Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доставка на части от САЩ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доставка на части от САЩ

Темата която поставям вярвам, че вълнува повечето от нас. Искам да споделят опит колеги които ДЕЙСТВИТЕЛНО са си поръчвали части от САЩ. Моля да споделят опита си и тези които са си платили, но не са получили нищо по различни причини - например "контрола" по летищата.
    Правя това питане понеже повечето от сайтовете/фирмите правят уговорка, че не носят отговорност за пратката извън пределите на страната /САЩ/.

До: Доставка на части от САЩ

Няколко пъти съм поръчвал, но всичко зависи от фирмата или човека, който праща. Последните два пъти ярко се различават и предполагам ще добиете представа.

Вар. 1 - Системи за диагностика от частно лице пусна ми ги по пощата и пристигнаха на адрес, без да плащам нищо допълнително. Цена приблизително около $100 - 150
    Доставка 5 дни. През цялото време се следи online къде е пратката. Доставчик - Американските пощи

Вар. 2 - От фирма - специален (за нашите условия) болт. Цена ~ $ 70 + доставка (само по въздух) $120 + (застраховка) $20 + мито и хонорар на познат (не си е работа за нормален човек да се занимава с митница) 150 лева.
    10 дни след като ми потвърдиха, че стоката е изпратена проведох "малко разследване" и се оказа, че стоката си седи в склада на спедитора (ще му спестя името). Просто така.
    Доколкото си спомням има период от 2 седмици през които трябва да се обмити и вземе доставката от склада. След това се плаща и магазинаж.

Така че всичко зависи от търговеца и начина на доставка.

Това е, надявам се, че съм бил полезен
    YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
    XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
    WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
    KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Защо бре колега
      кажи му името
      ще е полезно не само за теб а за доста повече хора
      така работи демокрацията и пазарната икономика
      като изревът още един двама и на хората им стане ясно...
      въпросният спедитор може и да се научи ...какви са му пропуснатите ползи а тогава песента е друга...и припевът
      BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
        Няколко пъти съм поръчвал, но всичко зависи от фирмата или човека, който праща. Последните два пъти ярко се различават и предполагам ще добиете представа.

Вар. 1 - Системи за диагностика от частно лице пусна ми ги по пощата и пристигнаха на адрес, без да плащам нищо допълнително. Цена приблизително около $100 - 150
        Доставка 5 дни. През цялото време се следи online къде е пратката. Доставчик - Американските пощи

Вар. 2 - От фирма - специален (за нашите условия) болт. Цена ~ $ 70 + доставка (само по въздух) $120 + (застраховка) $20 + мито и хонорар на познат (не си е работа за нормален човек да се занимава с митница) 150 лева.
        10 дни след като ми потвърдиха, че стоката е изпратена проведох "малко разследване" и се оказа, че стоката си седи в склада на спедитора (ще му спестя името). Просто така.
        Доколкото си спомням има период от 2 седмици през които трябва да се обмити и вземе доставката от склада. След това се плаща и магазинаж.

Така че всичко зависи от търговеца и начина на доставка.

Това е, надявам се, че съм бил полезен
        Под $100 мито маи не се плаща. В последния вариант са те прецакали, или искат да то кажат любезно да не ги занимаваш със такива работи.
        Защо си платил застраховка за $120 когато часта е само $70??? нещо не ми се вързват работите
        CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
        http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
        http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

сега видях че 120 е пощата. Това е много пари за поща.
          незнам какъв е този болт, ама бая трябва да тежи поне 20кг.
          CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
          http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
          http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Чакам част от САЩ пусната по пощата, как мога да провея с тракинг номера къде е в момента, или има ли онлаин възможност за това

Коментар

http://www.usps.com/shipping/trackan...rackandconfirm

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                ТЕНКЮ ВЕРИ МАЧ

Коментар

ТИ СИ ВЕЛКОМЕ

Коментар

Първоначално публикуван от sharrko Преглед на мнение
                    Под $100 мито маи не се плаща. В последния вариант са те прецакали, или искат да то кажат любезно да не ги занимаваш със такива работи.
                    Защо си платил застраховка за $120 когато часта е само $70??? нещо не ми се вързват работите
                    Защото ми трябваше болта, а цената на която го намерих беше почти 50% под масовата.
                    Важното за мен лично е, че накрая всичко стана наред. Другото е минало.
                    YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                    XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                    WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                    KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

120 долара за транспорт на нещо дето е под едно кило наистина е много.

Пращал съм сандък 28 кг (чрез Луфтханза Карго) до Сан Франциско. Транспорта беше 182 долара.

P.S. Спедиторските разходи бяха 4900 долара, но това е друга тема

По принцип, вариантите са два:

1. По пощата: предимство - евтино. Недостатък - трябва да се оправяш сам с митниците.

2. С куриерска фирма (DHL, UPS, JIT и други): предимство: бързо. Недостатък - сравнително по-скъпо.

Използването на куриерска служба има много допълнителни екстри и е за предпочитане. Те имат специални договорки с митниците и там пратките се проверяват изборно (на практика никога). Доставят до врата, и няма начин пратката да се изгуби. Не ти трябват фактури, опаковъчни листове, сертификати и прочие бумаги.

Така че, ако пратката е до (примерно) пет-десет килограма, куриерите са с предимство.

При големи пратки, има смисъл използването на карго услугите на големите авиокомпании.

Шенкер, М&M и други големи спедиторски фирми също ще свършат работа сравнително евтино. За пример - 140 тона от тук до Нигерия със самолет излезе 240 долара на тон барабар с транспорта с камион до Атина

Ако ли пък някой се е засилил да си купува кола, най-добре да докара 2-3 в контейнер. Един двадесет футов контейнер излиза около 1700-1800 долара, големият е под 3000. За около месец пристига. А ако доставката е до Солун, ще дойде за не-повече от две седмици.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                        Използването на куриерска служба има много допълнителни екстри и е за предпочитане. Те имат специални договорки с митниците и там пратките се проверяват изборно (на практика никога).
                        много ме развесели
                        а реалността е съвсем друга...
                        LZ1RED

Коментар

Коеги, скромния ми опит по темата е следният:
                          тъй-като скоростите на Форд Експ се предадоха, очаквам рециклирана скоростна кутия от САЩ. За сега знам само, че цаната й с вкл. доставка до БГ и с вкл. обратен транспорт на повредената кутия ще бъде 1300 $.Транспорта е с FedEx -групаж, срок около 40 дни. Струва ми се нормално. Като приключи ремонта ще инфо по-подробно.
                          Поздрави
                          Тодор Томов
                          =============================
                          Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                          Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                            много ме развесели
                            а реалността е съвсем друга...
                            Какво имаш предвид?

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                              Какво имаш предвид?
                              в Агенция Митници има служби, които извършват физически контрол по определени критерии и пълен документален контрол. Много рядко се изпуска нещо...
                              LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X