Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка за дизел против замръзвнане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Добавка за дизел против замръзвнане

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
    Защото в България....Ама е друга тема!
    П.П. Ползвам TDA целогодишно и съм доволен.Седи си в джипа постоянно и не съм забелязал да става на желе.На бензиностанциите в с.Гложене,с.Софрониево и гр.Мизия Врачанска област се намира на цена 16лв.Все още!
    В продавалника го има и на 13лв.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Хубаво избрани избрани ама тази държава нали затова е държава - да пише правилата на пазара.Не съм запознат действа ли още БДС при горивата и какво пише в него ?
      Ако не действа - ясно.Ако действа - какво трябва да бъде качеството и какво излиза от рафинерията ?
      Добавка ? - газ за осветление поне 1л на 40л голиво при наливане още на бензиностанцията.Не е много но доста помага против желиране на "дизела".Веднъж желира ли се - само топлина помага.Някои колеги слагат на най ниското до сондата крушка да си свети в резервоара.Само не трябва да се оставя на сухо.Това си е самоделно и лесно за изпълнение подгряване на горивото в резервоара.
      BMW X6

Коментар

БДС в стария вид не действа. Преди се изисквше температура на филтрируемост под -25 градуса. Сега се изикват -15 градуса.
        "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Утре ще мога да споделя цена и за една друга добавка, която освен желирането, трепе и бактериите в нафтата, ама не е нито Лики Мики, нито Мастрол.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
            До миналата година слагах Алпин дизел без добавки-никакви проблеми.От тази зима слагам въпросната добавка на Лики Моли и съм доволен-вчера сутринта при -15 запали от раз.Сега бях в гаража да я проверя(добавката) и е течна,не е на желе.Имам и на Кастрол-и тя е течна,но по-гъста.Мнението ми е,че добавка срещу замръзване се слага преди студове в горивото,но не би трябвало да замръзва.За мен добавката е мн. добра и...поне 3 пъти по-евтина от Кастрол ТДА.По скоро при колегата е възможно продавача да е "кръстил" добавката и да си е отлял за нея и долял с вода или нещо друго,или си е някакво менте...Но доколкото си спомням,тубичката беше запечатана...
            Ами не знам, купих я от Карфур и даже им се накарах.Проблема е какво ми наговориха от Ликуи Моли,че било нормално.А и колега в гаража друго,остави ги двете багажника като застудее пак и н пиши резултата.

П.С. Аз също нямам сервиз и не съм представител на марка

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
              Мисля, че колегата не е разбрал правилно какво са му обяснили. На много от добавките против замръзване пише да се ползват при положителни температури. Това означава, че добавката се слага на бензиностанцията и незабавно след това се налива нафтата, която е с положителна температура (в повечето случаи, когато обектите са с подземни резервоари). Ако обаче добавката се изсипе в студената нафта, която вече е почала да се желира, тогава ефектът е нулев.
              Точно така направих колега,сложих добавката на безиностанцията и напълних догоре.Въпросът е защо стана на желе?Съхранявам е в багажника...нямам гараж

Коментар

Първоначално публикуван от teopetrov Преглед на мнение
                Ами не знам, купих я от Карфур и даже им се накарах.Проблема е какво ми наговориха от Ликуи Моли,че било нормално.А и колега в гаража друго,остави ги двете багажника като застудее пак и н пиши резултата.

П.С. Аз също нямам сервиз и не съм представител на марка
                Аз си отливам от 1 литровата туба в едно малко разграфено пластмасово шишенце и го държа във вратата на вана,а той е навън(не влиза в гаража)В гаража при -15 градуса навън-е около 4-5 под нулата.Аз нямам обяснение,защо се е желирала,а моята е от Метро и слагам 1:1000

Коментар

Първоначално публикуван от krras Преглед на мнение
                  Сетих се и за друга рецепта от по старо време ........бензин и 2т масло 3:1......... по 1 литър на 20 литра газьол
                  Множко е според германците.
                  За маслото става въпрос. Не, че е вредно, ма си е загуба. Нормата е 0.5% за маслото.
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ползвам Castrol TDA от 5 г. винаги от края на септември до април месец. Преди две-три години когато бяха паднали температурите до -20 добавката стана на желе, държа я в джоба на шофьорската врата. Въпреки това залагам на нея. Тогава се изненадах много, но не съм имал проблеми със стартиране на двигателя.
                    Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Аз пак да кажа че е нормално да става на желе.
                      „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Ето го и отговора от Liqui Moly :
                        Здравейте,
                        относно запитването Вашето запитване, това което можем да кажем е, че е напълно нормално добавката да стои в този вид. В опътването пише, че трябва да се съхранява при температура над 0 градуса. Трябва да се затопли и след като се втечни, ще може да се използва без проблем.

Поздрави,
                        екипът на Сенакс

Коментар

Беше ми останало от добавката около 20 мл в шишенцето,което държа във вратата на колата,и когато го погледнах-станало на желе.Оставих го на топло,и за 2 минути се втечни.Та това,което са ти отговорили,явно е вярно и предполагам,че не е проблем да се ползва,нищо че е мръзнала

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X