Обява

Свий
Няма добавени обяви.

grand cherokee 4.7 загрява много. ПОМАГАЙТЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: grand cherokee 4.7 загрява много. ПОМАГАЙТЕ

Мисля, че все още имаш проблем. Това никаквото изкачване 12 километра и тия 110-115`С не ми харесват.
    На моята смених всичко, водна помпа, термостат, радиатор, капачка и промивки. Сега държи 96-97`С на всякакви терени и всякакви натоварвания!
    Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
    O8867З7I78

Коментар

Моя над 100 градуса не е минавал никога, дори в най-голямите жеги, независимо какви баири качвам, с работеш климатик и яко газене, нещо не ти е съвсем наред.
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Сега намерих време да ви пиша, ония ден ми направи впечатление , че водата в разширителният съд не се променя никък, нито при загрял двигател, нито при студен. Отворих капачката на радиатора и к'во да вида няма никои вътре, събра 1 литър течност, колко време обезвъздушавах и пак е останъл въздушен джоб, който с карането се е качил най -горе при капачката. И вече течноста в казанчето се движи и разширява системата се затвори под налягане. Пробвах същото упръжнение по баирите пак 12 километра при температура на компа 29 градуса и стрелката едвам мръдна стигна някъде към 103-104 което мисля че вече е добре, като се има напредвид че сложих много концентрат и малко дистилирана вода 5 литра концентрат и 2 литра вода. и сигурно затормозява системата ама зимата ще е така после лятото ще изкарам и ще долея повече дистилирана вода, а и говорих с Димата и ми каза че може да са задрастини и малко катализаторите и от там да дига и градус 2.

Коментар

Колко катализатора има тоя модел?
          O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
            Колко катализатора има тоя модел?
            Два, малки, веднага след като 4-ите изходящи тръби на главата станат една. Единия е напреки под мотора, другия надлъжно близо до него, после стават една обща тЪрбЪ
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ясно. Но си мисля, че колегата FABARM има проблеми с виското. в началото на темата пише че при топъл двигател го спира доста лесно. При нов радиатор, предполагам, че е сменил и капачка, термостат, антифриз, останаха водната помпа и виското. Водна помпа нали му снимахме в тая тема, за да види какво става под турбинката и че процеса на кавитация, намалява дебита на помпата.
              Колега сложи едно зацепено виско и пробвай как е. Ако не минаваш 100те градуса - си купи ново виско или това старото да му сменят маслото вътре.
              Ако има запушени катализатори, няма ли да се появят и други признаци - данните от ламбда сондите, ще отчетат грешки...мисля, че и лампата CHECK ENGINE ще свети...
              O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                Здравейте на всички.
                Вчера имах записън час в балканстар бургас , диагностиците прегледаха колата правиха десетки тестове, мереха температурата по двигатела с някакви малки термометърчета ровиха и накрая след 2 часа отсякоха колата не загрява датчика те лъже, трябва да се поръча датчик.
                Абв аз си виждам че колата ми загрява , ама аиде и датчик да купа аз кв'о ли не купих вече само радиатор и водна помпа не съм купил.
                Та купих датчик , слагам го и какво да вида ефект никакъв пак същото както преди, направо полудях вече и днес си поръчах и водна помпа американска за 212 лв. от скорпиона 13 , имаше и мексиканска за 140 лв. ама нали е американка ко да я прая, утре 6те е при мен и ще пиша какво е станало.
                Пак ме извинете за грешките
                И нея съм сменил и виското върнах на скорпионите и ми върнаха парите и си взех работещо от вест ауто

Коментар

Здравейте колеги,
                  отскоро имам 4,7 ho и ме притеснява това с градусите. Още няма газ и ситуацията е следната: когато го карам бавно на баир стига почти до 110 градуса, перката дига обороти и градусите падат под 100 за секунди. Към перката отиват хидравлични маркучи. Скоро поправях хидравличния маркуч на помпата и смених хидравличната течност с нова на mopar atf+4 - такова ми казаха. Незнам дали е от това. През останалото време дори и на място не вдига повече от 95 градуса. Има ли проблем. Помагайте

Коментар

Кал в питата на радиаторите, трудно се вижда, че са няколко един зад друг и точно там има понякога много гняз, гъст антифриз, умираща водна помпа, тест на виското с вестник все дребни нещо които не се знае проверени/отхвърлени ли са....?
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• От: grand cherokee 4.7 загрява много. ПОМАГАЙТЕ

Първоначално публикуван от Kristian40000 Преглед на мнение
                      Към перката отиват хидравлични маркучи. Скоро поправях хидравличния маркуч на помпата и смених хидравличната течност с нова на mopar atf+4 - такова ми казаха. Незнам дали е от това. През останалото време дори и на място не вдига повече от 95 градуса. Има ли проблем. Помагайте
                      Ако си с хидравличен вентилатор, маслото не е ATF+4 (онова "червеното"), а Power Steering Fluid MS-10838 - прозрачно на цвят като вода и ужасно скъпо по българските магазини (от 60 до 90 лв. литъра). Провери си в ръководството на потребителя (user manual-а) дали е така, защото аз съм с WH, не WJ. Ако не намираш маслото в БГ, ще издиря немския сайт, където го има на по-разумна цена. Припомни си също какво масло на цвят е било източено при смяната - прозрачното като вода масло пожълтява като остарее.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

В Скорпион ми казаха, че Power Steering Fluid са го продавали, но са го спрели защото atf+4 го препокривал по всякакви показатели. Да разбирам ли че може закъснението на перката да идва от не точното хидравлично масло? Старото беше станало по-скоро черно отколкото жълто.

Коментар

Има ли проблем.
                          Не.

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          тест на виското с вестник ....
                          Няма виско тук, а виж за помпата - може и да е тя

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Ако си с хидравличен вентилатор, маслото не е ATF+4 (онова "червеното"),
                          Става и с него........
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Става и с него........
                            То със сигурност става (за известно време) и с МХЛ 46 за 2,38 лв/л.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Не.

Няма виско тук, а виж за помпата - може и да е тя

Става и с него........

Мерси, ще погледна помпата.

Коментар

В Скорпион ми казаха, че Power Steering Fluid са го продавали, но са го спрели защото atf+4 го препокривал по всякакви показатели. Да разбирам ли че може закъснението на перката да идва от не точното хидравлично масло? Старото беше станало по-скоро черно отколкото жълто.
                                Това и това са едно и също нещо, стандарт MS-9602, затова едното си е излишно. А онова прозрачното е MS-10838. Но ти недей "да разбираш, че може закъснението на перката да идва от не точното хидравлично масло", слушай дядо Владо. Аз изобщо не съм сигурен за WJ, само предположих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X