Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От Дядо Коледа-JEEP COMMANDER 4.7 L V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От Дядо Коледа-JEEP COMMANDER 4.7 L V8

Страхотен автомобил, само приятни изживявания и много безаварийни.

Коментар

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
      Може ли някой да даде акъл,че не мога по магистралата да карам на пиу-пиу.
      Тая "екстра" я има само за арабския свят. Единственото решение е бърникане в софтуера.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Ха честито, с здраве да си го караш и само гориво да наливаш.

Коментар

Благодаря за пожеланията!Камбанката не се маха от настройките.Утре ще ходя до Дарсауто да видим какво ще измислят.Ако могат да ми направят и фаровете да светкат с паленето,идеално.Днес смених предните дискове,накладки,тампони на предната стаб. щанга,двата задни амортисьора с Монро,два шарнира.Вече не хлопа и не се клати,но едни Билщайни отзад няма да и навредят.Тези части плюс масло ATF+4 и два филтъра плюс масло 5-30 и филтър за ДВ. ми излязоха точно 1000лв.Верно че имам намаление,но това най много ми харесва че можеш спокойно да си поддържаш колата без разни стресиращи числа като при Мерцедес напр.На предния спирачен апарат,на едното цилиндърче се е скапала гумичката и не връща.Днес с навото феродо направо запуши.Знае ли някой дали има ремонтни комплекти или трябва да се сменя целия апарат?Утре ще го мъчим да се раздвижи поне временно.
          Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
          Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Ако се е скапала гумичката няма да минеш само с ремкомплект. Няма ли при вас някой дето рециклира разни работи и евентуално и позачиства по-дребни язви и деруги?
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Знае ли някой дали има ремонтни комплекти или трябва да се сменя целия апарат?Утре ще го мъчим да се раздвижи поне временно.
              Честито и от мен ! Комплекти има със сигурност не само в rockauto.com но и из немския ebay - ще дойдат по-бързо и ще са вероятно по-евтини. Предполагам, че за разлика от старите модели - WJ, KJ и т.н., където на апарата си пише BOSH, Teves и т.н. и тука са се изхитрили да пишат само Jeep (като на мойто WH напр.) с цел да затруднят отклоняването на собственика от дилърската сервизна мрежа. Защото много по-лесно би се намерил ремонтен комплект не по марка и модел на колата, а по производител на спирачния апарат. Да, ама не.
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Честито и от мен ! Комплекти има със сигурност не само в rockauto.com но и из немския ebay - ще дойдат по-бързо и ще са вероятно по-евтини. Предполагам, че за разлика от старите модели - WJ, KJ и т.н., където на апарата си пише BOSH, Teves и т.н. и тука са се изхитрили да пишат само Jeep (като на мойто WH напр.) с цел да затруднят отклоняването на собственика от дилърската сервизна мрежа. Защото много по-лесно би се намерил ремонтен комплект не по марка и модел на колата, а по производител на спирачния апарат. Да, ама не.
                В Балканстар Варна ми казаха че сменяли целия апарат.Утре ще пробвам при нашите.
                Дали са това гумичките?Да ги видя каква цена ще ми кажат!

CENTRIC Part # 14358005 Caliper Kit; Services One Caliper
                Front
                $4.80

Коментар

.....Ако могат да ми направят и фаровете да светкат с паленето,идеално.... .
                  Честито и от мен!
                  За фаровете ги накарай да ти настроят региона на Канада.(би тябвало да е като на гранд черокито)
                  Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Тия са луди да сменят целия апарат, по-скоро чакат някой луд да им се върже на офертата. Проблемът е, че обезвъздушаването след ремонта вероятно се прави само и единствено с помощта на DRB III Scan Tool или подобна дилърска хапаратура. В София напр. спирачна течност на WH успя да ми смени edirangelov, други не се наеха. Той ми включи и дневни светлини на двете джипки с прословутата смяна на региона на "Канада". За Бургас...
                    Просто да споделя едно откритие - като палнеш мотора, се включват въпросните светлини, които може да не искаш да светят, ако си паркирал някъде, но си оставил двигателя да работи заради парното. Като дръпнеш ръчната - DRL светлините угасват

Коментар

Честито и много да те слуша, безаварийни километри , не може да няма някъде само гумички или цилиндърче , успех в намирането .

