Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Кой с какви гуми кара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Анкета: Кой с какви гуми кара

Колеги.. малко извън темата имам един въпрос, дано да не е проблем. В момента карам Гранда с 31х10.5х15, но ми се ще малко да се разкрачи. Мислих за фланци( намерих такива с дебелина 38мм), но като видях какви цени са, се замислих не е ли по-добре минусови джанти да се вземат. Та питанката ми е за малко по-запознатите, какви джанти ще са подходящи за тези гуми, за да може да се получи изнасяне на гумата, същите 38мм или нещо в този диапазон, както ще се получи от фланците?
    Благодаря ви предварително
    Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
    0886/872-646

Коментар

От: Re: Анкета: Кой с какви гуми кара

Първоначално публикуван от Svetlozar Stankov Преглед на мнение
      Колеги.. малко извън темата имам един въпрос, дано да не е проблем. В момента карам Гранда с 31х10.5х15, но ми се ще малко да се разкрачи. Мислих за фланци( намерих такива с дебелина 38мм), но като видях какви цени са, се замислих не е ли по-добре минусови джанти да се вземат. Та питанката ми е за малко по-запознатите, какви джанти ще са подходящи за тези гуми, за да може да се получи изнасяне на гумата, същите 38мм или нещо в този диапазон, както ще се получи от фланците?
      Благодаря ви предварително
      Аз на моя със същите гуми махнах фланците и сложих 15х7 джанти с ЕТ 0.Джантите ги купих нови,някаква неизвесна марка,но засега никакви ядове.

Коментар

От: Анкета: Кой с какви гуми кара

В момента карам с чисто нови Matador Sibirsnow 235/70R16.
        Гумата е много добра - тиха е на асфалт, а на сняг е с чудесно поведение. Като чиста зимна гума не става за кал/мокро - онзи ден на влажна трева се замазаха за норматив.
        За зимна гума без претенции за off-road е перфектна.
        Прикачени файлове
        "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Аз купих нови Cooper Discoverer M+S2, ето тези:

Доволен съм много въпреки евтината цена, тихи са и сравнително добри на сняг и кал - чистят се самички сравнително лесно.
          Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Гуми за кал 235/65/17 какви?
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Нали знаеш, че само на кал трябва да ги караш?
              Разни пичове карат и зимата, ама при 80-100 става ламбада
              Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

На 17 цола трудно ще намериш гуми за кал - евентуално ако си намериш джанти 16-ки.
                "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

На 17ки има достатъчно гуми за кал, на 18 е по-трудно. Иначе на YJ съм с 33x12.50x20 nitto mud grapler, не стават много за гората, но на сняг си вървят прилично, доста шумни са обаче. На JK съм с 315/75/16 Goodyear Wrangler Duratrac, не лоши гуми, леки, не много шумни, но не съм впечатлен особено, предполагам защото не съм ги закупил от нови. Скоро трябва да взимам едни кални 17ки 37", но тях ги мисля за самурайчето дето е само за гората, него в момента го карам с тракторки 7.50х15 и съм доволен, мога да се придвижвам по асфалта, на сухо съм му дигал към 100 км с тях. Не съм го пробвал на утъпкан сняг, но в гората вървят перфектно.
                  Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                  http://www.facebook.com/JeepBG
                  LZ1GGC

Коментар

Днес го обух с тези
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03012014341.jpg
Прегледи:3
Размер:126.0 КБ
ID:5550790

Име:03012014339.jpg
Прегледи:2
Размер:111.4 КБ
ID:5550791
                    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Здравейте,
                      само лятото:
                      DEFINITY DAKOTA M/T
                      M+S 31X10.50R15LT

Коментар

[QUOTE=jaxan;2384898]Днес го обух с тези

За много години Живко!
                        Страхотни гуми. Аз със тези 17-ки в чудо се видях, ще търся 16 джанти.

Коментар

Имам въпрос и той е: може ли на ГрандаWJ /без да е пипан/да сложа гуми размер 245/75/16 и да не опират естествено?
                          Последно редактирано от Дочев; 04-01-14, 07:02.

Коментар

Само с BF Goodrich -31/10.5/15 Mud terrain справя се на всякакви повърхности по всяко време. Всичко зависи от задкормилното устройство!

Коментар

Име:CIMG0385.JPG
Прегледи:1
Размер:124.0 КБ
ID:5550850
                              Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                              Имам въпрос и той е: може ли на ГрандаWJ /без да е пипан/да сложа гуми размер 245/75/16 и да не опират естествено?
                              Може ,аз съм с този размер гудрич и не опират .
                              Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Сега се прибираме от Витоша. (Който е бил днес е видял колко неопесъчено, блокирано от полиция, със закъсали рейсове и опесъчаващи камиони, бмв-та и мерцедеси в канавките беше пътят). Тъй като тръгнахме късно полицията вече беше завардила всички пътища за Алеко и Златните мостове и се наложи да разучавам тайна туристическа алея от Драгалевци нагоре през гората докато изляза на пътя след полицейското псевдо-КПП. Ами General Grabber AT-то издрапа без никакъв проблем без веднъж да поднесе неконтролируемо(защото имаше и изцяло целенасочени поднясания ). Навръщане беше още по-весело, защото вече беше бая натрупало, та и заради изненадващо добро спиране от моя страна един мерцедес(с чисто зимни гуми) ми се отпечата на бронята, ама лекинко....
                                6- за гумите от мен. Минус, само защото няма щампа със снежинка в планина на гумата, а и винаги може още
                                WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X