Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Едната верига е перфектна, а другата хлопчи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пооомооощ - едната верига е перфектна, а другата хлопчи

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
    Че нещо взема да ми писва и май ще вкарам тази марка при ония дето почват с буквата Ф, в лявата част на тефтера.
    Аз по-рано думах ли ти, че тоя пустиняк не може да се мери с 80-ката дето я даде
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Абе аз си мисля че или е калпав обтегача, или достъпът на масло към него е ограничен.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
        Аз по-рано думах ли ти, че тоя пустиняк не може да се мери с 80-ката дето я даде
        Брей, как помниш, като слон.
        Като я давах не мислих и ......а тя още си върви като змей! ама това беше 2005-6година.
        Та на въпроса на Андро. Буталцата са върнати правилно, естествено разконтрени преди това ограничителите. Трябва да си много тъп за да не го направиш. "Звездочките"-демек ангренажните колела на разпределителните валове, паразитните и кол вал/няма заточване или избеляване/, са във видимо нормално състояние, т. е. не личи износване. Ама там само с видимо май не става, по скоро, с мерене или налагане.
        Та да питам най вече Дедко, дали случайно няма нови или запазени та да измери на зъбците и на обратните зъбци размерите/на разпр.вал и на паразитното/, че в Черноморец няма друг такъв Джип, а по магазините не продават ангренажи. май само в София може да ги има в Скорп.13.
        То за днеска работата не стана, че детенцето го ударила шарка май и ще се работи утре. Така че ще имам време да се въоръжа с данни.
        в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
        Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Не, не е калпав обтегача, а е калпав майстора! Тоест аз.
          Проблемът е ....май решен. При отварянето на комплекта "DNJ ENGINE COMPONENTS" неясно защо вътре имаше два броя пластини, за под обтегачите. И ето ти проблем....
          Всъщност, пластината трябва да е една, само за левия. Да ама аз монтирах и двете, мислейки че съм изтървал едната при демонтажа на стария обтегач. След доста мислене, стигнах до извода, че не стига масло и разгледах внимателно офертите за ангренажен комплект и навсякъде по снимките виждах само една пластина/дренажна или дроселна/. В ремонтния каталог не се споменава за този "чалъм". Прегледах внимателно какво съм свалил и установих, че и там няма тази пластина. Разсъжденията ми бяха в посока, че при лявата верига, няма голямо усилие, защото е след движението, докато при дясната е преди движението и усилието е голямо и веригата ще се стреми да прави корем, от там и да чука, ако няма кой да я вдига. И реших да пробвам. Ииииии всичко заспа.
          Затварянето и нарежданета остава за утре........Сега се очертава туршийка, маринован чернокоп и нещо безалкохолно за разредител. Всички сте поканени.
          Поздрави и големи благодарности за съветите.
          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Не, не е калпав обтегача, а е калпав майстора! Тоест аз..
            Сети ли се да наложиш старата и новата верига една върху друга за да видиш дали наистина е разтегната?

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            ..........
            Андро, жив и здрав да си, благодаря за книгите!
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Сети ли се да наложиш старата и новата верига една върху друга за да видиш дали наистина е разтегната?
              Не, нарочно не исках да отварям капаците на клапаните, че се отваря много работа заради газовия инж. А тя старата си е разтегната, затуй я сменях. Ще разчитам че е нова и не е имала време да се разтегли....

Коментар

От: Едната верига е перфектна, а другата хлопчи

Тая версия нещо не ми се връзва,там с "преди/след движението". И двата обтегача обират "корема" на веригата.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                  Тая версия нещо не ми се връзва,там с "преди/след движението". И двата обтегача обират "корема" на веригата.
                  Ами, моята теория, щот не знам какво са си мислели конструкторите, е следната:
                  Ако погледнем схемата на въртене/по горе/ десния обтегач обтяга корема преди да се завърти разпределителния вал на дясната глава. при лявата е точно обратно. Аз мисля, че това е причината да се дава повече налягане към дясния обтегач, а левия е по малко натоварен и затова дроселиран с тази пластина/бленда.
                  Ако някой има по-добра идея или е наясно с въпроса, да сподели.
                  В края на краищата, аз съм прост строителен инж. и икономист а не проектант на ДВГ, моите възможности са толкоз.
                  П.С. Всъщност те и двете предни колела вършат еднаква работа, ама са вързани по различен начин
                  Последно редактирано от marinco; 09-02-14, 22:00.

Коментар

...Всъщност те и двете предни колела вършат еднаква работа, ама са вързани по различен начин
                    Точно така. И даже са вързани по еднакъв начин. Обтегачът (той и банан) обтяга веригата откъм по-отпуснатата част, а успокоителят и пречи да пляска откъм опънатата. И на двете вериги лявата страна (по чертежа) е отпусната, дясната е опъната, защото моторът се върти надясно, а веригата предава движение само чрез опъване.

А виж защо единият обтегач е захранен директно от маслената магистрала, а другия през жигльор - а де? Най-вероятно е защото се захранват от различни части на маслената магистрала. Тя може да не е чак съвсем симетрична.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Тя може да не е чак съвсем симетрична.
                      Баш си не е симетрична. На "Хамъра" започва отпред в ляво, качва се нагоре, и се прехвърля в дясно, днес по-късно ще огледам на "джипските" 5.2 и 5.9 как е, трябва да е сходно....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

oilflow.rar
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                          [ATTACH]681311[/ATTACH]
                          ??????????????

Коментар

Ами това е една анимация на пътя на маслото в осмака на Джиип, 4,7 V8. Не се ли отваря?

Коментар

Не

Коментар

Oil_flow.rar

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X