Коментар

За утре съм поръчал два ремонтни комплекта/гумички и още нещо/,защото апарата е с две бутала.Надявам се да стане работата.
                        Обаче в Балкан стар ми казаха че са пробвали една такава "дубайска" и не са можали да махнат камбаната.Питах по телефона във Варна и Пловдив и сега чакам да ми отговорят.Днес обаче ходих при един компютърджия,има явно хубава програма Бош,всичко се вижда,но не му дава да запише промените.И той не знае защо.И от него чакам да измисли нещо.За сметка на това,явно без да иска/аз също/ ми я направил като заключвам да ми свирка клаксона-ха де!Утре трябва и до него да ходя.Иначе каза, че отдавна не бил виждал кола без записани грешки,като ТАЗИ.
                        Bogoljub Gagic-май ще се откажа от тези постоянно цъкнати фарове,наистина може да не е удачно винаги вечер.
                        Като работи на Р няма абсолютно никакви вибрации,но като е на D на спирачка,леко потреперва,съвсем лека вибрация,а като включа на N изчезва.
                        Дали е нормално?Още не съм сменил маслото,може ли да е от това?

Коментар

Bogoljub Gagic-притесни ме с тая хапаратура.Моя майстор не се притеснява от ремонта,но май аз трябва повече да се притеснявам.Сигурно ли е това?

Коментар

Честита джипка и от мен и само хубави емоции!

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Той ми включи и дневни светлини на двете джипки с прословутата смяна на региона на "Канада". За Бургас...
                            Просто да споделя едно откритие - като палнеш мотора, се включват въпросните светлини, които може да не искаш да светят, ако си паркирал някъде, но си оставил двигателя да работи заради парното. Като дръпнеш ръчната - DRL светлините угасват
                            Само за инфо, при мен на Вранглера дневните светлини също са програмирани допълнително, но се включват само като включиш на D. Като работи на място и си на P нищо не свети.
                            ... to be continued

Коментар

Bogoljub Gagic-май ще се откажа от тези постоянно цъкнати фарове,наистина може да не е удачно винаги вечер.
                              По-неудачно е през целия ден да ти светят габарити отзад и отпред, осветлението на рег. табела, вътре да ти свети таблото (е, можеш да го изключиш, ама като се стъмни, ще трябва да си го включваш ти), а пък ако си хамериканска версия - да ти светят мигачите отпред вместо габарити - в слънчево време я някой види, гледайки отпред колата, че даваш мигач и си тръгнал да завиваш, я не...
                              Bogoljub Gagic-притесни ме с тая хапаратура.Моя майстор не се притеснява от ремонта,но май аз трябва повече да се притеснявам.Сигурно ли е това?
                              Димата и дядо Владо ме напъдиха при поискване да сменим спирачната течност Пратиха ме в "Балканстар", ама аз там не стъпвам предвид цените им и оплакванията от тях от приятели и тук във форума, освен за консумативи и то преди joro_cska да организира "масления внос" Трябвало някакви клапи на ABS-помпата да се отворят и после да се затворят по команда от Scan-tool-a и не ставало "по традиционния начин" обезвъздушаването... В щатските форуми има противоречива информация по въпроса - някои пишат, че си ставала съвсем нормално смяната на течността, вкл. и в домашно-гаражни условия.

Като работи на Р няма абсолютно никакви вибрации,но като е на D на спирачка,леко потреперва,съвсем лека вибрация,а като включа на N изчезва.Дали е нормално?Още не съм сменил маслото,може ли да е от това?
                              Недей да четеш по форумите за "заминаващ си Torque Convertor" и прочие дивотии Нормално е - почва да върти някакви колела, при ръчна кутия като включиш на скорост, звукът и вибрациите също се променят, преди още да си пуснал съединителя, нали ? И аз съм имал подобни "авто-хипохондрични" помисли и с "Либъртито" и с "Хемито" но бяха разсеяни от дядо Владо - карахме, слушахме - нищо.

Коментар

Само от любопитство- като пише 5W20 за маслото, защо сменяте с 5W30? Няма го определеното масло или има друга причина?
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X