Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Губене на масло в автоматика Grand Cherokee ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Губене на масло в автоматика Grand Cherokee ZJ

никой няма предложения явно ще се ходи в сервиз

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Незнам
      Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
      Щото е за волана.
      Грешката е моя. Сега ги проследих тръбичките къде влизат.
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ако няма теч на масло, единственото обяснение за мен е, че кутията има някакъв проблем водещ до прегряване на маслото и неговото интензивно изпаряване! ATF+4 е леко и силно летливо масло (не се сещам за по-подходящи думи) и си се изпарява през отдушника и без проблем в СК - няма как да се изкара м/у две смени (50 000 км.) без доливане... 1 литър за два месеца е наистина много!

П.П. - По време на движение грее ли тунела вътре в купето.?!
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 21-11-13, 09:49.

Коментар

Ами се съм забелязъл да грее апък и аз го карам предимно градско и то в Добрич където от точка до точка не може да навъртиш повече от 15 км. Той двигателя не може да загрее камоли скоростната кутия така че си мисля че няма да е това проблема

Коментар

Първоначално публикуван от ti6o_daskalov Преглед на мнение
            Ами се съм забелязъл да грее апък и аз го карам предимно градско и то в Добрич където от точка до точка не може да навъртиш повече от 15 км. Той двигателя не може да загрее камоли скоростната кутия така че си мисля че няма да е това проблема
            Ти ако очакваш да се запали мокета, за да забележиш, че ти грее СК, е напълно нормално да не си забелязал... Пипни с ръка и виж грее ли и колко силно. Ако не грее и нямаш видими с просто око течове (омазнявания), остава някой да ти краде маслото..?!!

П.П. - Къде ти е изведен отдушника на СК..?!! Да не го хвърля от там..?!!

Коментар

представа си нямам къде е отдушника трябва да лягам отдолу да гледам.

Коментар

И да попитам нещо извън темата да не отварям нова, някой може ли да ми каже откъде да си поръчам подложки за пружините 4-5 см. Видях тук в форума един човек ги прави но за моя нямало и се чудя откъде мога да намеря. В ebay ги има ама 200 долара за 4 парчета гума ми се видя множко а и доставката е 25-30 долара.

Коментар

Марто,това къде го прочете?
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ti6o_daskalov Преглед на мнение
                    ...подложки за пружините 4-5 см..
                    Самодельные проставкипод пружины и при бай стругар.....За кутията и маслата още си мълча.....
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря ти Владо наистина много ми помогна с тая схема на подложките още утре ще разпитам стругарите за оферти . А от какъв материал е най добре да се направят ?

Коментар

Полиамид, тефлон, гума, алуминий, желязо.......
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Марто,това къде го прочете?
                          Koe?

Коментар

За температурата и летливоста.На автомата като вдигне температура колабира и повечето пъти умира.Има си и лампа.
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

За температурата и летливоста.На автомата като вдигне температура колабира и повечето пъти умира.Има си и лампа.
                              Установил съм го емперично и лично за 3 г. експлоатация, както и други преди мен! Лампата светва (ако я има и работи), нещата като тръгват да отиват на "пълна щета". Иначе кутията си грее маслото по време на работа и особено лятото при по-продължителни натоварвания и една част си отива през отдушника малко, по-малко. Това няма как да обясни обаче, че колегата губи литър масло за два месеца?! И понеже твърди, че няма течове на масло, го питам дали не му грее СК повече от нормалното, колкото и малко вероятна причина да е това, защото иначе остава абсурдното "Значи ти крадат маслото!"...

Коментар

Не грее кутията днес доста го понапънах но пак не усетих да грее. Ходих при маистора дето ми сменя маслото на кутията и му обясних за проблема и тои ми каза че преди време има същия проблем с един форд експлорер. Когато му долеели масло на макс по щеката след 2 месеца маслото падало под минимума и пак му доливали а течове както при мен нямало. Накрая забелязали че когато падне малко под минимума спира да губи масло и човека си го карал така вече 2-3 години без да му долее капка масло се си стояло малко под минимума. На вас оставам честа да рагадаете мистерията каде отива това масло както на моята кола така и на ония с форда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X