Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доставка на части от САЩ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Доставка на части от САЩ

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
    в Агенция Митници има служби, които извършват физически контрол по определени критерии и пълен документален контрол. Много рядко се изпуска нещо...
    Това за службите го знам, дори познавам хората, щото ежедневните контакти с тях са част от моята работа.

На практика обаче, ако митниците правеха физически контрол на пратките на куриерските фирми, те (фирмите) не биха могли да работят.

Митническа проверка на куриерски пратки се прави изборно или по сигнал.

Пресен пример - две бутилки германска шльокавица получени по DHL преди седмица. Независимо от факта че това е акцизна стока и по принцип подлежи на обмитяване ми ги донесоха в офиса.

Коментар

Сега погледнах архива и точната сметка е:

Вар.1 поръчка от DIY Diagnostics

2х $49.50
      + $20 (доставка с UPSP)

Вар.2 поръчка от Jegs.com
      $79.99 (Offset Ball Joint)
      + $110.94 (Fed Ex – въздушна поща)
      + $11.99 (не е било застраховка, а обработка на товара)
      + ~120 - 150 лв (не помня вече за мито, ДДС и комисионна)
      YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
      XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
      WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
      KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
        много ме развесели
        а реалността е съвсем друга...
        Аве не е толкова друга. Преди няколко години получавах много пратки, почти всяка седмица. Тези с ДХЛ идваха необмитени 99% от случаите, докато тези по пощата ме РАЗКАТАВАХА за какви ли не смешни суми. Примерно цена 60$ + шиппинг 30 и ми искаха редовно мито на 90$

По УПС съм получавал за над 2000$ без мито..
        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
          Аве не е толкова друга. Преди няколко години получавах много пратки, почти всяка седмица. Тези с ДХЛ идваха необмитени 99% от случаите, докато тези по пощата ме РАЗКАТАВАХА за какви ли не смешни суми. Примерно цена 60$ + шиппинг 30 и ми искаха редовно мито на 90$

По УПС съм получавал за над 2000$ без мито..
          преди години беше едно а сега е съвсем друго...
          LZ1RED

Коментар

Аз миналата година направих няколко доставки от щатите на разни по-дребни чаркалаци - 5 - 10 кг. общо кашон. Поръчвах от Ebay, с доставка до мой познат там и той ми ги пращаше наведнъж. С Ebay риска си го има - имах и загубени пари, имах и отказ от сделка на спечелен търг, стока с липси /едни кабели за свещи ми пратиха друг вид и 2 бр. само в кутията и го разбрах чак тук/... както и да е. После пращането беше по пощата. Цената беше $25-$50 идва си нормално за две седмици с въздушна обикновена поща. Проблем имаше с последната в началото на тази година, която тъй като има нови регулации, се наложи по море да я прати, защото имаше амортисьори, които се водят опасен товар. Пътува 4.5 месеца!! освен това беше на стойност $100 /моя познат се беше объркал/ и ме пратиха на инспектор за първи път... Онзи -какво има вътре? -амортисьори 2 бр.... -Еее то така нали знаеш до еди колко си и трябва сега мито... и са комплект не може да я разделим и да обмитим едното... /5 мин/ Аз - нищо. Накрая вика - Айде минавай, за другия път да знаеш! Аз като тапа изхвърчах мъкнейки пакета, защото освен двата амортисьора имаше и няколко комплекта иридиеви свещи...
            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
            X