Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Part-time трансмисия - начин на експлоатация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Part-time трансмисия - начин на експлоатация.

Ами... начетох се на пренебрежителни коментари за милия си нов part time Та, един бърз въпрос: Смятам да си карам бая оффроуд с това нещо - живея в планината. Трябва ли да очаквам да се счупи всеки момент? Part-time само по себе си звучи притеснително - нещо като "използвай ме за по 5 минути на седмица"...

Всякакви препоръки за безаварийното му експоатиране са ми много нужни.

До: Part-time трансмисия - начин на експлоатация.

Първоначално публикуван от geko Преглед на мнение
    Ами... начетох се на пренебрежителни коментари за милия си нов part time Та, един бърз въпрос: Смятам да си карам бая оффроуд с това нещо - живея в планината. Трябва ли да очаквам да се счупи всеки момент? Part-time само по себе си звучи притеснително - нещо като "използвай ме за по 5 минути на седмица"...

Всякакви препоръки за безаварийното му експоатиране са ми много нужни.
    А бе я не се вживявай в "пренебрежителни коментари"! Нищо му няма на парттайма. Една голяма част от джиповете за сериозен офроуд са си баш парттайм.

Не го включвай на пътища с твърдо покритие и ще можеш да си го ползваш много повече от 5 минути седмично.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Що за глупости? Парт-тайма си е много добър даже! Раздатките с парт-тайм на JEEP примерно се водят за най-добрите! Или както би казал Дима - Това са ПРАВИЛНИТЕ раздатки

Коментар

Аз също съм с Парт Тайм.Моля знаещите да разяснят кога може да се използва.В сняг по асфалт?На черен път?До каква скорост?

Коментар

Абе аз и в сняг на асфалт я ползвам, ама само докато ускоря от място, в завоите я изключвам че неще да завива и върви направо. Та оперирам с двете ръчки със страшна сила. Затова хората са измислили фултайма, ама пусто Вранглер с фултайм няма (не че не мисля по въпроса де). Твърдо не може да се ползва при висока скорост на твърда настилка (разбирай над 30 км/ч), дори и ако е намокрен от дъжда "хлъзгав" асфалт. В общи линии го ползваш само там където на заден мост вече не можеш да минеш. Можеш ли да минеш без зор на заден мост не го ползваш, май това е правилото.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Добре де, а къде е логиката, която казва, че като е тежък пътя (черният) е по-добре да се разпредели натоварването на два моста вместо да се товари яко единият (задният) ?? Аз на много места мога да мина само на заден мост, ама горкият заден мост...

Коментар

Защото нямаш междуосев диференциал, и когато едните колела минават през препятствие (примерно предните) а задните в това време вървят все още по равно то логично изминават различен по дължина път - съответно се въртят с различно количество обороти. И когато са свързани плътно един към друг то разликата в оборотите се поема от пробоксуване на някое от колелата, но това както се сещаш се поема от трансмисията която се товари здраво.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

въпреки всички пренебрежителни мнения за парт тайм раздатката тя си е доста добра, особено джиповата 231 така че карай и не се притеснявай.
                Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Тоест Quadra , винаги когато стъпя на черен път , да включвам и предния мост? аз поне така го разбрах? от 2H na 4H

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                    Тоест Quadra , винаги когато стъпя на черен път , да включвам и предния мост? аз поне така го разбрах? от 2H na 4H
                    Не е задължително. Има много черни пътища, по които можеш без какъвто и да било проблем да си караш само на заден мост.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                      Да съм казвал такова нещо? Казах точно обратното, да я включваш когато вече не можеш да се движиш само на заден мост (по повечето черни пътища нямаш проблем) или като видиш че препятствието е сериозно и си трябва цялото задвижване. Тук е важно и друго, много по-лесно се минава през едно място с включен 4Х4 отколкото да спреш по средата само на един мост и после да се опиташ да излезеш като включиш и другия. Но това е въпрос на навици които си изработваш.
                      Иначе един въпрос към Митко - ти какво мислиш за идеята да се имплантира 247 раздатка на мястото на 231 на Вранглера?
                      Има ли такава възможност чисто технически изобщо?

Коментар

Не, винаги когато си на черен път и не можеш да минеш само на задно!
                        ПС - С Димата сме отговорили едновременно.

Коментар

)) И кои са тия пренебрежителните? Що не ги пратиш тука да си кажат пренебрежението?)

Коментар

Аз съм тоя пренебрежителния, казвай каквото искаш да ми кажеш

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Аз съм тоя пренебрежителния, казвай каквото искаш да ми кажеш
                              От началото на темата се чудя кой е.
                              Викам си мама му стара не може да съм аз.
                              Чак пък пренебрежително не съм писал.
                              И парттайма и фултайма си имат и качества и недостатъци.
                              Дима и ти не си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X