Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка за дизел против замръзвнане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добавка за дизел против замръзвнане

Здравейте колеги,искам да споделя какво ми се случи с определена марка добавка за дизел против замръзване.Купих си Ликуи Моли за до -31 ,но се оказа че при минусови температури става не желе и не може да се добави.Купих си и на Кастрол,която пък не се промени и беше годна за употреба.Реших да се обадя на Ликуи Моли и от там ме убеждваха,че е така,че се слагала при темпратури над 0 градуса...е добре,ама като трябва да долея дизел при вече температури под 0...ко правим?...трябвало на парна баня..тинтири, минтири да я загрея .Въпросът ми е,дали е нормално това или просто от Ликуи Моли ме завъртяха по телефона?
    П.С. Само да добавя,че ден след като я добавих(Ликуи Моли) при минус 7 филтърът ми не пропускаше нафтата и трябваше да го поливам с гореща вода.Смених го,добавих Кастрола и е пушка.Джипа е Гранд Чероки 2,7 црд

От: Добавка за дизел против замръзвнане

Наиграли са те по телефона! Каква е тази добавка,която ще става на желе,а пък аз ще чакам да не позволи на нафтата да придобие този вид! И какво-сипвам я ноември,и до март трябва да изкарам с нея!? Да бе,да!
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

И аз ползвах Кастрол, ама беше 12 лв, а сега стана златен. На други не съм се доверявал.
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

teopetrov, преди 5 години тестовете не показаха подобни проблеми.

В техническата спецификация на добавката pour point e - 21 °C., направи някоя снимка контролна проба и т.н.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC091352.JPG
Прегледи:1
Размер:198.2 КБ
ID:5559220

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
          И аз ползвах Кастрол, ама беше 12 лв, а сега стана златен. На други не съм се доверявал.
          Връзва ми се по 8 стотинки за литър нафта - чак па да е златен!!! Нервите са ми по-златни!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Тук-таме се намира по 13-15лв. Аз есента си взех 4 тубички по 13лв. и сега съм на половината. За лятото ще видим, защото я сипвам целогодишно.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Сега го платих 20 лева/250 ml. и е за 250 литра дизел,a от Ликуи Моли чакам е-маил....нека видим и там как ще ме завъртят

Коментар

Това което са ти казали от фирмата е вярно.Добавките против замръзване стават на желе, и е нужно да стоят на топло.Ясене, къде си?
                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                  Това което са ти казали от фирмата е вярно.Добавките против замръзване стават на желе, и е нужно да стоят на топло.Ясене, къде си?
                  Е защо на Кастрол не стана?!И двете ми стоят в багажника за да са ми под ръка когато ми трябват,а не в къщи на топло ......може и да си прав,но все пак ще се доверя на Кастрола

Коментар

Аз не бих се доверил на кастрола, но всеки си знае.

Коментар

Добавки, ако се слагат, се слагат преди застудяване.
                      За повече от 20г. със всякакви дизели един път съм ползвал добавки - февруари преди 2г. Тука е било към -20, в Германия беше под -30, е палих с три подгрявания, ама си палих и си вървеше.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Добавки, ако се слагат, се слагат преди застудяване.
                        За повече от 20г. със всякакви дизели един път съм ползвал добавки - февруари преди 2г. Тука е било към -20, в Германия беше под -30, е палих с три подгрявания, ама си палих и си вървеше.
                        Ама Австрия не е като Германия . Там ли гризна дръвчето.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                          Ама Австрия не е като Германия . Там ли гризна дръвчето.
                          Дали съм го гризнал - не знам. От тогава съм с Мицубиши акумулатор 100Ач. На цена под тукашен Бош от бензиностанция. Че стария беше някакъв предпродажбен.
                          А в Австрия го гризах, ама беше Септември преди 6г.

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                            Аз не бих се доверил на кастрола, но всеки си знае.
                            Аз пък, обратно, бих се доверил единствено на Кастрол TDI
                            не се желира при ниска температура, обира отлично влагата в горивото, и освен всичко, работи при ниски температури отлично - с OMV Alpin Diesel
                            в горната комбинация проблеми не съм имал - до - 25* - под това не ми се е случвало.
                            На два дизелови двигателя - ежедневно се карат!

Верно е, че тия счетоводителите на Кастрол си знаят работата, и от времето преди десет и повече години, когато цената беше 12 кинта, до сега тя почти се удвои, ама щом стоката се харчи, е нормално да се вдига цената. Според мен си заслужава всяка капка, турена в резервоара.

Коментар

Ok, няма да влизам в излишни спорове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X