Здравейте колеги и честита 2014! Много здраве, конски сили и хубави емоций! Става въпрос за гранд 3,1 TD 2000 г. Имам го от скоро и вече почти съм свършил всички важни неща по него... смяна на масла с верните такива, смяна на трак бара, лек ремонт на раздатката с помощта на Дядо Владо, смяна на подгревни свещи
) и тн. И вече пали и върви като змей, харчи, като такъв, абе изобщо всичко е наред. Онзи ден, обаче забелязах нещо, което ме притесни... в долната част на повечето дюзи има леко мокрене с нафта... Кварталните спецове казаха, че нафтата била чиста и това било добре... нямало опастност да нагорят дюзите. Казаха, че най вероятно преди да го купя не е каран дълго време и затова... искаха леко да ги притегнат, но се оказа че нямат съответният ключ и за добро или лошо го оставихме така.... Дайте мнение как да процедирам напред, защото както знаем този мотор не е от най-добрите и е доста гаден за работа особено на последните две дюзи, дето са заврени на кучето в мишата... И друго .... имало и някакъв реглаж на тези дюзи, който ми казаха че е добре да се направи, защото сутрин като запали, пали веднага, но няколко секунди работи неравномерно. При първото леко подаване на газ се оправя. Трябва ли да се притеснявам?
Благодаря предварително на всички!

Благодаря предварително на всички!

Коментар