Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко е разхода на Grand Cherokee 4.0 - 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко е разхода на Grand Cherokee 4.0 - 4.7

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Направил ли си корекция в сметките заради по-големия размер на гумите? При мен, заради 31-ците, километражът показва с около 5% по-малък пробег в сравнение с отчетеното по GPS разстояние.
    Само извънградско съм го засичал по GPS-a. Разликата е дори по-малка от 5%
    99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
    It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Аз на бензин го карам моя от половин година и лапа много определено. Не знам как ги правите тия разходи 12 на газ на дълго за огромен джип, то малолитражни коли дават малко по-малко. Човека който е тръгнал да си купува Чероки било то 4 или 4,7 трябва да е готов за над 20 разход, това е моя съвет, а кой колко му е дало при 160 с климатик не знам То и аз като се прибирах от офроуд от трън до СФ минах 75км с 20лв газ и имам още ама карах като охлюв за да светя на Трупчо че угасна горкия в ноща та може и да даде под 20 ама ...

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
        ... Не знам как ги правите тия разходи 12 на газ на дълго за огромен джип ...
        Ами обикновено не ги правим, щото не караме кротко и икономично. Но, ако не ги ръчкаш, на какви обороти са тези големи двигатели при 90 - 100 км/ч ?
        И кое му е огромното на WJ-я или още повече на Черок-а?!? Голяма лека кола.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
          Човек, обърна всичко с краката нагоре!
          Всички до сега казват, че е обратната.
          Не се заяждам просто чета темата, защото съм решил да се сдобия с една такава машина, но може и 2.7 дизел!
          Човек ,,,,, и аз не се заяждам ,,, ама можеш ли да ми покажеш някой от този форум който е имал повече Гранд Чероки-та от мен .....

Имал съм поняколко и от двете едновременно,, повярвай ми ако и ти ги имаш, не само няма да караш 4.0 ами няма и да го погледнеш.
          2.7 и машина,, в едно изречение,, могат да съществуват само ако има отрицание.
          Последно редактирано от kinex; 28-08-13, 20:18.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
            Само извънградско съм го засичал по GPS-a. Разликата е дори по-малка от 5%
            А разликата между скоростомер и километраж отчиташ ли я?

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
              Аз на бензин го карам моя от половин година и лапа много определено. Не знам как ги правите тия разходи 12 на газ на дълго за огромен джип, то малолитражни коли дават малко по-малко. Човека който е тръгнал да си купува Чероки било то 4 или 4,7 трябва да е готов за над 20 разход, това е моя съвет, а кой колко му е дало при 160 с климатик не знам То и аз като се прибирах от офроуд от трън до СФ минах 75км с 20лв газ и имам още ама карах като охлюв за да светя на Трупчо че угасна горкия в ноща та може и да даде под 20 ама ...
              Бате ти много бесно караш бре ,,, хихи
              На Близнаците състезателното Чероки 4.0 повече от 16 в специален етап не е взело.

Коментар

Не съм състезател, ама и не съм видял някой от джиповете в групата да дава малък разход 16 моя никога не е давал, па като слушам Жорката мишеморки и т.н и те май не са виждали никога под 20 То дизелово чероки дава 12 нафта, как 4000 да даде 16

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  С две думи, осмака върви повече, отколкото 4.0 "икономисва" ..
                  Ето това е точния анализ на ситуацията........съвършено казано,евала.
                  Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130829_000049.jpg
Прегледи:1
Размер:85.2 КБ
ID:5514184Туй е от тази вечер на бензиностанцията. Лампата нямаше мегдан да пресвятка, хем имаше(уж) 1/4 до напълно празно. Бях изминал 252 мили което прави 403 километра. Заредих 74 литра бензин. Карам го моят скромен 4,0 литров бензинов двигател само градско и за мое удоволствие в трафик. Гори ми сега 18,3 за това растояние. Сега...искам да вметна нещо. Преди година като го взех, ми лапаше 25 в най добрият случай 21 литра на сто само градско. Едно че още не му бях свикнал, но и минавам по един и същи маршут всеки ден. Трафикът е един и същи...трагичен, плачевен дори. Обаче преди месец и половина му сложих тея два сикиндрика и ми падна на 18 максимум 20.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1n.jpg
Размер:48.1 КБ
ID:5514185Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2n.jpg
Размер:54.6 КБ
ID:5514186Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3n.jpg
Размер:52.7 КБ
ID:5514187Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4n.jpg
Размер:61.0 КБ
ID:5514188
                    Освен леко сниженият разход, мощността малко се подобри, сега има малко повечко ряз и се наема малко по-бързо. Възнамерявам да му правя и още магий. Нуждае се от нови кабели, свещи, капачка, палец, маслко и филтър на скоростна кутия/че там не е сменяно от много хиляди мили/километра.
                    Карам с гуми 225/70/R15
                    Така че колега...ако ще си вземаш JEEP, приготви се за малко по-голям разход на гориво. Иначе както се казва "Кефът цена - НЯМА!" Все пак това си е JEEP-ска работа, нещо което другите не могат да разберат.
                    П.П. Случайно, някой колега да знае, аджеба колко литра събира резервоара на Чероки от 1995 година с 4,0 двигател? Понеже четох че събирал 70 литра, в един руски сайт четох че събира 85...но съм имал случай когато съм го зареждал и със 96 литра, само да не се окаже че и тея резервоари се издуват като плондери.
                    Последно редактирано от durtiq666; 29-08-13, 01:28.
                    It's a JEEP thing, something you won't understand!

Коментар

С две думи, осмака върви повече, отколкото 4.0 "икономисва" ..
                      Ето това е най-точното определение дотук ! Поздравления.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Кой от двата двигателя е по-непретенциозен и дуракоустойчив?
                        И колко е разликата в килограмите?
                        Ако исках 8-ак - няма да е 4.7 - има 5,2 и 5,9...
                        10-20 % по-малък разход на година си е нещо - всеки сам да си сметне...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                          Кой от двата двигателя е по-непретенциозен и дуракоустойчив?
                          И колко е разликата в килограмите?
                          Ако исках 8-ак - няма да е 4.7 - има 5,2 и 5,9...
                          10-20 % по-малък разход на година си е нещо - всеки сам да си сметне...
                          Ще го газифицираш ли?
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Ще го газифицираш ли?
                            беше газифициран веднага щом го внесох, газовата се изплати още 1-та година...

Коментар

До тук 10 000км на WJ V8, общо взето каран само на газ разхода варира от 18/100 до 35/100. Минималния разход е за извънградско, големия е за градско, но явно ме метнаха на бензиностанцията, иначе по-реалния градски разход е 25-30/100 според зависи. С огромен автобокс при скорост 140км/ч даде 20/100. Никак не го жаля, но не съм и каскадьор, изпреварвам с кикдаун. Купих го с ясната представа, че ще го карам само на газ и за сега съм доволен от към разход. По-съществените неща, които не ми харесват в колата са: нестабилността; спира отвратително дори с надупчени дискове и нови накладки, и сменена спирачна течност (явно ще поръчам нещо по-читаво, пък ще видим) - това сравнено с други джипове.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                                По-съществените неща, които не ми харесват в колата са: нестабилността; спира отвратително дори с надупчени дискове и нови накладки, и сменена спирачна течност (явно ще поръчам нещо по-читаво, пък ще видим) - това сравнено с други джипове.
                                С каталясали амортисьори всички стават нестабилни. Иначе си е Къ.

Всъщност колко нестабилен е твоя? Повече или по-малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X