Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на нафта от дюзите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на нафта от дюзите

Здравейте колеги и честита 2014! Много здраве, конски сили и хубави емоций! Става въпрос за гранд 3,1 TD 2000 г. Имам го от скоро и вече почти съм свършил всички важни неща по него... смяна на масла с верните такива, смяна на трак бара, лек ремонт на раздатката с помощта на Дядо Владо, смяна на подгревни свещи ) и тн. И вече пали и върви като змей, харчи, като такъв, абе изобщо всичко е наред. Онзи ден, обаче забелязах нещо, което ме притесни... в долната част на повечето дюзи има леко мокрене с нафта... Кварталните спецове казаха, че нафтата била чиста и това било добре... нямало опастност да нагорят дюзите. Казаха, че най вероятно преди да го купя не е каран дълго време и затова... искаха леко да ги притегнат, но се оказа че нямат съответният ключ и за добро или лошо го оставихме така.... Дайте мнение как да процедирам напред, защото както знаем този мотор не е от най-добрите и е доста гаден за работа особено на последните две дюзи, дето са заврени на кучето в мишата... И друго .... имало и някакъв реглаж на тези дюзи, който ми казаха че е добре да се направи, защото сутрин като запали, пали веднага, но няколко секунди работи неравномерно. При първото леко подаване на газ се оправя. Трябва ли да се притеснявам?

Благодаря предварително на всички!

От: Теч на нафта от дюзите

Смени си първо маркучетата за излишната нафта.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Смени си първо маркучетата за излишната нафта.
      Мисля, че течовете не са от тях, а по-скоро от основата на дюзите. Но утре ще огледам още веднъж.

Коментар

Недей да мислиш, първо сменяй маркучетата!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Недей да мислиш, първо сменяй маркучетата!
          Ще те послушам пък да видим? Мислиш, че има запушени и не се връща нафтата ли?!

Коментар

Първоначално публикуван от Taurus76 Преглед на мнение
            ... Мислиш, че има запушени и не се връща нафтата ли?!
            Не, не мисля, ти мислиш, пак, сега пък какво аз мисля. Не се тормози повече с това мислене.

Коментар

Моите маркучета ги смениха в сервиза с нови, но пак мокри?
              Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Следва да се илиминира теч от тръбичката и остава дюзата. На място със стягане на капака нищо няма да стане, освен по лошо. Дюзите на рамо и при специалист по дюзи.

Коментар

Благодаря колега, мога ли при теб да дойда за тази процедура?

Коментар

Да се чуем по тел. и уговорим за другата седмица.

Коментар

Като илиминирате и тази възможност, може би ще последва смяна на целия двигател.
                      Само да не помислите , че аз си мисля нещо. Караш ли Джип, не бива да мислиш!
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Предлагам без да мисля да взема джипа на рамо и да ти го докарам да видиш каква е хавата и тогава да почнем да сменяме)) В коя част на София е сервиза?

Коментар

Ако изтраете до четвъртък - петък ще се опитам да ви отстраня проблема. До тогава нищо не мога да правя, защото съм разглобил основно един по-нов представител на тая марка, на който му се издирваха части две седмици и сега ще трябва да си спомням кое от къде е било и да го съживявам мъртвеца, тоест ща, не ща трябва да почвам да мисля ...

Коментар

Колега, аз ще ти звънна в началото на следващия месец

Коментар

При мене не е фатално... то съвсем леко просто покапва...като е топъл мотора даже не се вижда... така че няма проблем.... че и при мен е натоварено и не мога да кажа точно кога ще мога да отделя време да се разправям с него... затова попитах в кой кв си, за да видя някак да го комбинирам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X