Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Кой с какви гуми кара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Анкета: Кой с какви гуми кара

Здравейте, гумите са един общо взето скъп консуматив за колата, който при това е много важен за проходимостта, надеждността и цялостното представяне на автомобила. Моделите гуми се сменят в течение на времето и е интересно да се види кой какво решение е взел и какви са му впечатленията. Затова пускам тази тема, където всеки да си сподели опита(марка гуми - летни/зимни/всесезонни/ АТ, размер, лифт ако има колата) и би било чудесно ако успеем да направим една табличка както в темата с двигателите.

От: Анкета: Кой с какви гуми кара

Моят гранд е стоков с Grabber UHP 235/70R16. Гумите се водят летни M+S съм много доволен, на сняг държат, но на лед са като кънки. Поръчах новите Cooper Discoverer A/T 245/75R16.

Коментар

Гранда съм го търкалял с Ласа Компетус 4х4 И Кумо КЛ 71 М+С. Ласата за асфалт бе добре, но някак си чисто психически не мога да се пречупя и да приема джип като Гранд да е с гуми със такъв заводски смешно малък грайфер. Хвърлих ги с джантите и сложи нови КЛ71 с джанти и работата заспа. На пътя КЛ-а не шумят кой знае колко. Тествах ги на мокра трева, на глинеста кал с коловози и на камъни в и извън река. Учудващо добре се държаха на глинестата кал. При каране в река, поради хлъзгавите камъни не спира веднага, а се хлъзка целия джип. При каране на сухо по камъне е добре, но на Кумо-то бордовете за един ден и бяха цепнати всичките. Сега карам (но не Джип) с БФ Гуудрич Ал терейн и Мъд терейн, а на третата кола с някакъв Ханкон. Не мога да дам мнение за БФ гуудрич-а, понеже вече е доста износен и не е честно да го сравнявам с други гуми с които съм карал, при положение, че те са били чисто нови.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Аз съм с BF Goodrich AT - 235/70R16 104S и съм много доволен

Коментар

Лятото карам "Кумо" 265 /70/15/всесезонни,през другото време" АТ/Гудрич"31/15 купих ги от Колега от клуба, перфектни са, карам ги втора година и не са мръднали грам!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Conti-та - LX Sport + Winter CrossContact, преди Pirelli STR - всесезонни, на другия за кал - BFG Мк2 - МТ - но не стават за зимата.
            Добри впечатления и от Dunlop SP WINTER SPORT 4D
            Последно редактирано от ivied; 08-12-13, 15:25.

Коментар

Дълго избирах гуми за Гранда, в "Диана" ми препоръчаха тези зимни гуми LM 80, стандартен размер 235/65/17, държат се отлично на сняг, прилично на лед, спокойно минавам през реките от вода по магистралата с над 140 км., стават за лека кал, на суха трева отлични, при суха асфалтова настилка са перфектни, не се усеща никакъв шум. За сериозна кал не са много добри, при мокра кал също не ми харесаха, но аз не я карам извън пътя, цена 1380 лв. за четирите.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от TOYO; 08-12-13, 18:27.
              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Не робувам на марки но така се случи, че Гранда го карам само с BF Goodrich -
                31/10.5/15 All terrain
                31/10.5/15 Mud terrain
                235/75/15 Winter slalom

Коментар

първата година карах с "кални" китайци "GT Radial Adventuro" закупени нови. втората зима сложих мишелин алпин латитюд, а пролетта след нея взех и мишелин крос латитюд.от тогава, 4 години ги въртя зиме/лете. и с двата вида съм карал и достатъчно оф за да кажа спокойно че стават прилично.имат живот за още една две години в себе си...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:520_540_LatitudeCross.jpg
Прегледи:1
Размер:90.3 КБ
ID:5544380Натиснете снимката за да я уголемите

Име:520x540_LatitudeAlpin.jpg
Размер:89.6 КБ
ID:5544381
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Заради TPMS-сензорите реших да правя компромис - Toyo OPEN COUNTRY A/T 245/65 R17 111H целогодишно. Според мен видимо се поизтриха лятото, сравнено с резервната, която слагах за малко заради причиненото неясно как от Боголюб-младши това :

Име:240620131796.jpg
Прегледи:3
Размер:157.6 КБ
ID:5544412

Купих ги март, не видяха сняг, сега като имаше малко поледица, нарочно ги развъртях - държат се добре, ама може би заради "quadra-drive"-а.

