Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно първо палене в студеното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трудно първо палене в студеното

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
    Днес смених филтъра.Са съм я оставил на паркинга.Ако излизам по-късно ще видя дали аджеба е от филтъра тва палене или не!Дали ще запали от първия път или пак ще контактувам няколко пъти!
    Е и?
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Има някво подобрение ама са вместо да "контактувам"3-4 пъти,пали на втори контакт!Пали и от първо въртене,но ако повърти около 4 сек.И ако го запаля от първия път,задължително при самото запалване трябва да подам малко газ,иначе в първия момент заработва но не му стига бензин като че ли.Все едно не работят всички цилиндри.И в момента в който ритна леко педала се изфорсирва и всичко си идва на мястото,заработва нормално.Цялата тая работа я няма ако дам един път контакт и на втория запаля.Заработва нормално дори и да не пипам педала.Фактически разликата преди и сега е че контактувам два пъти по-малко.Ааа...и друго интересно че кат запаля и тръгна и след една минута(все още на бензин) бензиновия филтър издава звук който мога да оприлича на пълнене на бутилка с въздух за високо налягане.Ако някой се е занимавал с въздушни пушки ПЦП, най добре ще разбере.Един такъв повишаващ тон,за около една две сек.Не мога да кажа на 100% че е от него но факт е че този звук се появи след смяната на филтъра и се чува от неговото място.Иначе колата си работи нормално.Освен да е нещо от газовата (нали тя е под налягане)ама тя нали все още не работи!
      Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
      0888854582
      Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
      Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Като ги гледам си от София. Вместо да даваме акъли тука, от които може и нищо да не излезе, вземи отскочи до дядо Владо да пиете по едно кафе и да видиш какво ще ти каже.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Тъй ще е!Даже и уговорка си напраих.до обяд ще ида.
          0888854582

Коментар

...аз така, под сурдинка да добавя, макар и късно:
            Да не би да засмуква въздух тракта от резервоара до филтъра (преполагам, имаш пред вид горивния филтър)?
            На бензиностанция, когато отвъртиш капачката да пълниш, чуваш ли нещо?
            Дядо Владо какво каза?
            Щото обикновенно казва че "отиваме с изути гащи"
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
            2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Еми като отидох и си казахме за много години и после Дедо и Димата премериха налягането на бензина и се оказа че и новия филтър не го държи (налягането де!).Още при пръв контакт налягането отива на 4 атм. но не се задържа ами падааа.И като изконтактуваш три пъти нещата си идват на мястото.И колата пали виднагъ.Да си карам така и да си свиркам.Уцелил съм келява бройка филтър.Кат ми дойде кеф да го сменя,а до тогава да си контактувам два до три пъти и газ.
              0888854582

Коментар

Мхм, радвам се че нещата са се "просветлили". То друго и не се очакваше, но...
                Сподели, моля те, каква марка и от кой доставчик е този филтър, дето все не държи налягане, че да бягаме далече, далече!
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Поръчах го през Жоро от щатите.Ама явно и там работата е като тук.На него пишеше само "мъде ин та"й"ван".Само дето чаках две седмици.Не знам-може би ако го бях взел от скорпиона с фискален бон сега щях да се пробвам примерно да му направя замяна.Абе квот-такова,важното е че колата си е ок.
                  То кутията на филтъра е още в Жипа та ще видя кво пише по нея ама почти нищо не пишеше.
                  Последно редактирано от traun; 03-01-14, 17:27.
                  0888854582

Коментар

Има някво подобрение ама са вместо да "контактувам"3-4 пъти,пали на втори контакт!Пали и от първо въртене,но ако повърти около 4 сек.И ако го запаля от първия път,задължително при самото запалване трябва да подам малко газ,иначе в първия момент заработва но не му стига бензин като че ли.Все едно не работят всички цилиндри.И в момента в който ритна леко педала се изфорсирва и всичко си идва на мястото,заработва нормално.Цялата тая работа я няма ако дам един път контакт и на втория запаля.Заработва нормално дори и да не пипам педала.Фактически разликата преди и сега е че контактувам два пъти по-малко.Ааа...и друго интересно че кат запаля и тръгна и след една минута(все още на бензин) бензиновия филтър издава звук който мога да оприлича на пълнене на бутилка с въздух за високо налягане.Ако някой се е занимавал с въздушни пушки ПЦП, най добре ще разбере.Един такъв повишаващ тон,за около една две сек.Не мога да кажа на 100% че е от него но факт е че този звук се появи след смяната на филтъра и се чува от неговото място.Иначе колата си работи нормално.Освен да е нещо от газовата (нали тя е под налягане)ама тя нали все още не работи!
                    Брат, и аз имам същият проблем.
                    При мен се появи като заредих за първи път гориво в наща мила Татковина. Даже ми светна и чека на газ.
                    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Та така!Има развитие на историята.Понеже ми писна да си контактувам и си поръчах през Жоро отново филтър.Тоя път реших да играя на сигурно и избрах най-скъпия,а именно на FRAM на цена 35 доларки.Излиза крайна цена 93 лв.Поне на мен толкоз ми легна.Днес при Дедо и го сменихме.Начи са пали от раз но след около 2-3 сек., въртене.Няма го тва палене като през лятото-веднага.Ще видим кат се стопли на пролет кво ще стане.Съжалявам че от начало не избрах по-качественния филтър.Разликата между първия и тоя е 28 лв.Между другото Деде днес ми оперира и климатроника,смени ми клапите,и двете, и са си имам топло у колата-басси кеффааа.
                      0888854582

Коментар

Момци,абре как се сваля тоя малък гаден страничен мигач дето е на калника!??!Че ми е изгоряла крушчицата.Днеска го понапънах на ляво-на дясно-мърда ама някак си не ще да излезне.Почвам да си мисля да свалям подкалника.Кат го понапъна отгоре по средата се вижда нещо като щипка ама не съм сигурен.Пък в понеделник съм на преглед.И още нещо-изгоряла ми е и една крушка на врътката на климата дето показва къде да ми духа.Демек тряа да се свали цялата конзола с врътките.Та и тя как се сваля!
                        Благодаря!
                        0888854582

Коментар

Момци,абре как се сваля тоя малък гаден страничен мигач дето е на калника!??!Че ми е изгоряла крушчицата.Днеска го понапънах на ляво-на дясно-мърда ама някак си не ще да излезне.Почвам да си мисля да свалям подкалника.Кат го понапъна отгоре по средата се вижда нещо като щипка ама не съм сигурен.Пък в понеделник съм на преглед.
                          Благодаря!
                          Завърти го на 90 градуса и дърпай.

Коментар

Мамка му и прасе-от как се стопли времето няма първо,няма второ,няма контактуване!!!!!!!!!!Пали за милимунди ............. прасето!Кво па толкоз да му влияе тая температура.........
                            0888854582

Коментар

Здравей Traun прочетох малко по-внимателно темата и се сетих че има сервизен бюлетин по въпроса , ето го и него , ама чети внимателно !!!
                              С две думи проблема е в клапана на сондата , решение или нова сонда или рем. комплект . Втора употреба си имаш на колата !
                              Успех !
                              Прикачени файлове
                              Еди Рангелов : 0885 088 444
                              Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                                Здравей Traun прочетох малко по-внимателно темата и се сетих че има сервизен бюлетин по въпроса , ето го и него , ама чети внимателно !!!
                                С две думи проблема е в клапана на сондата , решение или нова сонда или рем. комплект . Втора употреба си имаш на колата !
                                Успех !
                                Един в продавалника продава точно този комплект, но втора употреба.
                                в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                                Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X