Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с автоматичната скоростна кутия jeep grand cherokee ZJ 1993г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем със автоматичната скоростна кутия jeep grand cherokee ZJ 1993г.

Първоначално публикуван от ti6o_daskalov Преглед на мнение
    и един въпрос някой може ли да ми каже откъде да си поръчам оригинален филтър.
    филтър и гарнитура съм взимал от БалканСтар, но не знам дали пращат по пощата..... кажи все пак с коя кутия си.
    Скорпион 13 пращат с куриер, ама колко са оригинални...... и не се скъпи за гарнитурата, че следващия път като отваряш да смениш маслото, ще се видиш в приключение.......
    за гарнитурите внимавай, че има два вида........... ако вземеш гумена, ще трябва да сменяш болтовете, а те не са евтини и са 14 /май/ броя

това всичкото аз американската кутия, ако си с айсин е подобно, но там и маслото не е атф

Коментар

ами как да ви кажа каква е кутията като и аз не знам. на щеката за проверка на нивото пише да се долива само масло mopar ATF + type 7176 или dextron 2. честно да ви кажа не съм запознат с тая марка а и това ми е първия джип а и първия автоматик . ако можете да ми помогнете да разбера каква е кутията ще съм ви благодарен.
      p.s. нивото на маслото не кадето си трябва почти на мах.

Коментар

ами как да ви кажа каква е кутията като и аз не знам. на щеката за проверка на нивото пише да се долива само масло mopar ATF + type 7176 или dextron 2. честно да ви кажа не съм запознат с тая марка а и това ми е първия джип а и първия автоматик . ако можете да ми помогнете да разбера каква е кутията ще съм ви благодарен.
        p.s. нивото на маслото не кадето си трябва почти на мах.
        Мерене на ниво на ATF - на много места във форума. И пак има разлика според вида кутия. И пустата щека не е гаранция, че кутията е от хамериканските...
        Филтърът такъв ли беше (= японска кутия):
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:94924-KA.jpg
Прегледи:1
Размер:13.6 КБ
ID:5526468
        Или такъв (= хамериканска кутия):

Име:!Bp827Zg!2k~$(KGrHqEOKi0EuZfn,Ki5BLtlQSFuFQ~~_35.JPG
Размер:11.9 КБ
ID:5526469
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Нито един от двата варианта не е филтъра. Моя е без корпус само от някаква вата с метална решетка отвътре и се захваща за кутията с 3 болта не с два като тея.

Коментар

това е моят филтър

Име:j8127652.jpg
Размер:74.2 КБ
ID:5526487

Коментар

От: проблем с автоматичната скоростна кутия jeep grand cherokee ZJ 1993г.

И откъде го купи този филтър ? И старият в кутията ли беше същия ? Ти присъства ли на смяната ?

Коментар

Щом това е филтъра кутията е А518(46RE).

Коментар

Да не е филтър от TF6 на Додж и стари Wrangler-и http://www.andysautosport.com/jeep/1...d00005161.html ?
                  Тука защо повечето са с метални корпуси ? https://www.google.bg/search?q=trans...e=off&tbm=isch

Коментар

http://www.makcotransmissionparts.com/A518.html
                    Тук са точно като на снимката на колегата.

Име:без име.jpg
Размер:70.4 КБ
ID:5526504
                    А тук възможни причини и решения.

Коментар

Благодаря за отговорите утре ще сложа стария филтър но почистен и ще видим дали ще се оправи и ако се оправи ще поръчам от ebay че в БГ не мога да намеря такъв.

Коментар

И да попитам нещо извън темата някой оправял ли е ел седалки на такъв джип че моите не искат да се движат напред. Днес разглобих едната и се оказа че има едно счупено пластмасово зъбно колело в единия механизъм който предава движението от мотора към шпилката за предвижване на релсата напред назад. Едва ли се продават такива нови но се чудя ако го дам на някой стругар да го направи само че стоманено дали ще стане ако не е пластмасово. ще се радвам ако някои запознат сподели мнение !

Коментар

... дали ще стане ако не е пластмасово....
                          Няма причина да не стане, дори ще е по-здраво.
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

... Едва ли се продават такива нови но се чудя ако го дам на някой стругар да го направи само че стоманено дали ще стане ако не е пластмасово. ...
                            Със сигурност ще стане ако са свалени точно оригиналните размери и е изработено качествено в предписаните допуски.
                            Според мен, обаче тук ще се появи друг проблем - материала на другия елемент от двойката в която работи зъбното колело (друго зъбно колело, червяк ...)
                            Ако второто е също пластмасово или някаква сплав а новоизработеното е стоманено, то слабото звено този път ще е другото колело/червяк и ефекта ще е същия - ще се износи другото от двойката.
                            Важно също е да се прецени характера на повредата - износване на зъбите, отчупване на зъбите, спукано или превъртяло от оста зъбно колело и т.н. за да се подбере подходящ материал за заготовката.
                            Аз бих избрал същия или близък по механични свойства материал като другия елемент от двойката, като разбира се трябва да е съобразен и с изискванията за температурна устойчивост, износоустойчивост, обработваемост и т.н
                            Сега се намират всякакви материали за заготовки (органични и метали/сплави) и мисля, че няма да е толкова трудно да се подбере подходящия за случая.
                            От друга страна ако оригиналното зъбно колело е издържало 10+ години и 100к+ километра няма какво да го мислиш толкова материала ...

Коментар

Е да , ако материала , с който контактува зъбното колело не е метал , съществува възможност от ускореното му износване. От друга страна стругар би могъл да направи колелото и от друг материал, да речем тефлон .
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Благодаря за отговорите ! По въпроса със скоростната кутия днес сложих стария филтър но много добре почистен и измит и колата се оправи сега е още по добре откакто съм я купил направо заспа работи перфектно сменя плавно скоростите не блъска се едно е нова !!! Сега остана един боди лифт 7-8 см и едни по големички зими гуми 265/70/16 че сега е с 225/70/15 и ще стои грозно с тея малките. Ако някои има такива предлагайте търся да си купя но нещо по евтинко 300 лв примерно.

А за зъбните колела няма да повярвате какво направи лепилото "капчица" станаха като нови и работят безупречно.
                                Последно редактирано от CarTest™; 14-10-13, 17:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X