Миналата година пък, заради много износените летни гуми, с които купих "Либъртито" и все по-чести забежки по черно, му взех едни BFG-AT/KO и реших да не ги сменям със зимните Goooodyear Ultra Grip, с които изкарах три зими, като два пъти спуках едната - на дъно от бутилка в снега и на пирон (нещо много са меки май...). Изкарах с БФГ успешно зимата, ама то сняг нещо много-много нямаше, лятото 10-на хил. км. никаква видима промяна по тях, сега се каня и тази зима с тях да карам.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Моят WJ го третирам като високо комби и не си въобгъзявам да е нещо повече.
                      Затуй, 245/70/16

Лятос: Pirelli Scorpion STR
                      Зимъс: Bridgestone Blizzak LM-25

И това е.
                      Приключих с робия на "скъпи" марки.
                      Най-добрата гума си е новата. И евтинка да е, но нова.

Коментар

Две години Liberty-то през всички сезони беше с гумите, с които го купих - Bridgestone Dueler AT D694 с размер - 235/70/16 . Добри AT гуми, с добро пътно поведение и лятото на сух и горещ асфалт, и зимата - на рохкав или утъпкан сняг. Извън пътя - сравнително посредствени резултати на кал или мокра трева. Не са и предназначени за там. Възприемах ги като една идея по-шумни, при движение с по-висока скорост по асфалт.

Сега е с нови KUMHO RADIAL 798. Уж пак са АТ, но май са повече летни. Въпреки това се държи добре, както на сух асфалт, така и на сняг. По-тихи при високи скорости на магистрала от предишните Bridgestone Dueler.
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Grand Cherokee WJ, купих го януари, тази година с
                          General Grabber UHP 235/65R17, почти новички, с дот от лятото на 2012, като по спецификация летни, highway, високоскоростни...
                          Не разбрах колко са високоскоростни, не мисля че си заслужава риска
                          Тъй като имам желание да се upgrade-вам към по-планински вариант, та пролетта най-вероятно ги очаква продажба (инак за асфалт са си ОК).
                          Даже и в планината са влизали, че са и "Ryakata Rated" зимъс и лете - Two times . но успеха го отдавам и на QuadraDrive комплектацията.
                          Това с планината е много смешно, защото чак след като направих един по-каменист и "твърд" преход, се зачетох че има опасност за бордове, и какви ли не други страхотии....
                          Но нейсе, всичко е добре, когато свършва добре.

Въпреки намеренията ми да намеря Универсалната гума, скоро разбрах че такава няма! (или е непосилно скъпа)
                          Та затова реших, зимата със зимни, лятото с А/Т.
                          В момента съм с TOYO Observe GSi5 235/65R17. https://www.1010tires.com/Tires/Revi.../Observe+GSi-5
                          Имам големи надежди, без да очаквам, че това ще бъде високопланинска гума, той и Jeep-a все още не е.
                          На сухо са доста приятни и меки... Наистина има внушителна разлика при относително ниски температури. Иглеждат добре.
                          Пък напролет ще се търсят "префектните" АТ...
                          и както обичаше да заключава покойният Рангел Вълчанов, Вечна му Памет, "... и те така!"
                          Последно редактирано от lordoff; 09-12-13, 22:59.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                          2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

На ZJ-я три години карах с Бриджстоун дуелер АТ 694. Никакви проблеми ни зиме, ни лете в града. Офроуд не карам.Сега сложих БФ Гудрич уинтер слалом, ама сняг няма. Бриджстоунките останаха за летни, че имат още 1,2-3 см. грайфер.
                            На WJ-я лятото се търкалят goodyear ф1 гумите са 6. Зимните са ми два чешита Дънлоп SP Winter Sport и MARANGONI Метео ( ако не бъркам,) за сведение по-миналата зима (онази с големите снегове и студове) тръгнах за Априлци в най-големият сняг и студ.Там нямаше къде да паркирам та се заврях в една пряспа около 1.50 см.директно в снега, не мажах да си сваля багажа, трябваше да си прокопая пъртина до бунгалото( шашава работа с две деца при минус 26)след пет дни на тръгване управителя вика: - Как ще излезеш сега?
                            Отговарям: - Само се мръдни малко настрани.
                            Паля, оставих я десетина минути, "D" и газ. Еми излязох си, от първият път.
                            Това е: Гумите, колата, и задкормилното устройство.
                            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                            Това е положението.

Коментар

Някой има ли опит с този модел и марка зимни гуми?

Име:g1.GIF
Размер:23.6 КБ
ID:5544623
                              Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                              O8867З7I78

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X