карам такава система на 2008 Acura MDX. На таблото можеш да пуснеш и наблюдаваш индикация с барчета за въртящия момент към всяко колело. Няма такова трупче в завои и при всякакви пътни условия. Едните колела на сухо, а други на мокро. Хич не и дреме. Подава толкова колкото може да поеме всяко колело спрямо сцеплението. В движение определя въртящия момент към всяко колело поотделно спрямо натоварването върху него. Има си датчици за ниво на всяко колело и G сензор и така определя къде колко. В завои съм виждал почти нулев въртящ момент към някое от вътрешните ненатоварени колела. Обикновено предно вътрешно когато ускоряваш в завоя. На хлъзгаво не просто спира с накладките колелата, а ги разкача от съединителите докато престанат да превъртат. Има го обаче и варианта с накладките. Не мога да разбера защо ги има и двете и кога решава кое да ползва. Разбира се всичко това може да се изключва на няколко етапа докато отпадне всичко и си остане обикновен full-time и дори без ABS. Така наречения режим fun drive за да си дрифтиш и да вървиш с вратите напред. Ако идеята на Jeep е в тази посока аз лично я приветствам. До сега нищо по-добро и стабилно от SH-AWD не съм карал. Разбира се имам предвид за паркетни цели и никакви други. Ако някой го гонят други мераци марката Jeep предлага модел ориентиран за движение извън пътя. С цели мостове, part-time, яко шаси и отворен за безграничен ъпгрейд. Jeep произвежда само един модел "джип". Останалите модели са с други предназначения.
                  Последно редактирано от elbgt; 17-02-14, 17:05.
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Точно това имах предвид - и новия WK2 има пакет съединители в задния диференциал, които да прехвърлят където каквото трябва и работи практически по същия начин (в описанието казват - прехвърляне предно/задно и ляво/дясно - до 100% от въртящия момент - ако има само 1 колело със сцепление, към него ще бъде пренасочен въртящия момент)...
                    Но другото което имах предвид, е че е що-годе изпитана система, и едва ли е толкова 'износваема'...
                    При всички случаи натоварването върху тези съединители е доста по-малко отколкото например съединителите и спирачките в скоростната кутия
                    Последно редактирано от slowtraveler; 17-02-14, 17:34.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X