Обява

Свий
Няма добавени обяви.

климатик гранд чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• климатик гранд чероки

здравейте колеги имам проблем с климатика не ми включва компресора и не ми свети а/с бутона

От: климатик гранд чероки

Съболезнования!
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ще следя с интерес, щото и на мен ми предстои да сменям вътрешния радиатор, че изби. Ама като знам колко работа е и все отлагам.
      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
      Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

здравейте колеги имам проблем с климатика не ми включва компресора и не ми свети а/с бутона
        Климатик или климатроник? Какво направи по въпроса? Провери ли предпазителите, релетата? Грешка дава ли бордовия компютър?
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Преди да се е започнало, обясни по подробно. И понеже се съмнявам на всички грандове климатиците да са еднакви, поне кажи за кой модел става дума. Иначе ... съболезнования!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Чукай на дръвце да не е умрял изпарител. За любимия ми ZJ ми обявиха такава цена и време за ремонт на Канарите, че немедлено продадох климатика заедно с джипа.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от драг Преглед на мнение
              Изпуснал фреон, на сервиз...
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

благодаря ви колеги. Значи модела е 3,1тд 2000г. климатроник ,изписва ми грешки 14 и 56.Изкарах релето и принудително включих компресора и тръгна,тръбата към радиатора се заскрежи обаче не ми духа студено благодаря ви пак.

Коментар

14 = AI (Recirc) motor not responding
                  56 = Right temperature door travel too large
                  .....продължавам да си мисля че няма фреон....от къде си?
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

За да заскрежи тръбата значава, че газта е много, много малко. Компресора вдига налягане, втечнява газта и малко след това още в тръбата, а не в изпарителя фреона си връща газообразното състояние и затова заскрежава там.
                    Нормално компресора да не се включва, т.к. има датчик за налягане, за да предпази компресора. Във фреона се разтваря и маслото необходимо за смазване на компресора. Сега най-вероятно е без смазване и вече може да не е компресор.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Отивам на сервиз да ми видят газта, ще ви пиша довечера до къде съм стигнал

Коментар

Нека ти проверят и ТРВ клапана-много вероятно да ти е блокирал в затворено положение.
                        JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Отивам на сервиз да ми видят газта, ще ви пиша довечера до къде съм стигнал
                          Освен вероятната липса на фреон, посочените по-горе грешки означават, че имаш проблем и с клапите на климатроника - не ти работи тази за рециркулацията (т.е. или ти върти само вътрешния въздух, или вкарва само отвън), както и една от другите, така че и след зареждане на климатика може да има "тук не духа, тук духа само топло" или нещо подобно.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги проблема е решен. Значи миналата година съм го заредил в един гаражен сервиз в Шумен, явно толкова са го заредили. Днес отидох на Примекса пак в Шумен и за 59лв проблема беше решен.Фреона е бил место 760гр 120гр.Благодаря ви за съветите.

Коментар

Фреонът е R-134a аз си купих такъв, заредих си климатика и познайте...не бачка, така че и аз ще следя темата.
                              It's a JEEP thing, something you won't understand!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X